fredag 15 november 2013

Sedvanliga idiotier om europeiskt samarbete

Det som stör mig mest med etablissemangets argumentation och kampanjer är faktiskt inte deras målsättning, även om den är förkastlig, utan den infantila nivån och fördumningen de alltid bjuder på, något som jag tidigare har utvecklat här. Precis som vi är många som ifrågasätter massinvandringen, är det naturligt att det också finns några som förordar den, men varför måste det alltid bli så fruktansvärt dumt när de gör det? Varför kan de inte någon gång lugnt och sakligt argumentera för sin hållning, istället för att hänfalla åt lögner, trams och epitet? Det spontana svaret är naturligtvis att de inte har några riktiga argument, men är det verkligen ingen av dem som har en djupare tro på sin linje, utöver rena känslor och godhetskomplex?


Den evigt förtappade Anders Lindberg bjuder idag på ännu ett exempel av hur dumt det gärna blir när dessa människor skall läxa upp oss:

"Ett internationellt samarbete mellan partier som ogillar folk från andra länder kanske låter som politisk satir, men en gemensam partigrupp mellan Europas rasister är snart allvar."

Lindberg är som han är, men man blir lite nyfiken på hur Aftonbladets läsare egentligen fungerar. Finns det verkligen ett par miljoner svenskar som läser texten, nickar flinande, och tänker "höhö, partier som ogillar folk från andra länder skall samarbeta med andra länder"? Självklart är det inte så att Marine Le Pen eller Geert Wilders "ogillar folk från andra länder", men det verkar som om våra motståndare faktiskt på fullt allvar tror att kritik mot massinvandring handlar om motvilja mot andra nationaliteter. Att inse att massinvandring från Afrika och Mellanöstern kommer att rasera våra länder är inte samma sak som att tycka illa om varje individ från dessa länder. Självklart skall de folkliga partierna samarbeta i Europa, precis som liberaler och socialister gör det.

Lindbergs idiotiska lilla text är inte lång, men han lyckas få med "högerextrem" hela sex gånger, eftersom det för våra journalister är omöjligt att skriva om vissa partier utan att förse dem med epitet:

"I mitten av oktober besökte Marine Le Pen, ledare för det franska högerextrema partiet Nationella fronten, Jimmie Åkesson i riksdagen. Mötet var ett led i arbetet med att bilda en gemensam högerextrem grupp inför valet till Europaparlamentet i maj nästa år."

Faktum är att just Marine Le Pen nu är så trött på detta "högerextrem" att hon tänker ta nästa journalist som använder ordet om hennes parti till domstol. Kanske borde även Sverigedemokraterna agera mot det eviga epitetsättandet?

"Flera av partierna, som Dansk Folkeparti och Sannfinländarna, samlas i dag i en EU-kritisk och nationalistisk partigrupp med det missvisande namnet 'Frihet och demokrati i Europa'."

I Anders Lindbergs värld är namnet förstås missvisande för att dessa partier, återigen i hans eget parallella universum, vill ha ofrihet och diktatur.

"Dansk Folkeparti har reagerat skarpt på uppgifterna om ett möjligt samarbete mellan Sverigedemokraterna och den nya EU-gruppen.
- Om det blir fallet och de gör allvar av det, så är vi inte intresserade av något samarbete med Sverigedemokraterna, säger Dansk Folkepartis vice ordförande Søren Espersen till Politiken.

Espersen kritiserar Nationella Fronten för att ha 'djupa rötter i antisemitism'."

Jag förstår inte riktigt Dansk Folkepartis utspel, men gissningsvis handlar det om inhemska hänsyn och då framför allt rädsla för medierna. När Geert Wilders äntligen inledde samarbete med Front National och Vlaams Belang, erkände han att han tidigare avstått just på grund av rädsla för hur det skulle skildras i holländsk media. Det är tragiskt att de skandinaviska partierna inte har större självsäkerhet, utan oftast intar en defensiv ställning, där man gör allt för att blidka sina motståndare.

Tre av våra vänner i Europa

Om DF verkligen menar allvar med detta uttalande, hoppas jag innerligt att SD inser att Front National är ett oerhört mycket viktigare parti och att man inte tvekar att samarbeta fullt ut med dem. Man behöver inte hålla med om varje programpunkt hos varje parti för att kunna samarbeta. Om det svenska Miljöpartiet ogenerat kan samarbeta med pedofiler i Europaparlamentet, skall inte SD skämmas över att samarbeta med hjältarna i Front National.

Slutligen är inte Front National på något sätt ett antisemitiskt parti. Antisemitismen i dagens Västeuropa kommer framför allt från islam, vars kolonisering dessa partier gör allt för att motarbeta. Om Anders Lindbergs förvirrade idéer skulle bli verklighet, skulle vi på rekordtid bli ett islamiskt land, med allt vad det innebär av antisemitism, homofobi osv.

Är man väl förtrogen med de politiskt korrekta trumpeterna förstår man vad Lindberg försöker säga, men egentligen är den avslutande meningen helt obegriplig:

"Jimmie Åkessons val av vänner i Europa säger mycket om hans parti."

Ja, det säger oss att Sverigedemokraterna är ett parti på uppgång, som nästa år kommer att erövra ett antal mandat i Europaparlamentet och att man har insett att samarbete med våra europeiska vänner gör oss starkare.3 kommentarer:

 1. Jag undrar om den typ av demokrati som Anders Lindberg och andra av hans sort förespråkar är av typen "folkdemokrati" - det ord som användes av länderna i östblocket efter andra världskriget.
  Mats

  SvaraRadera
 2. Beträffande utspelet från Dansk Folkeparti - kanske har det något att göra med att det är kommunalval i Danmark nu på tisdag 19 november?
  Mats

  SvaraRadera
 3. Jag tror att både Dansk Folkeparti och Nigel Farage i England kommer att ändra sig strax före eller strax efter EU-valet. Det handlar om intelligenta, ärliga människor som med öppna ögon ser vad som sker med Europa. Jag är övertygad om att de kommer att kunna komma överens.
  Jämför dem med alla dessa dumbommar vi har på våra tidningsredaktioner, i TV och i politikerstolarna. Det är ingen tvekan om vilka som kommer att gå framåt och vilka som kommer att gå bakåt.
  Intelligens vinner alltid över dumhet - det är en naturlag.

  SvaraRadera