lördag 19 januari 2013

Dagens citat: Soraya Post


"Vad är det Sverige har för problem? För romerna har inga problem. Det är inte vårt problem. Det är ett samhällsproblem. Diagnosen heter antiziganism."


Soraya Post, International Roma Women Network, vice ordförande i European Roma and Travellers Forum, sitter med i Sveriges Radios styrelse och i Västra Götalandsregionens samarbetsgupp för nationella minoriteter.

Självkritik står som vanligt inte högst på dagordningen. Jag skulle nog säga att man har ett problem om 90% av gruppen inte når gymnasiebehörighet, för att ta ett exempel. Till saken hör att denna Soraya ser ut och låter som vilken göteborgskvinna som helst, varför jag betvivlar att hon behöver uppleva någon "antiziganism". Bär man dock en stor finsk-romsk kjol, och dessutom stjäl, kan man säkert stöta på tråkigt bemötande.Dagens bild: Islamisten och Generalen
General Håkan Syrén ser påtagligt besvärad ut, när han tvingas posera med riksdagens främste islamist, Abdirizak Waberi (m). Det har han också alla skäl att göra, som låtsasgeneral för en armé som inte på minsta sätt förhindrat den nuvarande invasionen. Vi lägger årligen 40 miljarder på denna pappersarmé, samtidigt som det går åt mer än det dubbla att få in personer som Waberi i landet.

Varför har vi ens ett försvar?

Opportunisten Jasenko Selimovic
Jasenko Selimovic föddes 1968 i Sarajevo i nuvarande Bosnien, där han också utbildades inom teater. 1992 åkte Selimovic till Sverige, och blev här bland annat regissör vid Göteborgs stadsteater. Jag uppfattar honom som en intelligent man, vilket jag framför allt baserar på hans förmåga att mycket snabbt lära sig en utmärkt svenska. Dock förefaller han också vara en skamlös opportunist.

Efter att ha harvat några år inom teatervärlden hittade han så småningom fram till en mycket bättre karriärväg i dagens Sverige; som politiskt korrekt politiker. I september 2009 meddelade Selimović att han lämnar jobbet som chef för Radioteatern för att försöka få plats på en av folkpartiets riksdagslistor inför valet 2010.  Han nominerades till andra platsen i Folkpartiets riksdagslista för Göteborg den 16 januari 2010. Han lyckades dock inte ta sig in i riksdagen. 11 oktober 2010 blev han utsedd till statssekreterare för integrationsminister Erik Ullenhag.

Det är väl bra att han engagerar sig i sitt nya land? Varför kallar jag honom en opportunist? Jo, jag tror nämligen att det är omöjligt att en person med Selimovics bakgrund har exakt de åsikter som man skall ha i dagens Sverige, och dessutom uttrycker dessa med exakt samma ordval. Jag tror faktiskt att han hittat en karriärväg genom att ikläda sig en roll och ett språk, som inte kommer från honom själv. Möjligen har här teaterbakgrunden hjälpt till. För att förtydliga vad jag menar, låt oss titta på hans anförande vid MR-dagarna. I tolv minuter läxar Selimovic upp svenskarna för att de inte förstår att det här landet tillhör alla, och att det helt enkelt ska förändras för alltid. Formuleringarna kunde kommit från vilken svensk PK-människa som helst:

MR-dagarna om rasism: Selimovic

Om invandringskritiker ("globaliseringsförlorare"):
"Oavsett hur man benämner de där människorna, så måste vi hantera det."

Om framtiden som alla måste acceptera:
"Det kommer bli allt fler statssekreterare som heter något som man har svårt att uttala."
Detta applåderas av publiken, följt av ett "Yes!"! Vad applåderar man egentligen? Antagligen att det var väldigt fint sagt, och man vill visa att man inte är sämre själv.  Reaktionen var så absurd att Selimovic själv inte kan låta bli att flina till.

Och så förstås:
"Det tredje som jag tycker är mycket viktigt är romer"
Ja, säkert. Det finns inte en chans att en person från Balkan är chockad över romernas situation i Sverige. Han tar också upp incidenten där några romer inte kunde hyra bil, och kallar det "naken brutalitet". Detta kommer alltså från en person från en region där man för några år sedan mördade bland annat serber och romer, ibland genom halshuggning. Vi får också en reprimand för förföljelse av romer på 1600-talet.

Jag får en tragikomisk bild av Selimovic på besök hos släkt och vänner i Bosnien:Farbror Ismet, som aldrig varit nöjd med brorsonens omanliga studieval, frågar:
- Jaha, Jasenko, håller du fortfarande på och harvar med teater?
- Haha, skrattar Jasenko. - Nej du, jag har hittat en mer lukrativ väg. Svenskarna föraktar sig själva, så jag kör helt enkelt på med det spåret, som "politiker". Jasenko plockar fram en DVD med sitt anförande och översätter de roligaste bitarna.
Morbror Sefik kan inte tro på vad han hör:
- Men vad säger svenskarna om att en bosnier står och läxar upp dem?
- Det är det som är grejen, det är så jag försörjer mig nu. De veka fåren applåderar till och med.
Spridda skratt av skepsis.
Farbror Ismet skakar på huvudet och säger stolt:
- Hade en svensk kommit hit och uppfört sig så, skulle vi ha slagit ihjäl honom efter två minuter.
Jasenko småler åt sin egen list, och kan inte låta bli att tillägga:
- Jag drog till och med till med romer!
Hela gruppen brister nu ut i gapskratt. Mormor Arminka kan då inte låta bli att stolt konstatera:
- I vår by slog vi ihjäl dem redan -43.
Jasenko tycker det är skönt att vara hemma, där man inte behöver sina skådespelartalanger.
"Anpassa loven efter muslimska helgdagar"
Det här är ett förslag som dyker upp med jämna mellanrum, och som jag tror snart även kommer att genomföras. Detta drivs ibland av självföraktande svenskar, och ibland, som nu, av en muslim.

"Anpassa skolundervisningen efter fler religiösa högtider, till exempel muslimska Eid al-fitr. Det vill knislingebon och socialdemokraten Birol Ates som lämnat ett medborgarförslag i frågan."

"Om man inte får fira kan det orsaka ojämlikhet och vissa problem”, konstaterar han och nämner att elever får välja mellan att avstå en viktig högtid för att gå i skolan eller gå miste om skolundervisning."

Nu har vi ju faktiskt skolplikt i det här landet, så eleverna får snällt se till att infinna sig på de dagar då undervisning bedrivs. Observera att Ates förstås inte ser någon ojämlikhet eller problem om muslimska helgdagar infördes.

"I medborgarförslaget nämns till exempel muslimska högtider som Eid al-fitr, slutet på fastemånaden ramadan som firas i tre dagar, och Eid ul-Adha som firas över minnet av Ibrahims (Abrahams) villighet att offra sin son enligt Guds order, ett firande som brukar pågå i fyra dagar. Under vilka månader högtiderna firas varierar från år till år."


Och så naturligtvis lite hyckleri:

"Ates hänvisar till Barnkonventionen som slår fast barns rätt till sin kultur och religion, som ett argument till att ändra läsårsplaneringen."

Birol Ates kunde förstås inte bry sig mindre om Barnkonventionen. Det handlar som vanligt om att flytta fram positionerna för islam, så att det till slut kan styra hela samhället.

På sikt tror jag att Sverige kommer att bli ett land splittrat efter etniska och religiösa linjer, liksom många länder i Mellanöstern. Vi kommer i framtiden ha två stora etniska partier, där svenskar röstar på Sverigedemokraterna och icke-svenskar på Socialdemokraterna.

Artikel i Kristianstadsbladet. Ja, kommentarsfältet har nu stängts.Fler lokalpolitiker protesterar


Arne Karlsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Tingsryd, och socialdemokraten Caisa Abrahamsson, ordförande i kommunstyrelsen i Sorsele.
Arne Karlsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Tingsryd, och socialdemokraten Caisa Abrahamsson, ordförande i kommunstyrelsen i Sorsele.

Häromdagen tittade vi på hur ett moderat kommunalråd kritiserade den extrema invandringspolitiken. Idag får han stöd från fler lokalpolitiker ur Sjuklövern.

"De kommuninvånare vi har måste känna att inslaget av flyktingar inte blir för stort. Det har med trivseln i samhället att göra, säger Arne Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Tingsryd."

"Mattias Olsson, moderat ordförande för kommunstyrelsen i Vårgårda, menar att det är många kommunpolitiker som tycker som Bo Frank.
– Bo Frank är definitivt inte ensam. Många tycker så. Det är bra att han tar upp det här. Det krävs en dialog för att man ska klara upp det ordentligt, med den inströmning vi har nu. Det upplever man när man träffar kommunpolitiker, att det är lite besvärligt att reda upp det här. Detta är en påfrestning på flera plan."

Caisa Abrahamsson i Sorsele säger:

"Vi behöver bygga ut skolan och dagis, men det får vi inte hjälp med. Ersättningen från Migrationsverket är inte anpassad till dagens situation. Det finns ett krav på att vi ska ta emot fler och fler, men det går inte. Vi mäktar inte med. Tobias Billström måste sätta sig ned och börja diskutera det här med kommunerna."

Tobias Billström svarar med en politruks tomma fraser:

"Mottagandet av asylsökande innebär en stor utmaning för kommunerna. Därför är det viktigt att vi lyssnar på kommunerna för att ge dem bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sitt arbete. Det är dock viktigt att komma ihåg att Sverige ska stå upp för dem som behöver skydd. Vi har undertecknat internationella konventioner och det finns EU-regler som vi är skyldiga att följa."

 

Hans svar är egentligen fantastiskt. Han antyder alltså att invandringen faktiskt är för stor, en "utmaning", men att vi är tvungna att köra på enligt internationella konventioner. Vad är detta för konventioner? Hur kommer det sig att just Sverige tar emot absolut flest per capita av alla västländer? Vad har Estland, Finland och alla de andra EU-länderna för speciella regler som gör att de kan bedriva en ansvarsfull politik?

Slutligen vill jag ge en känga till Sjuklöverns lokalpolitiker. Det är stort hyckleri att vara för massinvandring i största allmänhet, så länge den inte drabbar just den egna kommunen. Dessa klagande företrädare röstar ju troligen på Reinfeldt och Löfvén, så vad hade de väntat sig? Efter sex år med Reinfeldt är det ju knappast okänt vilken invandringspolitik han vill bedriva. Bo Frank hade kunnat lämna Moderaterna åtminstone när de gjorde sin uppgörelse med Miljöpartiet.

Det finns faktiskt ett parti som har en seriös invandringspolitik - det kanske är dags för er att äntligen överväga SD?
GP träffar näthatare
Som ni vet är det populärt att tala om "näthat" i dessa dagar. Ordet är dock lite missvisande, eftersom det verkar omfatta allting från riktigt hat, till resonerande åsikter kring invandringspolitiken. Troligen tillhör även denna lilla blogg det som exempelvis Lisa Bjurwald skulle vilja förbjuda, trots att den aldrig innehåller vare sig hat, eller hets mot folkgrupp.

En sak som censurivrarna helt verkar ha missat är att det bakom kommentarer på nätet också finns människor. Bara för att man förbjuder dessa människor från att uttrycka sig offentligt, försvinner ju inte åsikterna. Dessutom har etablissemanget själva bäddat för denna situation. Genom att år efter år tysta, håna och demonisera vissa åsikter har frustrationen grott bland många människor, en frustration som nu med internets hjälp äntligen kan uttryckas och delas med andra.

Ett påstående som ganska väl visar hur etablissemanget känner är att "näthatet förgiftar det offentliga samtalet". Jag tror att det är exakt så de känner; Bjurwald, Cantwell och de andra är vana vid att prata med varandra, hålla med varandra, och prisa varandra. Plötsligt kommer då en objuden vanlig människa in i samtalet, med en åsikt som avviker från deras egen. Det blir då en lite jobbig stämning, när dessa mediepersoner plötsligt skall förklara och stå till svars för sin propaganda. Reaktionen blir då att man måste försöka förbjuda möjligheterna för vanliga människor att uttrycka sig, så att allt kan gå tillbaka till de vanliga, trygga, interna samtalen.Det som idag fick mig att fundera kring denna fråga är en artikelserie i GP. Journalisten Mattias Hagberg säger sig vilja förstå drivkrafterna bakom näthatet, och har därför försökt komma i kontakt med användare på Flashback, troligen det forum med högst i tak.

"En konspiratorisk världsbild håller på att få fäste i Sverige, en världsbild som genererar skräck och hat, skriver Mattias Hagberg i sin första artikel av två om hatet på nätet."

Han har stämt möte med en Flashback-användare, som kallas Magnus, för att reda ut begreppen. Denne Magnus har tydligen även övergått till rena hot, och är därmed vad man skulle kunna kalla en näthatare i ordets rätta bemärkelse:

"Ibland kokar man över. Jag känner desperation och hat när människor väljer att vara korkade. När de inte vill lyssna på det jag har att säga, försöker förstå min bild av världen. Dumhet gör att jag börjar hota människor. Varför skall jag behöva hota för att folk skall lyssna?"

"Nej, vi vill inte uttrycka åsikter. Det är tio år för sent för det. Det är bara media som vill uttrycka åsikter. Människor vill se förändring. Att folk skickar hatbrev till Anneli Hulthén beror på att de skickat tio helt vanliga brev som inte har besvarats."

Själv tycker jag att ett sådant beteende är både förkastligt och föga produktivt. Jag kan förstå att någon känner en viss tillfredsställelse över att få skälla ut en Mazetti, men vad uppnår man med det?

Andra personer som kontaktat Hagberg har intressanta kommentarer:

"Näthatet är en demokratisk gräsrotsrörelse som är en motreaktion till det åsiktsparadigm som media, politiker och myndigheter försöker påtvinga folket mot folkets vilja. Detta genom att driva en politik de inte har folkligt stöd för och genom att stigmatisera, ignorera och tysta sina meningsmotståndare."

Detta skriver jag under på helt och hållet - mycket tydligare kan väl det inte uttryckas? Ytterligare en annan säger:

"Näthat är bara människor som uttrycker ett missnöje, ofta så grovt formulerat som möjligt. För att de är trötta på att ingen lyssnar. Näthatet är en direkt konsekvens av en polarisering och marginalisering av politiska alternativ."

Magnus får sista ordet:

"Nästan allt det som ni i media kallar näthat kallar jag för vanlig kritik. Men ni i media vill inte ha någon diskussion. Media har ingen trovärdighet längre."

fredag 18 januari 2013

Varsågoda - två timmars svenskhat


Statliga Utbildningsradion har tydligen visat en serie man kallar för "Varning för ras". Jag snubblade idag över ett bisarrt avsnitt av denna serie, en sorts paneldiskussion kring svenskens rasism. Det är en fantastisk samling personer man samlat ihop, där ingen har ett hederligt arbete, utan helt försörjer sig på "rasism" på olika sätt, med en lång lista bisarra icke-meriter. Titta gärna på hela avsnittet, jag tänkte här nöja mig med presentationen av panelen, den ger ett ganska bra intryck av vad ni kan förvänta er.

Victoria Kawesa

Från nätverket afroeuropeiska kvinnliga forskare (ja, det är inte kvantfysik det handlar om, utan "genus")
Aktivist inom frågor som rör intersektion mellan genus och ras
Har jobbat för Centrum mot rasism
En av grundarna till organisationen Hiv-positiva afrikaner i Skåne

Kitimbwa Sabuni

Organisationsutvecklare med inriktning på likabehandlingsfrågor och föreläsare om rasism
Samordnare för Afrosvenskars riksförbund
Islamist

Sissela Nordling Blanco

Interfem, "en feministisk, antirasistisk tankesmedja och resurscenter av och för rasifierade kvinnor och transpersoner".

Nathan Hamelberg

Organisationen Mellanförskapet (för personer med någon sorts blandad etnicitet)


Adrian Groglopo

Tidigare AFA-medlem
Migrationsverket
Centrum mot rasism

Det finns för övrigt en gammal artikel i Expressen, där det inbördes käbblet i det antirasistiska etablissemanget skildras.

Nu finns det inget norskt heller


Martin Aagård

Som vi tidigare sett här på bloggen (se tidigare inlägg) pågår en liten debatt i Norge om norskhet. Förekomsten av denna debatt har nu nått den svenska PK-dammen, som nu rycker ut för rätta norrmännen.

Aftonbladets ökände Martin Aagård skriver idag en liten krönika, i vilken slås fast att, precis som det inte finns något svenskt, finns det förstås inte heller något norskt.

"Det var en tid då det inte fanns något man ens med största vilja skulle kunna kalla ”norsk kultur”. Norge hade varit en del av Danmark sedan 800-talet och det ­avlånga landet var en fattig och mång­kulturell glesbygd som inte förenades av vare sig ekonomi, språk eller sedvänjor."

Jag tvivlar på att den norska glesbygden var särskilt mångkulturell, framför allt med dagens betydelse. Det är dock ett genomgående tema hos invandringshetsarna; Sverige och Norge har alltid varit mångkulturella, så en stor afrikansk och arabisk invandring är ingenting anmärkningsvärt.

Slutligen brister Aagård ut i fullständigt nonsens:

"Det är när ni gör upp med 1800-talets föreställningar som er kultur får ­någon betydelse över huvud taget. När ni ­duschar i influenser utifrån. Själv skrev Ivar Aasen mest på danska.
Det är dags att hitta tillbaka till det mångkulturella, kosmopolitiska land ni var innan den ”norska kulturen” uppfanns.
Låt Hadia Tajik hjälpa er på vägen.
Hon vet att kultur är samma sak som förändring.
Hon är min kultur­minister."

Norge måste alltså hitta tillbaka till ett mångkulturellt land som fanns innan norsk kultur "uppfanns". Och den som bäst kan göra det är förstås pakistanskättade muslimen Hadia Tajik.


Dagens hyckleri: Caroline Szyber
Kristdemokraternas rättspolitiska talesperson Caroline Szyber (kd) är känd för att vara en varm förespråkare för massinvandring. Idag gör hon dock ett utspel mot gängkriminalitet, som blir en uppvisning i skygglappar och hyckleri.

"Gängkriminaliteten är idag fullt utvecklad i de flesta större städer i Sverige. Mord, grova rån och skjutningar på öppen gatan har blivit vanliga inslag i nyhetsrapporteringen, nu senast de brutala rånen i Täby och Södertälje.

I delar av Malmö, Stockholm, Södertälje och Göteborg är det under perioder svårt för polis, ambulans, brandtjänst och lokaltrafik att utföra sitt arbete på grund av angrepp från ungdomsgäng. Enbart i Rinkeby och Tensta var det våldsamt upplopp vid minst sju tillfället under 2012. Skadegörelse, hot och våld skapar rädsla, otrygghet och vantrivsel."

Ja, Caroline, varför blir det så här i de orter du räknar upp? Hon föreslår ett antal åtgärder, självklart utan att beröra grundproblematiken; den ohämmade massinvandringen från Afrika och Mellanöstern.

"För att förebygga att unga söker sig till gäng behöver vi satsa på stöd till familjer, stärka skolan, motverka utanförskap och öka möjligheterna för unga att få jobb."

Hon föreslår dessutom ökat vittnesskydd och ökad polisnärvaro:

"Vi föreslår vidare att fler poliser ska vara synliga i områden med hög brottslighet och i områden med aktiva kriminella gäng. Forskning visar att ökad direkt patrullering i områden med hög brottslighet fungerar brottsförebyggande. Till varje skola bör det vara knuten en särskilt utnämnd polis, som ska lära känna elever och personal, och som dessa ska kunna vända sig till om de upplever sig utsatta för brott."

Dessa förslag är inte mycket värda så länge man insisterar på att bedriva den vansinniga invandringspolitiken. Vi ska alltså fortsätta att ta in tusentals nya rekryter varje år, och kompensera detta genom att ösa mer pengar på problemen, samt öka poliser i bostadsområden och skolor(!). Det finns dock inga åtgärder i världen som kan hantera eller absorbera den volym av flyktinginvandring Sverige har. Det är inget roligt samhälle Szyber strävar mot. Varför är det nödvändigt att förvandla Sverige till ett Brasilien eller Sydafrika?

Artikel i SvD

Ett litet sidospår: Caroline Szyber skall alltså vara högutbildad, men har följande engelska beskrivning av sig själv på sin hemsida:

Caroline Szyber, member of parliament for the Christian democrats, on the committee of Justice and committee on European Union Affairs. I´m the head of the party in Stockholm’s city. Before I became a member of parliament she use to work as a political adviser in the parliament and before that as a lawyer. I have a master of Law and a master in political science.
I have lived and study abroad in the US, in India and in Slovakia. In India she did a field study about women in local politics and how women’s presents can affect politics.

Detta stycke ger snarare intrycket av någon som inte gått i skolan alls, och det är mycket oklart hur kvinnors presenter påverkar politiken. Och sverigedemokrater skulle vara obildade?


M-politiker kritiserar invandringspolitiken


Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö.

Ytterligare en kommunalpolitiker ur Sjuklövern tar bladet från munnen i invandringsfrågan:

"Moderaten Bo Frank, kommunalråd i Växjö, har tröttnat på M-ledningens inställning till flyktingfrågan - som han menar ligger långt ifrån verkligheten.
– Flyktingpolitiken i dag har gått fullständigt överstyr, säger Bo Frank till Expressen."

Bo Frank har också upptäckt det som vi andra känt till sedan länge, nämligen att all debatt är bannlyst:

"Vi är många som känner att det inte går att föra en vettig debatt om flyktingpolitiken. Antingen är man rasist och vill inte ha något flyktingmottagande alls, eller så vill man att Sverige ska ta emot hur många som helst. Det jag saknar är ordet lagom. Vi måste inta positionen lagom i Moderaterna."

Nu ska vi dock vara försiktiga med att höja denne lokalpolitiker till skyarna; han förefaller huvudsakligen vända sig mot den egna kommunens kostnader, i likhet med en mängd lokalpolitiker ute i landet. Dessutom undrar jag vad han egentligen tycker är lagom - är det hälften av nuvarande ström? Själv anser jag att lagom ligger närmare 0, och får väl därmed representera den andra extremen i Franks resonemang.

Problemen med massinvandringen är större än enskilda kommuners budgetproblem. Även om de skulle få generösa bidrag från staten, är det fortfarande folkets pengar det handlar om. Dessutom är vårt lands invandringspolitik destruktiv på så många andra plan än de direkt ekonomiska.

Artikel i Expressen
Artikel i Fria Tider

Skadestånd till misshandelsgäng


Jag brukar här inte ta upp enskilda kriminalfall, men gör idag ett undantag, då fallet dels är omskrivet, dels visar på hur sjukt dagens Sverige är.Förra året misshandlades 61-årige sjukpensionären av ett invandrargäng i Kortedala i Göteborg. Cedvander höll på att dö, och fick men för livet:

- Han har förlorat synen på ena ögat.
- Han minns ingenting från de senaste två åren.

"- Han har förlorat styrka i ena armen och benet och han har drabbats av svåra talsvårigheter.
– Jag kan tänka på en gaffel men sedan hör jag mig själv säga kniv. Jag anstränger mig för att säga rätt ord men det blir fel, har Carl-Eric Cedvander sagt i polisförhör. Tidigare kunde jag väldigt många namn på blommor och växter, inte minst de latinska. Allt det är borta nu."

Straffet för de två i gänget som ansågs skyldiga blev 140 timmars samhällstjänst. Idag tilldömdes också de två 17-åringar, som man inte kunde beslå med skuld, till skadestånd på 36 000 kronor var.

Förövarna kunde flina i rätten
Cedvander själv, vars liv alltså är förstört, får 75 000 kronor.

Artikel i Expressen
Artikel i Fria Tider

torsdag 17 januari 2013

Varför SD växer"SD:s framgång beror på att invandringspolitiken har starkt väljarstöd"

 

I media är vi vana vid diverse bortförklaringar kring Sverigedemokraternas tillväxt, alltifrån ekonomisk oro, till alltför små skillnader mellan moderater och socialdemokrater. Häromdagen var dock en moderat ute och punkterade dessa förklaringar i Newsmill, och idag är det dags för statsvetaren Leo Kramár att ytterligare förtydliga de de riktiga skälen.

"En ny undersökning visar att drygt tre fjärdedelar av svenska väljare anser att Sverigedemokraterna är det parti som är bäst på invandringsfrågor, men det har inte hörts ett knäpp om detta i de svenska medierna."

Nej, och det beror ju förstås på att det fullständigt motsäger medieelitens egen bild, där endast några förvirrade rasister motsätter sig massinvandringen. Kramár går sedan ytterligare in på opinionsundersökningen kring vilket parti som enligt väljarna hade den bästa invandringspolitiken:

"Här hamnar moderaterna på hela 4,5%, socialdemokraterna på 3,1% och SD på 75,5%. De andra partiernas resultat är försumbara. Och nej, jag har inte satt decimalkommat fel, det är faktiskt så att 3 av 4 av de tillfrågade svarat att sverigedemokraterna driver frågan bäst.  Den här frågan har tidigare inte ställts så vi har ingen möjlighet att jämföra i tid. Frågan är också litet oklart formulerad, men det höga procenttalet talar sitt eget språk, inget parti har någonsin kommit ens i närheten. Moderaterna brukar ligga kring 60% när väljarna värderar kapaciteten att sköta ekonomin."

Dessvärre röstar ännu inte 75% på SD, antagligen för att de svalt mediebilden av partiet, eller för att de ännu inte förstått att invandringsfrågan även påverkar en mängd andra frågor, som för dessa väljare kan förefalla viktigare.

För SD blir nu uppgiften att visa att man är ett seriöst och regeringsdugligt parti, samt förklara hur massinvandringen påverkar övriga aspekter av samhället.Rekord igen - 14,0%
Opinionsinstitutet Sentio presenterar idag sina siffror för januari, och SD får där högre siffror än någonsin hos något institut; 14,0%. För samtliga partier ser siffrorna ut så här:


S 30,0%
V 6,5%
MP 7,8%

M 28,3%
FP 5,1%
KD 4,7%
C 2,9%

SD 14,0%
Övriga 0,7%


Alliansen ligger nu mycket långt ifrån att bli återvalda. Dock får inte heller det rödgröna blocket majoritet, eftersom SD befäster sin stabila vågmästarroll. Faktum är att mitt drömscenario, med en bred koalition mellan S och M, snart är det enda möjliga alternativet för att bilda majoritet. Varför är då det mitt drömscenario? Jo, det skulle en gång för alla visa vilken demokratur vi lever i, och ge Reinfeldt och Löfvén chansen att fullständigt spotta sina väljare i ansiktet. SD kommer inte att nå någon regeringsställning 2014, men efter ytterligare fyra års förfall med en Sjuklöver-regering, är det fullt möjligt för SD att vända skutan 2018.

Artikel i Fria Tider
Fria Tider om MPs ras

Nyanserat från en antirasist


 

Edna Eriksson är född i Sverige, med en mexikansk mor och en svensk far. Jag har inte samma inställning som hon kring nation och rörlighet, men hon ger ett sympatiskt intryck, och utvecklar på ett nyanserat sätt sina tankar, vilket sannerligen inte är vanligt i antirasistiska kretsar. Därför har hon också haft svårt för den antirasistiska rörelsen, där hon varit medlem:

"När hon på nittiotalet var ledamot i kommittén Ungdom mot rasism på civildepartementet fick hon ofta frågor om sitt ursprung. Jag tyckte att det var ett konstigt sätt att sortera folk. Därför blev jag heller aldrig den arga unga invandrare som många ville göra mig till.
Hon kände sig aldrig hemma i den antirasistiska rörelsen eftersom hon där ofta betraktades som något exotiskt. Det var ett perspektiv hon upplevde som kvävande.
– Det gav mig inte någon känsla av att det här var mitt land. I stället signalerade det att ”det här är inte ditt, men det är härligt att du är här! Varsågod att berika oss med det här och det här”.
– Det var bara ett annat sätt att vara besatt av geografi och födelseplats."

Jag kan bara instämma i att de som kallar sig antirasister, verkar vara de som är mest fixerade vid "ras". Hon kritiserar också behandlingen av Sverigedemokraterna:

 "Om partiledaren för Sverige­demokraterna, Jimmie Åkesson, demoniserar invandrare och i synnerhet muslimer, är det lätt att demonisera honom och hans väljare tillbaka. Man gör honom till objekt, på samma sätt som han gör invandrare till objekt. Vad kämpar man för då?
Kan du ge något exempel på när han objektifieras?
– Ja, när man vägrar att stå bredvid honom och diskutera valresultatet på valnatten, till exempel. Eller när fackförbund väljer att utesluta någon för att den kandiderar för Sverigedemokraterna. Inställningen till personerna måste vara välkomnande. Annars slits det isär, det som jag menar är en gemenskap."

Tänk om debatten hade kunnat se ut så här istället! Om de som vill ha massinvandring lugnt förklarar varför, och vi som är emot den också får utrymme att förklara varför. Med den polarisering som vårt etablissemang drivit fram, tror jag tyvärr att det skeppet gått för länge sedan.

Artikel i DN

Dagens citat: Gérard Depardieu


"Föreställ er om de här kvinnorna skulle gå in i en moské, då hade vi aldrig sett dem igen. De hade inte kommit ut levande."Den franske skådespelaren Gérard Depardieu kommenterar domen mot medlemmarna i den ryska gruppen "Pussy Riot", som ställde till med en provokation i en rysk-ortodox kyrka i Moskva. Själv har jag inte någon större respekt för någon religion, men uppenbarligen blev många ryssar stötta av aktionen, som av någon anledning genomfördes just i en kyrka. Självklart har dessa tre kvinnor nu blivit någon sorts frihetshjältar i väst, vilket enbart beror på att de angrep just kristendomen. Skulle de istället angripit islam, skulle det kunnat få mycket allvarligare följder, och framför allt skulle de inte ha hyllats i det självföraktande väst.För övrigt känner jag viss sympati för att Depardieu flytt Frankrike. Självklart går det förstås inte någon nöd på honom, men varför ska de franska politikerna ha rätt till 75% av hans inkomster?

Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD

Partiledardebatten 16/1


Igår avhandlades årets första partiledardebatt. Jag är medveten om att jag nu är en dag sen med att kommentera, men för dem som eventuellt missade debatten, tänker jag här lyfta fram några höjdpunkter.


Se debatten

Jag vill dock inleda med att belysa hur denna debatt skildrades i media. I Rapports 18.00-sändning visade man förstås Reinfeldts och Dambergs anföranden, vilket är naturligt, då de är störst och de traditionella huvudmotståndarna i svensk politik. Man hade dessutom tid för en tredje partiledare, vilket dock inte blev ledaren för det tredje blocket, och den verkliga oppositionen, utan Miljöpartiets Gustav Fridolin! Miljöpartiet behandlas med silkesvantar i svensk media, vilket säkerligen åtminstone delvis beror på att halva journalistkåren sympatiserar med partiet. I de senare, och längre, nyhetssändningarna hade man tid för några fler partiledare, dock lyste Jimmie Åkesson med sin frånvaro även här.

Sedan tycker jag att man rent allmänt skildrar riksdagsdebatterna på ett barnsligt sätt, när man väljer vilka uttalanden som ska visas. Man väljer inte de centrala delarna, utan alltid när någon uttryckt sig med något festligt bildspråk, vilket ger intrycket, för dem som inte sett hela debatten, att talarna mest står och skämtar i talarstolen. Eftersom Damberg är en tråkig sosse, ville han antagligen spexa till det lite igår med en liknelse om skidvalla, vilket även ett par representanter från Alliansen hängde på. Dessa inlägg tillförde ingen som helst kunskap, men blev vad som dominerade samtliga nyhetssändningar.

Låt oss då titta på själva debatten. Till skillnad från våra statsmedier, tänker jag förstås fokusera på den intressantaste partiledaren, Jimmie Åkesson. De inlägg jag återger är endast utdrag.

Åkesson går bland annat till attack mot Gustav Fridolin, som förnekat en koppling mellan vår invandring och sjunkande skolresultat:

"Herr talman! Jag läste en intervju med bland annat Gustav Fridolin i Dagens Nyheter strax före nyår. Där sade han många saker, och bland annat sade han följande: "Genom att skylla arbetslöshet och sjunkande skolresultat på invandring, helt utan stöd i statistiken, så krattar man manegen för partier som vill sätta människa mot människa. Det är ansvarslöst." Fru talman! Det jag hakar upp mig på i det här sammanhanget är detta "helt utan stöd i statistiken". Jag blir givetvis väldigt nyfiken på vad det är Gustav Fridolin har missat i det här sammanhanget. Jag skulle vilja läsa upp lite statistik. Jag ber om ursäkt om det är tråkigt, men det är viktigt i det här sammanhanget. Vi kan titta på arbetslösheten. Vi har i dag en arbetslöshet vad avser inrikes födda på ungefär 5 ½ procent. För utrikes födda, generellt, ligger den kring 15-16 procent...

"(Gymnasiebehörighet:)
När det gäller inrikes födda ligger siffran på ungefär 90 procent. För dem som är födda inom EU ligger den kring 69-70 procent. För dem som är födda utanför EU-området är siffran när det gäller behörigheten till gymnasiet 44 procent."På detta svarar Fridolin endast att det handlar om strukturell diskriminering. Han avslutar sitt inlägg med den typiska fördumningen som kännetecknar Sjuklövern i sådana här sammanhang:

"Det är att skylla dåliga skolresultat på elevernas hårfärg. Det kommer vi aldrig att göra."

Lite senare konfronterar Åkesson Reinfeldt, som svarar med sedvanlig arrogans:

"Fru talman! Det är en väl beprövad teknik att försöka hävda: Vi uppfann allt. Kanske ska det parti som sist kom in i riksdagen vara lite mer ödmjukt. Under den tid som Sverigedemokraternas sympatisörer mest sprang runt i kängor och med järnrör var vi många som sedan länge framfört dessa förslag."

I sitt svar säger sedan Åkesson något mycket viktigt:

"...och kritiserar oss ensidigt och säger utan saklig kritik och utan att presentera egna fakta och alternativ: Ni har fel. Ni är inte så smarta. Ni kan inte det här. Det hänger inte ihop. Det betyder inte att det är sant. Det är inget seriöst sätt att möta en politisk motståndare på. Om du har synpunkter på vår migrationspolitik, Fredrik Reinfeldt, ge oss då saklig kritik som bygger på fakta. Tala om vad konkret som är fel. (Applåder) Men det gör aldrig Fredrik Reinfeldt. Jag tror, fru talman, att det är för att han mycket väl vet att den invandringspolitik som han har fört så länge han har varit statsminister och som tidigare statsministrar och regeringar har fört är ansvarslös. Jag tror att ni någonstans inser att detta inte håller, att det inte går. Skälet till att ni aldrig bemöter oss kritiker sakligt är att ni inte kan det, för det finns inga sakliga argument. Det finns inga fakta som bestrider det vi säger. Det vi säger bygger på fakta och saklighet. Det ni säger bygger på rena påhitt och känslor. Det är inget seriöst sätt att styra ett land och inget seriöst sätt att kritisera en politisk motståndare på..."Reinfeldt kontrar med rena osakligheter:

"Fru talman! Jimmie Åkesson framstår ofta som cool, men när han får möjlighet att ge sig på invandrarna kommer känslorna. Det är alltid så. Kan han ge sig på invandrarna blir det känslosamt."

Gustav Fridolin drar sedan en snyfthistoria från Bengtsfors, om en familj som skall utvisas. Ur Åkessons svar:

"Vi vill minska asyl- och anhöriginvandringen kraftigt. Det hänger ihop med att den svenska politiken är väldigt extrem om vi jämför med hur det ser ut i andra länder i vår del av världen. Gustav Fridolin tillhör det parti som står för den kanske mest extrema invandringspolitiken i den här församlingen och som vill göra en redan extrem politik ännu mer extrem. Jag vill inte det. Jag vill tvärtom att vi ska föra en ansvarsfull politik. Min utgångspunkt är att flyktingpolitiken ska fokusera på att hjälpa så många människor som möjligt. För Gustav Fridolin handlar det mer om att känna sig duktig och god och sätta en gloria på huvudet."

Detta var bara några avsnitt ur en fem timmar lång debatt, men jag tycker ändå att dessa avsnitt tydliggör vilket parti som talar om verkligheten, och vilka partier som talar om en parallell verklighet; om hur man vill att verkligheten skulle se ut.

onsdag 16 januari 2013

Dagens Arenas kampanjDagens Arena är en vänsterpublikation som nu, liksom Aftonbladet, känner att det är dags för en kampanj mot Sverigedemokraterna, närmare bestämt mot att de överhuvudtaget får sitta i riksdagen. Liksom Jan Helin, har man en förkärlek för hashtags, och kampanjen får därför det slagkraftiga namnet "#sdurrd", det vill säga "Sverigedemokraterna ut ur riksdagen".

Precis som övriga vänstermänniskor, driver man tesen att en orättvis högerpolitik skapar klassklyftor, och en oro som gör att vanliga människor söker efter enkla lösningar och syndabockar:

"Bara genom solidaritet minskar vi behovet av järnrör och syndabockar."

Ordet "järnrör" återkommer sedan ytterligare tre gånger i den lilla texten. Visst, låt dessa vänstermänniskor älta den snart tre år gamla filmsnutten, det är uppenbart att de saknar alla politiska argument. Under tiden växer Sverigedemokraterna, och inom några år kan vi kanske vända skutan Sverige.

Naturligtvis måste det också pratas 1930-tal och nazism:

"När nazismen segrat i Tyskland 1933 diskuterades hotet på Socialdemokraternas partistyrelse. I protokollen kan vi läsa ordföranden Per Albin Hanssons analys: Bara genom att ”sörja för folket” kan vi mota fascismen. Med andra ord: Att öka den sociala tryggheten för dem som  var på väg att falla ut."

Tror ni vänstermänniskor på allvar att om bara Allians-regeringen faller, så försvinner alla problem som massinvandringen för med sig? Varför kan ni inte förstå att denna massinvandring kommer att krossa det välfärdssamhälle ni vurmar för, och driva bort all solidaritet mellan landets invånare?

Dagens Arena skall alltså fortsätta med denna kampanj i ytterligare några veckor. Man undrar vad man ska fylla följande inlägg med, då man redan fått ur sig både nazism och järnrör.

"För en ledarsida som som är progressiv, radikal och oberoende är uppgiften självklar. Vi vill bidra till att SD åker ur riksdagen 2014."

 

Självklart kommer deras serie varken göra från eller till, men jag vill ändå, för hundrade gången, förklara hur en parlamentarisk demokrati fungerar. Sverigedemokraterna har inte kommit in i riksdagen genom en naturkatastrof; våra ledamöter sitter där som representanter för de hundratusentals väljare som anser att SD har den bästa politiken för landets framtid.


tisdag 15 januari 2013

"Hummerkniven" till Lisa Bjurwald


 

Aftonbladet Kultur instiftade förra året ett nytt pris - Hummerkniven. Festligt nog är priset döpt efter ett kvarter på Södermalm, där ju de flesta i medieetablissemanget är bosatta.  Hummerkniven "är ett pris till liberaler som vågar vara liberaler". Ja, det måste ju vara en väldigt kontroversiell position bland Stockholms elit.

För 2012 går detta pris, förstås, till Lisa Bjurwald. Aftonbladet berättar:

"Framtidens historiker kommer att säga, att 2012 var året när främlingsfientligheten bröt igenom på alla nivåer. Liberala bastioner som tidigare stått oomkullrunkeliga började plötsligt svikta eller helt rasa ihop.
Så var blev ni av, ljuva liberaler, som pratade om en rimligare värld? Ni fanns ju här alldeles nyss, vart tog ni vägen?
Men vänta nu, vi ser någon där! Mitt på den liberala barrikaden står hon ju: Lisa Bjurwald!
I ett krig med två fronter - en mot högerextremisterna och en mot dem som banaliserar vår tids fascistoida tendenser - står hon okuvlig. När alla andra flyr, måste den som har modet att stanna kvar stå desto stadigare.
Vi ställer oss bredvid. I trots och längtan, drömmer vi om en ny tid."

Nu är det ju knappast särskilt modigt att "stå upp mot högerextremism" i medieetablissemanget, det verkar snarare vara det enda de sysslar med. Bjurwalds kamp går dessutom inte ut på att argumentera för sin liberalism, utan endast att brännmärka och förbjuda sina motståndare.

Kulturredaktionen delar också ut ett "Liffnerstipendium" till Göran Greider, för att han är kommunist, och litteraturpriset till Johannes Anyuru, för att han är svart.

AB om Anyuru
AB om Greider
AB om Bjurwald
Artikel i Fria Tider

"Kan SD bejaka en modernisering av Islam?"


 

Denna fråga ställer idag en Hanna Gadban på dagens Newsmill.

"Moderniseringen av islam behöver inte innebära självförnekelse och imiterande av västnormer, inte heller innebär den förkastande av de grundade ideologiska principer som kännetecknar islam historiskt sett."

För att svara på Gadbans fråga - nej, varför skulle SD göra det? Hur skulle ett politiskt parti i Sverige kunna reformera en världsreligion? Om Jimmie Åkesson skulle gå ut och förklara för våra muslimer vilka delar av religionen de i fortsättningen skall hålla sig till, och vilka som skall förkastas, skulle detta omedelbart anammas av dessa muslimer?

Ofrivilligt pekar Gadban själv på problematiken, när hon menar att islam alltså inte skall imitera västnormer eller förkasta islams ideologiska priniciper. Nu är det ju just dessa principer vi tycker är groteska, och om man inte vill ta till sig västnormer, vad gör man då här?

"En nytolkning av Koranen som harmonierar med dagens förhållanden och som genomdriver förbättringar av kvinnors och homosexuellas rättigheter. En nytolkning av Koranen som närmar sig det globala, moderna samhällets normer och värderingar. En nytolkning av Koranen är inte en manlig, patriarkal tolkning, utan den är en tolkning som gynnar både kvinnor och män och därigenom ger upphov till en ny, progressiv, dynamisk och rationell islam som bygger på en islamsk plattform utan att strida mot moderna västerländska värderingar."

Ja, Hanna, lycka till med den nytolkningen. Om hon nu vill ha rättigheter för kvinnor och homosexuella och en ny progressiv, dynamisk och rationell utveckling, varför överhuvudtaget hålla på med islam? Det kanske trots allt är dags att ta till sig västerländska värderingar utan att blanda in en bok från 600-talet?

"Dilemmat som kommer att uppstå om en sådan progressiv reform av islam utvecklas i Sverige är att detta kräver ett tydligt ställningstagande av SD.  Dilemmat är att partiet i så fall förlorar det argument som har dominerat SD:s retorik, där islam beskrivs som patriarkal, omodern, våldsam och farlig och samtidigt kan SD inte motarbeta denna utveckling efter att tidigare ha kritiserat islam för att vara en outvecklad medeltida religion."

 Crowd of Muslims praying in the street: 'Quarter of the world will be Muslim by 2030'

Eftersom jag själv inte är troende anser jag att religionerna just är produkter av den tid då de uppstod. Dock har kristendomen tvingats till reformer av historien, exempelvis Renässansen och Upplysningen, där filosofer och vetenskapsmän utmanat prästerskapet. Någon sådan process har inte islam genomgått, och det lär inte Gadban kunna genomdriva heller. Det är möjligt att islam om några hundra år har förändrats, eller ännu bättre, försvunnit till förmån för sekularism, men varför ska svensken dras in i detta trams?

Mitt svar till Hanna Gadban blir alltså slutligen: Ni får gärna reformera er religion, men lämna oss andra i fred. Om islam och dess värderingar är det viktigaste för er, tycker jag inte att ni ska uppehålla er i Europa överhuvudtaget.
Ahonen och Alfsson


I huvudet på Ahonen
Ahonen möter oss med en fotboll, en intelligent blick och bisarra krönikor

Det har de senaste veckorna pågått ett ganska festligt litet nätkrig, mellan riksdagsman Thoralf Alfsson (sd) och en krönikör vid namn Markku Ahonen. Denne Ahonen skriver i tidningen Östran, och hans krönikor håller en så låg nivå att det blir mer komiskt än provocerande. Av någon anledning har han också en fixering vid just riksdagsmannen Thoralf Alfsson, en fixering som inte känns helt frisk.

Thoralf Alfsson (sd)

Många undrar varför man överhuvudtaget tar in en så usel krönikör som Ahonen. Det skulle kunna handla om ren marknadsföring från Östrans sida. Genom att skriva idiotiska attacker mot sverigedemokraterna, lockar man hundratals läsare, som annars knappast skulle ha hittat dit. Själv hade jag aldrig hört talas om publikationen, förrän just dessa krönikor blev omtalade. Man blir till och med frestad att tro att denne Ahonen inte ens existerar; att man helt enkelt tagit en bild på en gammal moldavisk fotbollsspelare och skjuter in lite dumheter under detta foto med jämna mellanrum.

Ahonens fixering vid Alfsson verkar gå långt bak i tiden. Den 7 september förra året propagerar Ahonen för en moské i Kalmar, i krönikan "Dags för en moské i Kalmar":

"Rubriken på dagens blogginlägg kommer självklart att sätta kaffet i vrångstrupen på rabiata SD-politikern Thoralf Alfsson och hans främlingsfientliga svans men jag kan lugna Thoralf med att religion spelar en mindre roll i mitt liv och att jag – trots att jag inte skulle protestera mot en moské – inte nämnvärt har engagerat mig i frågan."

Den 26 december är det så dags igen med "Clownen, komikern och pajasen Thoralf Alfsson":

"Thoralf Alfsson är en clown och komiker av stora mått och det är synd och skam att Östergötland lurats till att utse en pajas till att bevaka deras intressen i riksdagen. Merparten av Sverigedemokraterna är främlingsfientliga rasister men även rasister borde ställa krav på sina representanter."

sin egen blogg bemöter Alfsson Ahonens idiotier:

"Vad är det då som gör Ahonen så upprörd? Jo, min lilla omröstning om årets sämsta journalist.
Detta är väldigt roande! Ahonen gillar tydligen inte att jag har åsikter utan han har större krav på riksdagsledamöter."

Den 6e januari återkommer Ahonen till sina fyndigheter kring clowner:

"Clowner, komiker och till och med pajasar behövs men om vi behöver några sverigedemokrater i ett mångkulturellt och tolerant Sverige är jag ytterst tveksam till. Till skillnad mot den förstnämnda trion så skrattar man inte när en sverigedemokrat gör sina utspel utan det är gråten som ligger närmast till hands."

Ahonen når sedan en ny lägstanivå när han den 11e januari i år tycker det är dubbelmoral av Alfsson att åka utomlands på semester:

"Vill man som Sverigedemokratisk politiker ”bevara Sverige svenskt” så ska man ta mig fan inte fly till varmare breddgrader för att lapa sol. Istället för att uppmana folk till bojkott av ett svenskt bolag som ICA så borde Thoralf Alfsson själv bojkotta det främmande som han är så rädd för här hemma i Sverige."

Vid det här laget har Ahonen börjat dra på sig en hel del minst sagt kritiska kommentarer, vilket han tror är resultat av en tyst överenskommelse mellan Avpixlat och dess läsare:

"Sverigedemokraternas rasistiska forum Avpixlat tog upp ett av mina senaste blogginlägg som handlade om en dubbelmoraliserande riksdagspolitiker med beteckningen SD på sitt CV och det gjorde man naturligtvis enbart i ett syfte. Det finns en tyst överenskommelse mellan Avpixlats redaktion och dess följare att det sajten tar upp ska följarna kommentera och då helst i beska ordalag."

För relevant och intressant läsning kan jag rekommendera Thoralf Alfssons blogg. För lite mer lättsam underhållning kan man kika på Ahonens då och då, han har säkert mer på lager.Förljuget om gruppvåldtäkter
Det blir både lite komiskt och lite tragiskt när någon vill ta upp en företeelse eller ett problem, men samtidigt inte kan tillåta sig att diskutera det fullt ut, utan måste ta omvägar och krysta fram alternativa beskrivningar.

En uppmärksammad gruppvåldtäkt i Sundbyberg har föranlett en artikel i DN, där man även vänt sig till en expert för att utveckla fenomenet.

"Gruppvåldtäkter är sällan planerade i förväg utan sker som ett infall. I grunden finns en respektlös människosyn. Offret avpersonifieras och blir bara en sak för gärningsmännen."

"De drar runt på stan och ser vad som kan hända. Om de ser en ensam full tjej kan de tänka: Hur ska vi utnyttja henne? Men det bygger på att det är ett gäng killar som har en sådan kvinnosyn och som är öppna för sådana här infall."

Blev någon klokare av det här? Mot denna artikel vänder sig en Stefan Nilsson på Newsmill:

"Jag menar att det på ett påtagligt sätt visar på de svenska journalisternas beröringsskräck för händelser i Sverige där förövarna blir beskrivna som skolpojkar som bara är missförstådda men när det kommer till händelser såsom i Indien så klarar man att beskriva förövarna som de hänsynslösa våldsverkare de är."

Dock väljer även Stefan att inte fullt utreda orsakerna till dessa våldtäkter. Möjligen fanns en tidigare, mer frispråkig version, som han tvingats revidera för att få publicerad.

Gruppvåldtäkter är en ny, och helt importerad, företeelse i Sverige. Eftersom etnicitet är största tabu i Sverige, förs inte heller brottsstatistik enligt denna parameter. Vi kan dock titta på totala våldtäkter i Norge, som troligen har ett liknande, om än i mycket mindre skala, mönster som Sverige:

"Detta innebär att överrepresentationen hos t.ex. afrikaner i förhållande till etniska norrmän baserat på deras befolkningsandel enligt rapporterna och statistiken presenterad från officiella källor är: 11,3 gånger. Medan den är 15,8 gånger för invånarna med sitt ursprung i Mellanöstern.
Överrepresentationen för irakier var dock störst. En av 373 Irakier var en våldtäktsman (år 2004) medan samma siffra för etniska norrmän var en av 10275. Det är alltså 27,5 gånger vanligare att en irakier våldtar än att en etnisk norrman gör det. "
Källa: Stoppavaldtakterna.nu

Vågar man inte diskutera ett problem fullt ut kan man lika gärna låta bli att göra det överhuvudtaget. De som förespråkar vår nuvarande massinvandring har överhuvudtaget ingen rätt att beklaga sig över Sveriges höga våldtäktstal. Enligt FN är antalet våldtäkter per 100 000 invånare i Finland  15, Norge 19 och Sverige 64. Var och en kan själv fundera på vad den stora skillnaden är mellan våra tre samhällen.

Om Sundbyberg i Fria Tider

måndag 14 januari 2013

Inget bidrag till SDU i år heller


 

Ungdomsstyrelsen är en myndighet som enligt egen uppgift tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. De ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.
I år delar man ut 258 miljoner till 221 organisationer. En organisation som ansökt, men fått avslag, är Sverigedemokraternas Ungdomsförbund, SDU. Ungdomsstyrelsen hävdar att avslaget beror på formella fel i ansökan, något som tillbakavisas av förbundsordförande Gustav Kasselstrand. De övriga riksdagspartiernas ungdomsförbund har samtliga fått anslag beviljade.

När organisationens generaldirektör Per Nilsson uttalar sig, är det dock lätt att misstänka att det finns en viss ideologisk styrning bakom dessa anslag:

"Trenden för kvinnors organisering är att fler och fler uppfyller kraven för att få bidrag. Fler organisationer inom hbtq-området har lyckats etablera sig på riksnivå i år. Vi vet att många etniska organisationer arbetar för att öka och variera sina aktiviteter och vi hoppas att det blir fler som söker nästa år."

På Ungdomsstyrelsens egen hemsida kan man också läsa följande:

"Flera nya spännande organisationer finns med för första gången i år, till exempel:
  • Musikföreningen Lillith Eve
  • Iransk och kurdisk integration
  • Ekumeniska gruppen för kristna hbtq-personer (EKHO)
  • Unga humanister."
Hela listan på organisationer som fått anslag finner ni här.

Artikel i DN
Artikel i Fria Tider
Artikel i Fria Tider II

Dagens citat: Nazim


"Jag borde ha sökt i Sverige. Mina vänner som åkte dit har just fått uppehållstillstånd."

 

Han kallar sig Nazim och säger att han kommer från Syrien. Han ångrar dock djupt att han sökte asyl i Norge, eftersom han, till skillnad från sina vänner som åkt till Sverige, fortfarande väntar på besked.

"De som hjälpte mig med falskt pass i Turkiet sa att Norge var det bästa landet att resa till, om jag ville få ut resten av familjen ur Syrien. De bland mina vänner som valt Sverige, har redan fått svar och uppehållstillstånd. Jag gick till polisen i Oslo och frågade om jag kunde ändra mig. Då var det för sent."

Norska Aftenposten uppger att endast en av trettio som kommer till Skandinavien har valt Norge. Norska migrationsverkets chef, Frode Forfang är ändå oroad:

"Om bara 10% av asylsökarna som väntas till Sverige istället skulle välja Norge, så utgör det en ökning med 50%"

Enligt Aftenposten är formellt sett asylreglerna i Norge och Sverige ganska lika. Ändå är det Sverige som är förstahandsvalet för många av de asylanter som kommer via Turkiet, Grekland, Italien och Spanien. Forfang nämner ett antal förklaringar till detta:

- Sverige har generösare regler för familjeåterförening
- Sverige har redan stor invandrad befolkning
- Sverige har ett rykte i världen som mer invandringsliberalt en Norge
- I Sverige kan asylsökare bo var de vill, med stöd från staten.

Ja, vänner, bollen är i rullning, och undergången närmar sig nu mycket snabbt.

Cecilia Malmström varnar för nationalister
Cecilia Malmström är folkpartist och EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor, som bland annat innefattar asyl- och migrationsfrågor och EU:s arbete mot den organiserade brottsligheten. Personligen tycker jag att hon ger ett ganska sympatiskt intryck, men hon är dock den värsta sortens liberal broiler, av typen som inleder alla sina uttalanden med "Som liberal vill jag...".

I dagens DN varnar Malmström för hotet från högerextremister. Förstås.

"Malmström pekar på att högerextrema partier växer sig allt starkare i den ekonomiska krisens Europa, samtidigt som de blir bättre på att samarbeta och börjar bilda gemensamma europeiska plattformar.
Franska Front National och ungerska Jobbik finns redan i EU-parlamentet. De är, enligt EU-kommissionären, högljudda, men har ganska lite inflytande."

 "Men ju fler de blir och ju mer välorganiserade de är, desto större hot blir de i EU-parlamentet, som är fullt medbestämmande i lagstiftningsfrågor, säger Malmström.
– Skulle de bli en av de större grupperna, så kan de verkligen påverka. Det är bekymmersamt."

Återigen slås man av vilken märklig demokratisyn dessa personer har. EU-politikerna är inte Guds utsända att styra över människorna, utan tvärtom människornas representanter i de lagstiftande församlingarna. Miljoner fransmän vill ha just företrädare från Front National som sina representanter i Europaparlamentet. Är det då Malmströms uppgift att se till att de får så lite inflytande som möjligt? Är det bekymmersamt att de skulle kunna påverka, precis som kommunister och liberaler?

På fullt allvar lägger hon sedan till vad som måste vara det tröttaste och märkligaste uttrycket för politiskt korrekt arrogans:

"Det finns alldeles för stor tendens att fiska i grumliga vatten."

Cecilia Malmström donerar även pengar till Expo.Sveriges liberala broiler nummer två, Birgitta Ohlsson, noterar något annat obehagligt:

"Ohlsson pekar också på att högerextrema partier i Europa har en ny strategi och blivit socialt aktiva för att vinna bredare stöd. Hon nämner som exempel grekiska högerextremister som hjälper gamla utsatta kvinnor och delar ut mat till fattiga och tyska nynazister som arrangerar julfirande för ensamstående mammor och startar sportklubbar."

Ja, det låter ju fruktansvärt. Vad gör ni själva, Cecilia och Birgitta? Ingenting förstås, men se bara till att inte fiska i grumliga vatten.


Yougov: 12,5%
Sverigedemokraterna fortsätter sin stadiga klättring uppåt i opinionen och får idag av institutet Yougov 12,5%, en ökning med 1,6%. Den rödgröna oppositionen ökar sitt försprång och får stöd av 45,8% mot Alliansens 41,3%, vilket som vanligt ger SD en stabil vågmästarroll.

Det är uppenbart att media fortfarande inte har kommit över att deras gamla filmsnutt inte sänkte partiet. Det är numera kutym att vid varje opinionsundersökning skriva "trots skandaler", och Metro vill inte vara sämre:

"Trots en rad skandaler går SD fram 1,6 procentenheter. Partiet är i Yougovs mätning mer än dubbelt så stort som vid riksdagsvalet 2010.
– Vi var många som trodde att skandalerna skulle undergräva SD:s ambitioner att bredda väljarstödet. Men väljare som har funderat på att ta steget över till SD kan ha dragit öronen åt sig, säger Peter Esaiasson, statsvetare vid Göteborgs universitet."

Det är också fascinerande att man hårdnackat vägrar inse att SDs väljarstöd faktiskt kan bero på att många väljare uppskattar partiets politik, inte minst i invandringsfrågan. Man snuddar dock vid en relaterad anledning:

"För första gången menar fler att Sverige är på väg åt fel håll än de som menar att vi är på rätt väg."

Reinfeldt backar i Metros mätning
De tre blocken utkristalliseras

Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD
Artikel i Fria Tider

söndag 13 januari 2013

Protester mot fransk insats
I det afrikanska landet Mali har de senaste dagarna islamister med kopplingar till Al-Qaida avancerat mot huvudstaden Bamako. För att stödja den sittande regeringen har Frankrikes president skickat trupper till landet. Denna insats har lett till protester bland muslimer i Europa, bland annat mot Frankrikes ambassad i London.

Libanesiska nyhetssajten Naharnet berättar att ett sextiotal islamister ställde sig framför ambassaden med plakat som löd "French army, you will pay, the Muslims are on their way", "United Nations, go to hell" och "Sharia is the only solution for Mali". Av någon anledning skanderades också "Sharia för Frankrike!" på franska.

 W460

Det fanns även kvinnliga demonstranter, men de hölls förstås åtskilda från männen: Dessa bilder är alltså från London. Vad gör dessa människor i Europa?

Fria Tider om Carl Bildt och bombningarna

"La barna bli"


Under slagordet "La barna bli" marscherade några hundra människor i protest mot uvisning av "asylbarn" i Oslo, och det förekom också liknande tåg i 22 andra städer i landet.

Det låter ju fint, ingen vill väl barn någonting illa. Nu är ju dock situationen något mer komplicerad; det handlar i verkligheten om föräldrar som saknar asylskäl och alltså skall utvisas för att de därmed uppehåller sig illegalt i Norge. Förstår dessa fina demonstranter att det enda alternativet i så fall är helt fri invandring?

Självklart dyker också en tidigare biskop, Gunnar Stålsett, upp som en av talarna:

"Det går en politisk köldvåg över landet. Vi måste möta den med värme och facklor."

Precis som i Sverige går alltså den kristna kyrkan i täten för islamisering.

Kompisarna Sajad Al-Aboud och Ali Al-Faraj deltog i tåget, och Ali förklarar:"Jag har några vänner som håller på att skickas ut. Som muslim är det viktigt för mig att stötta den här saken."

Artikel och klipp i Osloby Nyheter

Svensken orolig
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har genomfört en undersökning kring svenskarnas opinion, kallad Opinioner 2012. Den bjuder på några intressanta resultat kring svenskarnas oro:

- 73 procent svarade att de är mycket eller ganska oroade över relationerna mellan den kristna och den muslimska världen. Det kan jämföras med 58 procent 2011.

- 65 procent var mycket eller ganska oroade för utvecklingen i Mellanöstern, jämfört med 53 procent 2011.

- 56 procent var mycket eller ganska oroade för stora flyktingströmmar. En uppgång från 43 procent.

- Mest oroade är svenskarna för organiserad internationell brottslighet, följd av relationen mellan den kristna och muslimska världen och användandet av jordens resurser.

En majoritet av svenskarna oroar sig alltså för frågor som överhuvudtaget inte får ställas i den offentliga debatten. Det är följaktligen föga förvånande att allt fler söker sig till de fria medierna för information och debatt, och att allt fler stöder Sverigedemokraterna, det enda riksdagsparti som på allvar tar upp dessa hot.

I Mellanöstern har dessa konflikter pågått i decennier. Skillnaden är att dessa kulturer och konflikter nu börjar ta allt större plats i Europa.

Artikel i SvD

Norska debatten "omaskerad rasism"


Som nämnts i ett tidigare inlägg, pågår i Norge nu en liten debatt om norskhet. Diskussionen startade med att Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde bad Norges muslimska kulturminister, Hadia Tajik, att definiera norsk kultur.

Jon Hustad
Debatten skruvades sedan upp ett snäpp, när kulturskribenten Jon Hustad skrev en krönika med rubriken "Inte min kulturminister".

"Vert så den norske kulturen truga av innvandring? Sjølvsagt vert han det. Det kjem no fleire innvandrarar til Noreg kvart år enn det vert fødd born her til lands. Og av di vi har denne tilliten til kvarandre, av di vi har bygd opp fungerande institusjonar, av di vi stort sett har halde korrupte politikarar unna makt, har vi vorte naive. Og det er særleg denne naiviteten i kombinasjon med eit lutheransk dårleg samvit for all rikdomen som gjer at vi er sårbare."

Här pekar Hustad på någonting fundamentalt. Vår naivitet och vårt dåliga samvete har gjort oss mycket sårbara för den mer aggressiva och absolutistiska kulturen Islam. Vi kan diskutera olika sidor, och har en stor dos självkritik, medan muslimer helt enkelt har sanningen och rätt att påtvinga den vilket samhälle man än lever i.

Hustads avslutning är också intressant:

"Neste gong ho får eit spørsmål om kva norsk kultur er, kan Tajik samanlikna pakistansk og norsk kultur. Eg kjenner meg sikker på at ho vil finna skilnader. Og så kan ho fortelja oss kva for samfunnsmodell ho meiner gjev best resultat, og om folk i det minste ikkje har ein bitte liten grunn til å uroa seg."


Hadia Tajik, kulturminister och praktiserande muslim
Jag kan utan omsvep säga att jag tycker att Norge är ett bättre land än Pakistan. I Skandinavien har vi byggt upp trygga, välmående samhällen, medan Pakistan präglas av religion, självmordsattentat och hedersvåld. Självklart har de olika kulturerna del i detta, och jag förstår inte varför vi skall ersätta den nordiska kulturen med den muslimska. Jag tycker heller inte att en praktiserande muslim skall kunna vara minister i varken Norge eller Sverige.

Den norska debatten har nu nått Göteborgs-Posten (endast i pappersupplaga). I en krönika ondgör sig kulturchefen Gabriel Byström över det fria debattklimatet och har hittat "omaskerad rasism".

"Hustads försåtliga poäng är att skilja ut, markera avstånd, sätta likhetstecken mellan kultur och brottslighet.
[...]
I grunden finns givetvis en svårartad självgodhet. Det norska välståndet bygger på en lite mer högtstående kultur där grundläggande moraliska värderingar är annorlunda. Bättre. Nu hotas allt detta av invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet."

Detta "försåtliga" resonemang skriver jag själv under på helt och hållet. Det är uppenbart att exempelvis norsk eller japansk kultur skapar mer välmående samhällen än muslimsk, som förefaller enbart kapabel att skapa våld och förstörelse.

I sin omvända PK-värld ser Byström en otäck strömning:

"Mindre invandring, färre brott, minskad arbetslöshet, mer pengar över till riktiga norrmän."

För vilken sund människa som helst låter detta inte så dumt. Avslutningsvis kan jag konstatera att Byström inte kan avstå från de vanliga nedlåtande nyckelformuleringarna. Hustad talar "med darr på stämman", och Sverigedemokraterna är fast förankrade i "den bruna undervegetationen". Hustads text är också "smutsig retorik". Hur ser Byström på sin egen retorik? Vad är egentligen felaktigt i Hustads?