söndag 7 juli 2013

Nigel Farage till ny attack i Europaparlamentet


I tisdags levererade UKIPs ledare Nigel Farage ytterligare en tirad mot Bryssels elit och det europeiska projektet.



Dagens citat: Stefan Löfven







"Blockpolitiken är SD:s bästa vän. Om vi ska lyckas förhindra att ett rasistiskt parti får inflytande i riksdagen måste vi andra partier samarbeta konstruktivt över blockgränserna."





Det stämmer ju att SD får ett ökat inflytande i riksdagen om en fråga står mellan två block som saknar egen majoritet. Det roliga är dock att taktiken att samarbeta över blockgränserna ytterligare skulle tydliggöra att det faktiskt finns en Sjuklöver och ett enda oppositionsparti. Varför skall någon rösta på exempelvis Moderaterna, om man inte vet om det kommer att innebära ett styre med Miljöpartiet, eller på Socialdemokraterna, om dessa plockar med sig Folkpartiet? Hur skall man göra när SD är uppe i 20% väljarstöd, för att utestänga denna femtedel av medborgarna? Skall man upprätta en cordon sanitaire, som man gjorde i Antwerpen, där alla andra partier gick samman för att utesluta det största partiet Vlaams Blok från inflytande?

Expressen



Romer utvisas till Kosovo - trots simulerad apati!


En annan familj visar upp sitt "apatiska" barn
för besökare från Miljöpartiet. Partiet vill att denna
apati skall leda till automatiskt uppehållstillstånd.

I dagens pappersupplaga av GP tar man upp ett fall med en romsk familj som skall utvisas till Kosovo. Tidningen ondgör sig över att detta sker, trots att ett av barnen visar symptom på den berömda apatin. Själv trodde jag inte att det fanns en enda människa som längre tog dessa historier på allvar, men uppenbarligen gör man det i vår fantastiska mediekår.

Innan vi ger oss in i mediernas parallella verklighet, vill jag påminna om några fakta:
- Samtliga "apatiska" barn kommer från Östeuropa och Balkan.
- De tillfrisknar när uppehållstillståndet inkommit.
- Fenomenet förekommer endast i Sverige.

"I en idyllisk röd stuga med vita knutar ligger 10-årige Dejan Karamanovic orörlig i fosterställning i en träsäng. Man skulle kunna tro att han sover."

Psykiatrikern Agnes Györffy menar att ett uppehållstillstånd är nödvändigt för att häva apatin:

"En viktig förutsättning för att uppnå förbättring är att Dejan med sin familj kan erbjudas trygga levnadsvillkor och befrias från skräcken han har upplevt i hemlandet."





Jag är mycket skeptisk till att ett barn är så införstådd i asylprocessen att man uppnår ett sjukdomstillstånd av den här arten. Sedan är det faktiskt så att romer från Balkan saknar alla asylskäl och därför skall skickas tillbaka, alldeles oavsett vilken teater man här kan uppvisa. Lägre levnadsstandard i hemlandet utgör fortfarande inte ett asylskäl.

"Det första beslutet om utvisning kom hösten 2011. Ungefär samtidigt började Dejan få svår huvudvärk, ville mest ligga inne. Sommaren 2012 hade Dejan till stor del slutat svara på tilltal, äta och röra sig."

Docent Tomas Eriksson har gett Migrationsverket sitt läkarutlåtande. GP lyfter fram honom som skurken i dramat och förkastar hans slutsatser, eftersom journalister trots allt bättre borde kunna avgöra medicinska frågor än en läkare. Vi får dock ta del av en del av hans utlåtande.

Han skriver att Dejan är medvetslös och tillägger "vilket man inte blir av en asylprocess". Slutligen konstaterar han att Dejans tillstånd "motsvarar det man kommit att kalla apatisk" men att hans "medicinska tillstånd inte är av den svårighetsgraden att en resa till Kosovo oundgängligen måste undvikas". En annan läkare kommer dock till slutsatsen att "en förutsättning för tillfrisknande är uppehållstillstånd".

GP ringer upp Tomas Eriksson som står på sig:

"Jag kan inte se någon annan förklaring än att barnen manipuleras av sina föräldrar. Jag tror inte att man kan bli medvetslös av en asylprocess."

Socialstyrelsen har tydligen beslutat att så inte är fallet, men Tomas Eriksson fortsätter:

"Det är uppenbart att Socialstyrelsen har en annan bild än jag. Jag tror att det är en del i ett politiskt spel. Det är som att svära i kyrkan att säga något som kan uppfattas som negativt mot asylsökande idag."



lördag 6 juli 2013

Även Annie Lööf lyfter fram SD




Idag är det Centerpartiets dag i Almedalen och även Annie Lööf kände att det var viktigt att markera mot Sverigedemokraterna. Naturligtvis var attackerna på sedvanlig sandlådenivå.

"Jimmie Åkesson är rädd för att fler människor ska komma hit. Jag är rädd för att de inte ska komma hit"

Det påståendet skulle jag gärna sett att Lööf utvecklade lite. Vad exakt är du rädd skall hända om det inte varje år kommer några tiotusen från Afrika och Mellanöstern? Är det oron för inavel som spökar igen?

"I Jimmie Åkessons Sverige behöver vi inte visa solidaritet. När han står på den här scenen och har mage att kalla dagen då papperslösa barn, unga, kvinnor och män får rätt till vård, för en skammens dag, då mår jag illa"

När det gäller dessa personer som uppehåller sig illegalt i landet, förstår jag inte alls hur Sjuklöverns företrädare tänker. Annie Lööf får gärna tycka att alla människor i världen skall ha skola och sjukvård i Sverige, men varför då överhuvudtaget ha någon som helst reglering kring invandringen? Vi skulle ju spara oerhört mycket pengar på byråkrati om vi avskaffade alla processer på Migrationsverket. Trots att vi har en massinvandring, finns det ändå individer som får avslag på sin asylsökan, eller kanske inte ens söker. Är det inte en skam att individer som inte ens får vistas i landet, plötsligt skall ha tillgång till skola och fri sjuk- och tandvård?

Det roliga med fenomenet att samtliga partiledare inom Sjuklövern känner ett inre tvång att fördöma SD, är ju hur det tydliggör att det bara finns ett riktigt oppositionsparti. Möjligen får dessa partiledare en klapp på axeln av sina partisekreterare för att de "stod upp mot främlingsfientligheten" eller något liknande, men i verkligheten gynnar ju denna fokusering på SD endast just SD.

Direkt efter den pliktskyldiga attacken mot partiet, kommer nästa retoriska höjdpunk, när Lööf plockar upp en lapp med tre punkter ur en väska:

 "Jag tog med dem i en väska. Den kostar 20 spänn och är köpt på loppis"

Nej, det var inte direkt Marine Le Pen som stod på scenen i Almedalen.

Aftonbladet



"Attacken" mot Mona II: Julafton på redaktionerna



Två ord riktade till Mona Sahlin har nu orsakat stor upphetsning i mediekåren, vilket man kanske kunde förvänta sig. Sahlin frågade en person som tittade på henne vad han tittade på, varpå svaret blev "en landsförrädare". Denna icke-händelse förtjänar förstås inte någon som helst uppmärksamhet, men Aftonbladet och Expressen tar fram storsläggan med en rapportering som är så patetisk att den blir komisk:

"Mona Sahlin förföljdes och kallades 'landsförrädare' av nazister på Visbys gator i natt.
Men skrämd till tystnad är hon inte.
– Nej, nej, jag blir mest arg, säger tidigare S-ledaren.
I dag på morgonen kontaktades hon av Stefan Löfven som ville försäkra sig om att hon mår bra efter händelsen."

Nej, varför skulle hon vara skrämd till tystnad? Vid det här laget måste hon vara mycket medveten om att hundratusentals svenskar ser henne som just landsförrädare. Ringde Stefan Löfven även till de SvPare som fick lyssna på skrän om "nassesvin" under hela sitt torgmöte? Oroar sig Aftonbladet för hur de mår? Eller alla de sverigedemokrater runt om i landet som hotas, misshandlas och får sina hem vandaliserade? Hur många artiklar skrevs när en man spottade på Jimmie Åkesson?

"Sedan hon avgick som Socialdemokraternas partiledare sitter hon i Expos styrelse och här på plats i Visby har hon deltagit i en fredlig manifestation där man vände ryggen mot nazistiska Svenskarnas parti, som höll torgmöte."

Efter sitt alltför sena utträde ur svensk politik, såg hon framför sig en rad av internationella toppjobb. Eftersom hon dock saknar all kompetens, landade de storslagna drömmarna på en plats lite mer anpassad för hennes nivå; Expos styrelse.

"För tio år sedan mördades Mona Sahlins nära väninna Anna Lindh efter att ha blivit överfallen. Sahlin vill inte gå in på vilka tankar nattens händelse väcker hos henne.
– Men det är klart att jag tänker på Anna, det gör jag varje dag, det är inte bara nu. Det har hänt väldigt mycket med skyddet sedan mordet på Anna. Dess bättre."

Nja, nu var det väl ändå ingen som tänkte mörda henne? Vi kan nog däremot vara säkra på att många av de som deltog i manifestationen med Mona gärna skulle mördat företrädarna för SvP.

Slutligen vill jag återigen understryka att jag tycker att alla hot mot politiker eller journalister är förkastliga, men en person som arbetar för den åsiktsregistrerande hatmyndigheten Expo är den siste som skall beklaga sig.

Aftonbladet
SvD
DN





"Attacken" mot Mona




Eftersom detta slås upp stort av både Aftonbladet och Expressen , får väl även jag säga någonting om denna icke-händelse. Igår kväll skall alltså någon, som hon själv menar kom från SvP, sagt "landsförrädare" till henne. Till att börja med kan jag och troligen många av mina läsare instämma i den beskrivningen.

Jag tycker aldrig att hot mot journalister är politiker är acceptabelt, men att få ett epitet slängt efter sig borde hon kunna stå ut med, särskilt eftersom hennes motståndare ständigt blir utsatta för bra mycket värre attacker. För exempelvis sverigedemokrater är det vardagsmat att bemötas av talkörer och flygande objekt, en stämning som Mona Sahlin och hennes gelikar gärna underblåser. Jag är övertygad om att vänsterhuliganer känner en legitimitet i sina handlingar, just eftersom nationalister ständigt demoniseras av medie- och politikeretablissemanget. Dagen innan deltog Sahlin själv i en av dessa infantila "motdemonstrationer", där man dök upp på SvPs torgmöte för att hålla händer och vända ryggen mot partiets företrädare. Varför gjorde man det? Var det ett trevligt bemötande av politiska motståndare?

Trots decennier av arbete för Sveriges förstörelse, och dessutom ett stort bagage av personligt fifflande, tror jag aldrig att Mona Sahlin varit utsatt för flygande stenar och flaskor. Det finns uppenbarligen två mycket olika måttstockar här. Om någon säger "landsförrädare" till Mona Sahlin, blir det huvudnyhet i fulmedia, men när SDs torgmöten störs av talkörer, vuvuzuelor och flygande föremål, ses det som någonting fullständigt normalt och närmast beundransvärt.

Mona Sahlin säger även:

"De såg ut att hata mig så starkt"

Återigen, har hon sett hur de eviga motdemonstranterna, som dyker upp så snart Sverigedemokraterna, eller i det här fallet SvP, ser ut? Där flödar hatet och avsikten att skada meningsmotståndare fysiskt. Jag tycker det är oerhört beklagligt att situationen har blivit så här polariserad, men till denna polarisering är personer som Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt i högsta grad medskyldiga.







fredag 5 juli 2013

Vlaams Belang ser ett svenskt uppvaknande




Vlaams Belangs hemsida skriver partiet idag om förändringar i Sverige och om Sverigedemokraternas framgångar. Att man kallar SD för "högernationellt" får vi väl ha överseende med:

I åratal var Sverige känt som det politiskt korrekta "föregångslandet" i Skandinavien. Men detta verkar nu undan för undan försvinna. Kanske har de allvarliga upploppen med invandrarungdomar, som plågade den svenska huvudstaden Stockholm i maj, väckt mången svensk ur hans mångkulturella dagdrömmar.

Sverigedemokraterna
Om vi skall tro opinionsundersökningarna, har det högernationella partiet Sverigedemokraterna (SD) redan vind i seglen. Om val skulle hållas idag i Sverige, skulle partiet erhålla över 10 procent av rösterna. Det skulle innebära nästan en fördubbling av resultatet 2010, när SD med ett resultat på 5,7% för första gången tog sig in i den svenska Riksdagen. Var fjärde svensk uppgav dessutom att man såg det som önskvärt att partiet tog plats i nästa regering.

Sverigedemokraternas framryckning bland väljarna visar återigen att Europas högernationella partiers ideer - pro-identitet, trygghet och social rättvisa, mot massinvandring och en europeisk superstat - vinner terräng i breda befolkningslager.

Se även Front National de la Jeunesses hyllning till SD.


Usel chatt om "högerextremism"




I Aftonbladets serie om den berömda högerextremismen i Europa, har turen nu kommit till Ungern. För att chatta om situationen har man bjudit en person vid namn Måns Wadensjö, som tydligen skrivit ett kapitel om landet i boken "Det mörka Europa". Nej, den handlar inte om en kontinent i sönderfall, som islamiseras och koloniseras av tredje världen, utan förstås om dessa mystiska "högerextremister".

Redan inledningen är rolig:

"Hejhej! Och välkomna med alla frågor. Jag kommer raka vägen från ett seminarium arrangerat av Arbetarrörelsens Tankesmedja, där jag, min medförfattare Tommy Svensson och Mona Sahlin diskuterat högerextremismen i Sverige och Ungern."

Vad i hela världen skulle Mona Sahlin kunna bidra med? "Asså, jag tycker det är superhemskt att såna där högerextremister finns"? Det verkar som att, även om hon förstås saknar allt intellekt och all kunskap, hennes blotta närvaro ger någon sorts dignitet till varje "anti-rasistiskt" evenemang. Analys får andra, kanske mer begåvade, men mindre kända, bidra med.

Som vanligt är förstås frågorna noggrannt utvalda.

Vart i världen tycker ni att högerextremismen är som mest utbredd?
Det är nog inte så lätt att mäta. Högerextremismen ser förstås annorlunda ut beroende på vilket land och vilken kontext man tittar på den i.

Nej, just det, eftersom ordet inte betyder någonting och alla som står upp för sina nationer klumpas ihop under denna märkliga beteckning. Måns bekräftar detta ytterligare:

En svensk högerextremist behöver inte ha samma högerbukett som en rysk eller sydafrikansk. Det som däremot är tydligt är att högerextremismen de senaste åren har vuxit betydligt, och fått starkare fäste i länder den tidigare inter har varit stark i. På det är Sverige ett tydligt exempel.

Varför tror du att romernas situation diskuteras så lite i Sverige? Det känns som att det är den enda folkgruppen man verkligen öppet kan diskriminera. Känns som att man kan gå in i vilket fikarum som helst och snacka skit om romer, utan att någon bryr sig.
Jag håller verkligen med dig om att det är så, och just det var en av de frågor som Mona Sahlin ville resa i seminariet tidigare idag. Det är inte bara i Sverige som romerna är en utsatt och diskriminerad grupp, utan i snart sagt hela Europa, och det är en diskriminering med väldigt gamla och långa rötter.

Ja, självklart ville Mona ta upp det, eftersom det är en klassiker för att få lite antirasist-status, men även här saknar hon förstås all kunskap. En kritisk fråga råkade slinka igenom, men då låtsas Måns helt enkelt som att han inte förstår den, utan flyttar fokus till Dominique Strauss-Kahn, av alla människor.

När är det dags att prata om skyldigheter gällande romer? Idag pratar alla om deras rättigheter.
Din fråga är väldigt konstigt ställd. Det är en sak att tala om minoriteters rättigheter, och att en minoritet behöver skyddas från majoritetens diskriminering - och en helt annan att göra en grupp människor kollektivt ansvariga för enskilda individer. Till exempel hålls ju inte alla fransmän ansvariga för Dominique Strauss-Kahn.

Sedan får Måns tillfälle att komma med en mycket vanlig floskel, som återigen visar hans intellektuella höjd:

Vilken eller vilka bakomliggande orsaker tros ligga bakom den ökande högerextremismen?
En viktig förklaring som måste nämnas är förstås den pågående ekonomiska krisen. När klyftorna i Europa ökar så ökar också motsättningarna mellan människor, och det är ett faktum att svårare tider får människor att söka sig till allt mer extrema och radikala alternativ.

Som vanligt är det förstås helt otänkbart att människor vänder sig mot massinvandring och islamisering för att de inser att det är ett recept för en katastrof i framtiden. Eliten verkar på fullt allvar tro att alla dessa människor är frustrerade över sin egen arbetslöshet och inte förstår bättre än att vända sig mot den saliggörande mångkulturen.

För lite fler insikter från Måns Wadensjö, finns det mer här:
Aftonbladet



" I Sverige, de unga patrioterna för det sanna Europa!"


Som bekant har SDU inlett samarbete med ett antal nationalistiska ungdomsförbund i Europa. En av de inbjudna till Almedalen var Julien Rochedy från Front National de la Jeunesse, som i ett pressmeddelande lyriskt berättar om sin upplevelse:

 


"I egenskap av Nationell Direktör för Front National de la Jeunesse, var jag officiellt inbjuden av SDU (Sverigedemokraternas ungdomsförbund) under några dagar (28e juni till 2e juli) i Visby på ön Gotland, där varje år sommarseminarier hålls av de svenska politiska partierna.

Med mina kollegor Tom van Grieken, president för Vlaams Belang Jongeren, Udo Landbauer, president för Ring Freiheitlicher Jugend, och naturligtvis Gustav Kasselstrand, SDUs ordförande, deltog vi i en allmän presskonferens på söndagen för att både presentera våra olika rörelser och visionen vi har för Europa.

Tillsammans försvarade vi ett Europa av självständiga nationer, som inte längre underkastas diktat från Europeiska Unionen, USA och Euron. Vi talade för ett verkligt Europa som bryr sig om den europeiska civilisationen inför farorna som lurar, som exempelvis massinvandringen, och som framför allt försvarar det som skapar Europas själva natur och framgång; dess fria nationer.

Efter att ha bott tillsammans i fem dagar, kunde vi konstatera i vilken grad patriotismen vi alla uppvisade, skapade våra utbytens rikedom. Vi försvarade var och en våra respektive nationer, deras frihet och identitet, och vi kunde därigenom förstå varandra än bättre och få utbyte av varandra i ett stort broderskap. Det globalistiska projektet som vill utjämna alla kulturer och frånta alla människor deras värdighet är en dramatisk utarmning av världen.

Jag kunde också med glädje konstatera att Sverigedemokraterna, liksom befolkningen, var mycket intresserade av Front National och Marine Le Pen; för många är de ett exempel att följa, och alla förutspår stora framgångar i framtiden.

Vi lämnade varandra övertygade om att de kommande EU-valen med säkerhet kommer att bli en stor framgång för alla patrioter!"

Front National


Marine Le Pen trycker till journalister


Marine Le Pen låter sig aldrig tryckas ner av journalister. I klippet vi skall titta på har de två programledarna mycket svårt att sluta prata och Marine får ganska snart nog av det tendentiösa upplägget.




Den kvinnliga intervjuaren Anne-Sophie Lapix förklarar sedan att hon gör sitt jobb som journalist, varpå Marine replikerar:

"Men det är inte heller en talarstol och ni kan inte heller tala i fyra minuter utan att man kan bemöta er."

Under en senare del av intervjun tilltalar hon Anne-Sophie Lapix som "fru politiska kommissarien" och den manlige intervjuaren Karim Rissouli med "herr åklagaren".



Dagens citat: Jan Björklund (fp)







"Löfven ger Sverigedemokraterna stort inflytande. Om alliansen förlorar valet kommer de rödgröna att regera, jag vill se samma besked från honom."







Efter statsminister Fredrik Reinfeldts pinsamt infantila attacker mot Sverigedemokraterna häromdagen, vill nu Folkpartiets Jan Björklund inte vara sämre. Visserligen är han företrädare för ett litet, meningslöst stödparti till Moderaterna, men av någon anledning vill han markera att även han gör sig redo för ett rödgrönt maktövertagande. Viktigast i sammanhanget är, som alltid, att de hundratusentals svenskar som stöder SD inte får något inflytande över politiken.

SvD



Kristen organisation räddar islamitisk skola


school ig

I Nederländerna växer islamitiska skolor som svampar över hela landet. Precis som i Sverige levererar dessa undermåliga resultat och mycket oegentligheter förekommer.

Det senaste fallet gäller Ibn Ghaldoun-skolan i Rotterdam, som nu hamnat i problem efter att det visat sig att plötsligt höjda resultat kom från fusk kring standardtester. Skolan har dessutom en skuld på en miljon euro till Rotterdams kommun, bland annat efter en skolresa till Mecka. Resor av den digniteten kan naturligtvis inte normala skolor unna sig, men om man välter över ansvaret på skattebetalarna, kan man förstås göra som man vill.
Ibn Ghaldoun-skolan ställs nu de kommande 4-5 åren under en organisation som samlar kristna skolor (CVO), vilket säkerställer skolans fortsatta existens. Parlamentsledamoten Harm Beertema från Geert Wilders PVV reagerar:

"Hur kan CVO med torra ögon underlätta islamitisk undervisning? Kan ni föreställa er att det omvända skulle ske? Jag tycker att det är rent stötande."

I klippet nedan intervjuas Beertema och förklarar bland annat att man helst inte vill se några islamitiska skolor överhuvudtaget.



De Telegraaf




Sverigedemokrater vid samma bord som Avpixlat-krönikör!


Sent på torsdagskvällen festade Avpixlats krönikör Mrutyuanjai Mishra tillsammans med flera högt uppsatta SD-män.

Aftonbladet fortsätter att leverera vad de tydligen ser som fantastiska avslöjanden kring Avpixlat och SD. Igår kväll hittade eller tog man en bild som visar företrädare för partiet tillsammans med Mrutyuanjai Mishra, som skriver för bland annat Avpixlat och Jyllandsposten. Man skriver också att de "festar" tillsammans, trots att bilden visar en tämligen städad tillställning. I själva verket hade man varit på seminarium innan och tog alltså en öl efteråt. Enligt Aftonbladet är det också anmärkningsvärt att Mikael Jansson (sd) sitter bredvid Mishra.

Är det ingen på Aftonbladet som reagerar över att alla dessa "rasistiska" sverigedemokrater umgås med en indier och att denne indier skriver för den "rasistiska hatsajten" Avpixlat? Kan världen möjligen vara lite mer komplex än vad den är hos Aftonbladet?

Vid bordet bredvid befann sig tydligen den gamle marxistiske skribenten Göran Greider och Mishra skall ha växlat några ord med honom. Även detta måste Aftonbladet ta upp och Greider gör ingen besviken:

"Var du medveten om att han är krönikör på ­Avpixlat?
– Va? Nej, det hade jag ingen aning om. På allvar? Det är nästan så att jag vill gå härifrån. Kommer han fram igen får han en rak vänster."

Klimatet i Sverige är mycket sjukt.




torsdag 4 juli 2013

Kollektivet mot islamofobi i Frankrike




Organisationens symbol. Enligt Ivan Rioufol (som också anmälts) från Le Figaro är förkortningen utformad för att på arabiska kunna utläsas som "Sif", vilket skall betyda "islams svärd".






Som bekant fråntogs Marine Le Pen sin immunitet häromdagen, för att kunna åtalas i Frankrike. Denna process är naturligtvis rakt igenom politisk och ytterligare ett försök att tysta henne, särskilt eftersom den baseras på ett tre år gammalt uttalande från ett internt partimöte.

Men hur påbörjades egentligen den här processen? Jo, en anmälan kom in från en organisation som kallar sig "Kollektivet mot islamofobi i Frankrike" (CCIF). Låt oss titta närmare på vad denna organisation egentligen är.

Presidenten heter Samy Debah och är imam i Paris-förorten Garges-lès-Gonesse. 1990 grundade han organisationen "Le Rappel", vars enda syfte var att försvara flickors rätt att bära slöja i de strikt sekulära franska skolorna. Organisationens kassör jämförde kraven på sekularitet med folkmord: "Efter den etniska rensningen i Rwanda och den religiösa rensningen i Bosnien har vi nu en klädesmässig och intellektuell rensning i Frankrike".

Marwan Muhammad

CCIFs talesman heter Marwan Muhammad och har förklarat:

"Jag tänker promenera på gatan klädd som jag vill. Jag tänker ge mina barn en religiös undervisning. Jag tänker fasta när och hur jag vill. Jag tänker be när och hur jag vill. På gatan om jag vill. I parker om jag vill."

2011 deklarerade han i moskén i Orly:

"Vem har rätt att säga att Frankrike om om 30 eller 40 år inte kommer att vara ett muslimskt land? Vem har rätt till det? Ingen i detta land har rätt att ta ifrån oss det. Ingen har rätt att förneka oss detta hopp. Att förneka oss rätten att hoppas på ett globalt samhälle som är troget islam. Ingen har i detta land rätten att definiera för oss vad den franska identiteten är."

Dessa människor har alltså anmält Marine Le Pen, för att hon sagt att de provokativa blockaderna av gator och torg i Frankrike är en sorts ockupation. Frankrike skall nämligen bli ett islamiskt land och den som motsätter sig det måste hysa en sjuklig rädsla inför denna framtid, en fobi som måste bestraffas.






Dagens bild: Tre fina svenskhatare





Under SvPs möte dök förstås de eviga motdemonstranterna upp. Varför är det så viktigt för dessa individer att dyka upp på dessa tillställningar för att göra någon sorts markering? Själv är jag övertygad om att det endast handlar om någon form av egorus, där de för en stund kan känna sig både mäktiga och goda. Dessa fina människor ställde sig alltså med ryggen mot SvP och höll dessutom varandras händer...

"Jag är visserligen en fifflare och Sveriges mest misslyckade politiker någonsin, men oj, vad jag är anti-rasistisk". "Och jag är visserligen en meningslös kurdisk 'komiker', men nu vänder jag iallafall ryggen till SvP".

Man fick också ur sig följande ramsor:

"Inga rasister på våra gator"
"Jalla, jalla - Sverige åt alla!"

Özz, hur tänker du dig ett framtida självständigt Kurdistan? Jag utgår från att det kommer att vara mångkulturellt, med ett rejält inflöde av regionens turkar och araber? Ni kommer väl även att ta ert ansvar för flyktingar från Afrika? Självklart vill du väl gärna se att ni får en rejäl dos av amerikansk och västerländsk kultur och att det byggs kyrkor i varje stad? Kurdistan tillhör väl alla?

Aftonbladet



Aftonbladet i stor reklamkampanj för "extremhögern"


Stefan Jacobsson (SvP)
Idag lyfter Aftonbladet fram olika företeelser som man klumpar ihop under den alltid populära beteckningen "extremhögern", givetvis med ordet "stöveltramp" i rubriken. Målet är förstås att demonisera dessa rörelser och bada i sin egen förfärelse, men resultatet blir istället att man ger just dessa rörelser lite extra vind i seglen.

Man inleder med Svenskarnas Parti i Almedalen, under den bisarra rubriken "Här går en polis på varje nazist". Vad har polistätheten med antalet deltagare från SvP att göra? Föreställer man sig att varje representant är en oregerlig bråkmakare som behöver ha en egen polis? I så fall kanske mer relevant matematik skulle vara att ställa antalet poliser mot antalet vänsterhuliganer.

Aftonbladet fördömer naturligtvis partiet, men genom att bland annat lyfta fram partiledaren Stefan Jacobssons uttalanden, torde man skapa en hel del intresse och sympati.

"Man kan inte tala om invandring längre. Det är en kolonisering som pågår!"

"Svenskarnas framtid står på spel. Vi har bara ett svenskt folk. Det kan inte försvinna och sedan uppstå ur tomma intet."

Jag tillhör själv inte partiet, men dessa uttalanden är ju helt korrekta. Som motvikt citerar man även motdemonstranternas trötta ramsor:

"Nassesvin! Nassesvin!"

"Inga nazister på våra gator! Inga nazister på våra gator!"



Jag undrar fortfarande vad de tror att de uppnår med sitt beteende och sina ramsor. Eller handlar det endast om att få utlopp för sitt ego? En äldre herre med hund får också komma till tals när SvP går förbi:

"De har rätt i sak. Man måste göra något åt invandringen."

Nästa artikel verkar vara inledningen på en serie om Europa, av Peter Kadhammar. Han gör sitt bästa för att blanda ihop helt olika rörelser, men genom sina förlöjliganden lyfter han också fram några sanningar.

"Över hela kontinenten får högerpopulister allt större inflytande över debatten och politiken. Språken är olika men ropen desamma: Bort med utlänningarna, stoppa invandrarna, eliten har lurat oss, eliten ljuger."

Ja, visst finns det eliter i våra länder som ljuger för oss. Det finns en medieelit, där Kadhammar själv ingår, och det finns en politisk elit som förenas i en Sjuklöver i Sverige och ett UMPS i Frankrike. Däremot är det som vanligt ett mycket fult knep att påstå att invandringskritiker skyller på invandrarna. Nej, vi skyller på de politiker och journalister som hetsar för utvecklingen, eftersom vi funderar på vad den kommer att leda till i framtiden. Kadhammar använder förstås själv detta imbecilla språkbruk:

"I Köpenhamn är Dansk Folkeparti en viktig beståndsdel av den etablerade politiken.
Dansk Folkeparti är inte nazistiskt. Men det som förenar så olikartade partier som det danska och Gyllene gryning i Grekland är utpekandet av invandraren som hot och alla problems källa. Invandraren och "eliten".
De högerpopulistiska partierna förenas i enkla svar på komplicerade problem. De förenas i att peka ut någon grupp som skyldig: muslimer eller romer eller invandrare i största allmänhet."



I journalisternas värld är Dansk Folkeparti och Gyllene Gryning samma sak. Nej, de människor som kommer hit gör någonting fullt logiskt och ingen skyller på dem. Våra politiker däremot, gör någonting fullständigt ologiskt och skadligt och därför skall all frustration riktas mot dem. Ja, problemen som massinvandringen för med sig har en uppenbar och enkel lösning; den måste upphöra. Det är faktiskt inte mer komplicerat än så, Peter.

"Europa marscherar. Det kan vara gatans stöveltramp eller de välputsade skorna i parlamentet. Varningen för Den Andre förenar. Varningen för hotet utifrån. Nationen påstås vara i fara och måste sluta sig samman.
Vi vet inte vart marschen kommer att ta oss."

Förhoppningsvis tar den oss till en uppryckning för våra nationer, där personer som Reinfeldt och Kadhammar inte längre, dag ut och dag in, hetsar för det egna landets förstörelse.





Och Lena Mellin är förstås lycklig




Igår tittade vi på Fredrik Reinfeldts bisarra attacker mot Sverigedemokraterna. Jag är övertygad om att han är en intelligent person, men när det handlar om SD kommer språkbruket direkt från sandlådan. Det handlar om att "det åttonde partiet får inte vara med" för att de vill "ge sig på personer födda utomlands". Istället för denna ständiga demonisering av SD, skulle jag hellre se att statsministern förklarade vad han vill med invandringspolitiken och vad fördelarna med den är. Eftersom denna politik bedrivs med sådan nit, måste han vill ha något argument för den?

En person som naturligtvis blev överlycklig är Aftonbladets Lena Mellin. Liksom statsministern är hon en SD-hatare av rang och gjorde sig senast känd för sin fantastiskt inkompetenta intervju med Jimmie Åkesson, tillsammans med sin än mer inkompetenta kollega Karin Magnusson. Några dagar tidigare hängde hon upphetsat på drevet mot Kent Ekeroth och Avpixlat.

Följaktligen skriver Lena Mellin idag om hur "Statsministerns kritik mot SD var upplyftande att höra". Låt mig börja med att förklara att han inte bjöd på någon kritik, utan mycket underliga påhopp, fullständigt ovärdiga en statsminister. Att en moderatledare är så fixerad vid detta parti att han redan nu deklarerar att han är beredd på en rödgrön regering gör saken än mer bisarr. Det är därför inte heller underligt att han nu hyllas av socialdemokratiska Aftonbladet.

"Det var upplyftande att höra statsministern än en gång, och med hittills oöverträffad hetta, ta avstånd från Sverige­demokraterna och deras värderingar. Riktigt befriande faktiskt."



Är det "befriande" när vår egen statsminister gång på gång uttalar sitt förakt för demokratin? Hur bra måste då inte Lena Mellin ha mått när han deklarerade att sverigedemokrater som utsätts för våld faktiskt förtjänar det. Sedan visar Mellin ändå upp en viss insikt:

"Det kommer sannolikt inte hindra särskilt många från att rösta på SD.
Det kan säkert till och med sporra en del att göra det med motiveringen att 'regeringen fattar inte hur vanligt folk har det och nu ska jag ge dem en näsbränna genom att rösta på Åkesson
i stället'."

Nej, självklart hindrar inte infantila påhopp någon från att rösta på SD. Det är däremot tragiskt att vår medie- och politikerelit fortfarande tror att folk röstar på partiet för att ge regeringen "en näsbränna". Så länge som ni inte inser att vi funderar mycket kring dessa frågor och landets framtid, är det inte gärna mycket ni kan komma med som motvikt.

"Reinfeldts helstängda dörr till Sverigedemokraterna är i sak en repris på förra valrörelsen. Då sa både förra S-ledaren Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att de inte ville ta i Sverigedemokraterna, inte ens med tång."

Även detta var förstås ett värdigt språkbruk, Lena?

Vilka är ni 25% som fortfarande röstar på Moderaterna? Er egen partiledare har sedan länge gett upp, till förmån för en märklig besatthet vid vad som fortfarande är ett av riksdagens mindre partier. Visserligen kommer detta parti minst fördubblas nästa år, men är ni inte mer oroade över att er egen statsminister nu förbereder sig för att lägga sig platt för vänstern?




onsdag 3 juli 2013

Marine Le Pen kommenterar åsiktsförföljelsen i Europaparlamentet


Som väntat hävde Europaparlamentet Marine Le Pens immunitet, för att hon skall kunna åtalas i Frankrike för "uppvigling till rashat", enbart för att hon kallat muslimers blockad av gator för ockupation. Precis som hon själv säger, handlar denna process endast om politik och åsiktsförföljelse. Hon har förstås även en poäng när hon undrar vilken ras gatuböner utgör.

I klippet nedan ser vi hur hon intervjuas av BFMTV via länk från Europaparlamentet.






Reinfeldt i patetiskt angrepp på SD




I Almedalen utvecklade statsminister Fredrik Reinfeldt sin demokratisyn:

"Vi har åtta partier i riksdagen. Ett av de åtta partierna ska inte få vara med."

För hundrade gången måste jag då påminna om att det inte är upp till Fredrik Reinfeldt. Sverigedemokraternas ledamöter sitter där som representanter för de 330 000 svenskar som röstade på partiet.

Hetsen och de infantila lögnerna fortsatte:

"Allt inflytande de kan få tänker de använda till en enda sak och det är att ge sig på människor som har kommit hit från andra länder. De har ingen annan idé. Det är därför de finns som parti. Det är det de vill använda sitt inflytande till. Vårt besked är ni ska inte få något inflytande."

När har SD någonsin deklarerat att man tänker ge sig på människor från andra länder? Det är en än mer barnslig argumentation än när han från vänsterhåll själv får höra att han ger sig på sjuka och arbetslösa. Jag tror inte ens att Reinfeldt brinner för att "ge sig på" dessa människor, utan tror faktiskt att han vill lite mer med sin politik. Vad han vill med massinvandringen är dock helt obegripligt, särskilt så länge som han håller argumentationen på den här nivån. Han vill till och med hellre se en rödgrön regering:

"Vi är beredda att släppa fram en rödgrön regering. De är större än våra fyra partier. Därför vi är beredda att ta ansvar för att säga att ska man isolera någon så får det också konsekvenser."

Det är ett mycket märkligt uttalande från en moderatledare. Faktum är att den enda frågan där Reinfeldt överhuvudtaget visar lite passion, är just utestängandet av SD. Regeringsmakten har han sedan länge tröttnat på. Han tar sedan det slutliga steget in i fullständigt vansinne genom att hylla Mona Sahlin, av alla människor:

"Då hade S en tydlig ledare som aldrig darrade på manschetten. Det hedrar henne, alla de insatser som hon gjorde för att vara tydlig mot främlingsfientligheten i Sverige.
[...]
Vi har gett vårt besked. Vi ska kunna regera Sverige och samtidigt isolera detta parti. Frågan är om sju partier trots allt vill ta ansvar?"

Finns det fortfarande någon som undrar varför vi talar om Sjuklövern?

Aftonbladet
Aftonbladet II



Lite mer trams om SD och Avpixlat




Så var det då dags för ytterligare en av alla dessa pk-krönikor att göra ett stort nummer av att Kent Ekeroth mailat Avpixlat. Idag är det den kurdiska feministen Lawen Mohtadis tur att få ur sig de vanliga flosklerna. Att hon själv som feminist och homosexuell knappast skulle ligga bra till i ett islamiserat Sverige lyckas hon på något sätt bortse ifrån.

Det roligaste med Aftonbladets avslöjande om att riksdagsledamoten Kent Ekeroth verkar ha stort inflytande över den rasistiska sajten Avpixlat är att Sverigedemo­kraterna inte ser det som något avslöjande alls. Ingen är förvånad. Partiledaren Jimmie Åkesson säger slappt till en journalist att han inte vet "på vilket sätt det skulle vara ett problem, faktiskt".

Nej, självklart är det inget avslöjande, eftersom det varken är nytt eller chockerande. Att medieeliten ser det som ett stort problem att fria medier som Avpixlat överhuvudtaget existerar, betyder inte att alla svenskar gör det. Istället ser vi det som en utmärkt alternativ informationskälla och att riksdagens enda oppositionsparti stöder sidan är fullt naturligt.

"När höga företrädare för ett riksdagsparti med rötter i den svenska nazismen i flera år ljuger om sina kopplingar till landets största hatsajt och sedan blir påkomna med att skicka instruerande mejl till sajtens redaktion och därutöver åker på en skattesmäll för insamlade donationer till samma sajt, ja, låt oss bara säga att det är det närmaste man kommer en definition av avslöjande. Faktiskt."

Nej, faktiskt inte. Ovanstående beskrivning är helt er egen och de vanliga epiteten med "nazism" och "hatsajt" är det nog allt färre som tar på allvar. Sedan så skjuter ni er själva rejält i foten. Ni beskriver ju ständigt SD som "rasistiska" och "främlingsfientliga", så hur kan ni ens låtsas bli chockade över att detta hemska parti har kontakter med en lika hemsk nyhetskälla?

"Sedan några månader tillbaka leker SD en lek med journalistkåren. Den kallas nolltolerans mot rasism. Det hela är mycket fyndigt. Och lite kräkframkallande. Men som bekant, ju större lögn, desto större chans att bli trodd. Därför klargörande nummer två: Rasistiska partier som söker makt säger inte att de är rasister."

Det är mycket märkligt att detta initiativ mot rasism även det kan förvridas till någonting negativt. Om SD skulle låta rasismen flöda, skulle ni vara positiva då? Nej, oavsett vad partiet gör så kommer ni att svartmåla det, vilket är varför ingenting ni skriver förtjänar att tas på allvar.

"Om journalisters enda verktyg i granskningen av SD förminskas till partiets egen hittepåpolicy – nolltoleranslinjen – innebär det ett problem för den fria journalistiken. När allt mäts på en spelplan ritad av SD blir genomlysningen av vad partiet står för felaktig. Hur ska man till exempel se på att partiets ungdomsförbund till söndagens Almedalen bjöd in allianspartier från bland annat Österrike och Belgien som enligt Expo har sina rötter i fascism- och nazismrörelser?"

Där blev det absurt på allvar. Lawen är alltså oroad för den fria journalistiken, men hatar Avpixlat, därför att "fri" i hennes värld betyder "mot SD". Att sedan som vanligt hänvisa till vad Expo säger gör hela inlägget än mer pinsamt. Och återigen, om du några rader högre upp betonar att SD har sina rötter i nazismen, varför skulle man inte kunna bjuda in andra partier med "rötter i nazismen"? Min gissning är att dessa debattörer inte riktigt själva tror på vad de säger och därför ständigt snurrar in sig i paradoxala svartmålningar.



Geert Wilders vill samarbeta med SD


Som vi tidigare sett, bland annat här, reser Geert Wilders runt i Europa och arbetar för att EU- och invandringskritiska partier skall samarbeta, inte minst eftersom dessa partier förväntas gå framåt stort i Europavalet nästa år. Han nämner förstås Front National och Vlaams Belang, men även vårt eget Sverigedemokraterna.





Dagens citat: Angeles Bermudez-Svankvist


"Om vi får 10-15 år på oss - då kommer vi att ligga mycket bättre till."



Chefen för Arbetsförmedlingen bekräftar vad jag alltid misstänkt, nämligen att hennes enda mål med sin myndighet är att kunna lyfta en så hög lön som möjligt, så länge som möjligt. Arbetsförmedlingen är ju främst känd just för att inte förmedla några arbeten, samtidigt som Bermudez-Svankvist själv är känd för hög lön och en förkärlek för att anställa bekanta, även de förstås generöst ersatta.

tisdag 2 juli 2013

Etablissemanget med ny strategi för att stoppa Front National


Étienne Bousquet-Cassagne, kandidaten för
Front National som fick 46,3% i andra
omgången i Villeneuve-sur-Lot.

Efter att Front National fått 48,5% och 46,3% i två lokala fyllnadsval sprider sig nu paniken bland eliterna i högerpartiet UMP och socialisterna PS. Vad dessa val framför allt har visat är att den så kallade "republikanska fronten" inte längre fungerar. Denna republikanska front innebär att alla andra partier går samman och stödjer varandra för att utestänga Front National, vilket underlättas av systemet med majoritetsval i två omgångar. När Front National går vidare till en andra omgång mot exempelvis en kandidat från UMP, uppmanar helt enkelt PS sina väljare att stödja denne kandidat. Detta fungerade utmärkt i presidentvalet 2002, när valet stod mellan UMPs Jacques Chirac och FNs Jean-Marie Le Pen. I andra omgången fick Le Pen i princip enbart de röster han fick i första omgången, eftersom samtliga vänsterväljare hörsammade uppmaningen och röstade höger.

Denna republikanska front är nu död. FNs kandidat i Villeneuve-sur-Lot fick 26% i första omgången och hela 46% i andra, vilket innebär att en stor mängd vänsterväljare hellre röstade FN än UMP. Eftersom man uppenbarligen inte längre kan demonisera FN som en bastion för fascism och rasism försöker man nu hitta andra vägar att attackera partiet. Nedanstående text är min översättning av en artikel i Le Monde.

Harlem Désir och Julien Dray
De har fortfarande inte någon stridsplan, men de ser faran och det är alltid något. En vecka efter uppsträckningen i Villeneuve-sur-Lot, som följde den i l'Oise, omprövar socialisterna sin strategi mot FN. Harlem Désir och Julien Dray, de två "ex-kompisarna" som verkade i miljön kring SOS Rasism på 1980-talet, framför allt med målet att skapa en republikansk cordon sanitaire (karantängräns) runt Front National, uppmanar till en ny strategi: de anser fortfarande att det högerextrema partiet är en fara för demokratin, men de erkänner att det argumentet har allt mindre bäring.

"- Vi måste kritisera kryphålen i FNs ekonomiska program", menar Harlem Désir, numera förstesekreterare i PS, medan Julien Dray, i en intervju i Le Monde, uppmanar vänstern att omdefiniera en "samhällsmodell" som kan besvara frågorna som skär genom det franska samhället: rädsla för social nedklassning och en känsla av politisk maktlöshet. Med ett tonfall som påminner om Ségolène Royals, föreslår vice-presidenten för Ile-de-France regionråd en strid som fokuserar på "den rättvisa sociala ordningen".

När man lyssnar på de båda, skall alltså striden mot FN flyttas från det moraliska området till det ekonomiska och sociala, vilket är en dubbel revolution: "- Först och främst tvingar det socialisterna att undersöka FN i ett nytt ljus, att se det som ett parti som skrämmer allt mindre, demokratiskt sett, och som plötsligt blivit en allt farligare konkurrent i valen."

En undersökning av Le Monde och IFOP angående Villeneuve-sur-Lot visar att i andra omgången valde 62% av vänsterväljarna att avstå från att rösta eller att rösta blankt, 15% röstade på Front National och endast 23% på UMPs kandidat, trots de nationella uppmaningarna till en republikansk front.

"- Denna nya form av strid tvingar också socialisterna att klarsynt undersöka sitt eget misslyckande när det gäller 'förändring', som de skulle infört dagen efter presidentvalet 2012." Deras väljare är inte bara besvikna över bristen på resultat, utan en del av dem är hädanefter beredda att rösta på Marine Le Pens Front National, som har anpassat sitt budskap för att samla de flesta av de som marginaliserats genom globaliseringen: stadsbor, men även landsortsbor, som har känt sig övergivna under Nicolas Sarkozys fem år vid makten.

Män, men också allt fler kvinnor, som rekryteras bland arbetare, anställda och tjänstemän, som är desto mer känsliga för frågor om arbetslöshet och otrygghet som de fruktar skall drabba deras barn. För denna grupp väljare är frågan om återuppbyggnad, som är Francois Hollandes refräng, lika med lidande. Ingenting verkar ha planerats för dem under presidentvalskampanjen, vilket tvingar socialisterna att skyndsamt reagera på två fronter samtidigt:

Europa. Det handlar inte bara om att "plocka isär" FNs argument för ett utträde ur Euron, utan att uppnå resultat från Europa för tillväxten, ett digert arbete när Europavalet sker om mindre än ett år.

Det sociala. PS vänsterflygel hänger fast vid idén om en stor skattereform från och med nu till slutet av mandatperioden för att återvinna de folkliga väljarna. Men utan att ta i beräkning att de skattemässiga batongslagen i början av mandatperioden har skapat starka spänningar.

Det kommer att bli svårt för regeringen att ytterligare beskatta de högsta inkomsterna för att fördela dem nedåt, utan att skapa nya för medelklassen. I verkligheten, är det hela välfärdsstaten som måste ses över, hela fördelningen av sociala förmåner som behöver omdefinieras, genom att koncentrera dem på de som behöver dem mest. Sedan ett år, har Riksrevisionen i rapport efter rapport förmedlat detta budskap. Men det skulle innebära en verklig revolution i ett land som redan liknar en krutdurk.

Plötsligt förstår man bättre varför, inför FNs uppgång, Francois Hollande föredrar att betona vänsterunionen redan vid första omgången. Operativt sett, är det mycket mindre komplicerat att uppnå fram till kommunalvalen i mars nästa år.


Fransk förskola inför halal


I en fransk förskola i Montpellier hålls varje år en grillfest och även här har man nu gått över till att endast servera halal-kött. Vi känner igen mönstret, för denna anpassning sker i hela Västeuropa. Men det är väl inte farligt för icke-muslimer att äta halal-kött? Nej, och det skulle inte heller vara farligt för muslimer att äta fläskkött eller visa håret, men där tar det stopp, för anpassningen skall förstås endast ske i ena riktningen.

I Frankrike är sekulariteten i offentliga sammanhang helig och följaktligen har många föräldrar reagerat.







Utmärkt intervju med Marine Le Pen på Russia Today


Russia Today är förstås en rysk nyhetskanal och har följaktligen visat sig vara bra mycket mindre politiskt korrekt än västeuropeiska statsmedier. Man har ofta gäster från nationalistiska partier och idag var det återigen dags för en mycket bra intervju med Marine Le Pen.





Dagens citat II: Anders Wallner (mp)


"Vår vision är en värld utan gränser, där alla människor kan flytta, och ingen tvingas fly. Det finns ingen motsättning mellan hur tätbebott ett land är och hur stor arbetslösheten är. Sverige är beroende av att människor vill komma till Sverige för att arbeta. Vi brinner lika mycket för människors rättigheter som för miljön. De är en förutsättning för varandra."



Miljöpartiets partisekreterare bjuder på lite visioner. Det är ju oerhört positivt att partiet vill skapa en värld där ingen tvingas fly och jag blir själv nyfiken på vilka konkreta åtgärder man tänker föreslå för att uppnå detta. Jaså, det var bara lite vackert snömos? Då föreslår jag att ni stiger åt sidan och lämnar över politiken till realister.

Ja, det finns tätbebyggda länder som har låg arbetslöshet. Det som dock aldrig kännetecknar dessa är en massinvandring av lågutbildade och analfabeter från mycket främmande kulturer.

Slutligen, hur är massinvandring en förutsättning för miljöarbete?

SvD


Dagens citat: Per Bolund (mp)







"Vi tar ansvar för Sveriges ekonomi och skulle aldrig genomföra reformer som dramatiskt skulle förändra villkoren för att bedriva ekonomisk verksamhet i Sverige."





Per Bolund, ekonomisk-politisk talesman för partiet som vill sänka arbetstiden, kvotera till bolagsstyrelser, motarbeta transporter, höja en mängd skatter, samt ha fri invandring med generösa välfärdssystem, utvecklar sin helt egna syn på Miljöpartiets politik.

Aftonbladet



måndag 1 juli 2013

Veckojournalen med Jean-Marie Le Pen (325)




Då var det återigen dags att möta vår vän Jean-Marie Le Pen, i fredagens avsnitt av Le journal de bord. För att få ner klippet till under 15 minuter, har jag denna vecka klippt bort ett par minuter om några politiska skandaler i Frankrike.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National
UMPS är det nedsättande uttrycket för den politiska eliten i UMP och PS och alltså en motsvarighet till vår "sjuklöver".

"Fontän, jag kommer aldrig dricka ditt vatten" är ett uttryck som Le Pen kommer att tänka på med anledning av borgmästare Daniel Fontaines namn. Hela uttrycket lyder "Man skall aldrig säga: Fontän, jag kommer aldrig dricka ditt vatten" och är alltså en motsvarighet till vårt "Man skall aldrig säga aldrig".





Daniel Swedins faktaruta om Åkessons tal




Med anledning av Jimmie Åkessons tal ikväll, kände sig Aftonbladets Daniel Swedin kallad att sätta ihop en "snabbledare", med rubriken "Åkesson tror att han kommit på allt". Nu kan man i och för sig tycka att Daniel Swedins vanliga alster inte borde ta särskilt lång tid de heller, men det är möjligt att denna snabbversion är ytterligare ett snäpp enfaldigare.

Festligt nog bjuder han även på en "faktaruta", med följande fakta:

Tema:
En man som låter jättearg kan vara din vän!

Retoriskt knep:
Allt är åt helvete.

Vad han vill att du ska tänka:
Med mig blir det ordning och reda!

Vad han inte vill att du ska tänka:
Det kommer ju bli jättestökigt om ett högerextremt parti styr landet.

Detta är alltså analysen som Sveriges största kvällstidning bjuder på. Finns det inga riktiga journalister och skribenter alls i vårt land?


Jimmie Åkesson till attack mot medierna


I Almedalen blev idag Jimmie Åkesson intervjuad av Aftonbladets Lena Mellin och Karin Magnusson. Jag förväntar mig förstås aldrig någon särskild briljans från tidningen ifråga, men jag blev förvånad över hur usla de faktiskt var.

Uppenbarligen hade de från början skrivit ner en mängd frågor om Avpixlat som de uppfattade som vassa. Jimmie Åkesson förklarade dock redan från början att partiet inte har någonting med sajten att göra, men att han inte tyckte att Kent Ekeroths kontakter var särskilt anmärkningsvärda. En kompetent journalist skulle då kommit med en ny vinkel, eller gått vidare till ett annat ämne, men de två damerna fortsatte helt enkelt mala på om olika aspekter av Avpixlat, som om ingenting hade hänt. Vid flera tillfällen kan inte Åkesson låta bli att skratta till åt den löjliga situationen.



Aftonbladet


Marine Le Pen vidhåller att gatubön är en ockupation


La présidente du FN, Marine Le Pen, le 26 mars au siège du parti, à Nanterre.

Imorgon kommer troligen Marine Le Pens immunitet, som hon åtnjuter i egenskap av ledamot av Europaparlamentet, att lyftas. Detta sker så att man skall kunna åtala henne för ett uttalande på ett möte 2010, där hon menade att muslimernas gatuböner, då de blockerar gator, också är en sorts ockupation, liksom den tyska ockupationen av Frankrike under andra världskriget. I en TV-intervju tidigare idag menar Le Pen att hon åtalas för åsiktsbrott och upprepar sin ståndpunkt:

"Jag förföljs för åsiktsbrottet att ha vågat säga det som alla fransmän tänker; att gatubönerna, som jag för övrigt vill påpeka fortsätter att äga rum på det franska territoriet, är en ockupation. Ja, det är en ockupation! Jag vidhåller detta."



Med anledning av uttalandet 2010 anmälde "Rörelsen mot rasism och vänskap mellan folken" Marine Le Pen för "uppvigling till rashat", liksom "Kollektivet mot islamofobi i Frankrike", som också passade på att få till ett civilrättsligt mål för "uppvigling till diskriminering, våld och hat mot en grupp personer baserat på deras religion".

Marine Le Pen har förklarat att hon inte bryr sig särskilt mycket om denna process:

"Jag fruktar den absolut inte. Det blir en rättegång och jag hoppas vinna den."

I gårdagens TV-intervju meddelade hon också att:

"Lyftandet av min parlamentariska immunitet kommer att avgöras av mina politiska motståndare i UMP-PS. Det gör mig ingenting. Jag kommer att stå inför domstolen med högt huvud för att förklara för dem att det krävs folk i vårt land som säger sanningen till fransmännen."

Även de andra EU-ledamöterna från Front National har tidigare fått sina immuniteter lyfta. Bruno Gollnisch blev till slut friad, medan Jean-Marie Le Pen förstås har blivit dömd åtskilliga gånger.

Le Figaro


Jimmie Åkesson kommenterar skammens dag


Denna dag har blivit känd som skammens dag, eftersom personer som vistas illegalt i landet nu får fri skola och sjukvård, till skillnad från svenska medborgare. Inför sitt tal i Almedalen, kommenterar Jimmie Åkesson detta groteska beslut. Som vanligt bjuder han på förnuft och logik i sina svar på reporterns märkliga frågor:



DN
SvD


Dagens bild: Ännu en bottennivå hos Expressen



När Demoskop på uppdrag av Expressen undersökte vilka egenskaper de svenska väljarna förknippar med partiledarna blev det nitlott efter nitlott efter nitlott för Jimmie Åkesson.
Mer än någon annan partiledare i riksdagen anses SD-ledaren vara "aggressiv", "bakåtsträvare" och "arrogant".
Var tredje väljare tycker också att ledaren för riksdagens färskaste parti, betydligt mer än någon annan partiledare, är "egoistisk".

Sådana här undersökningar är helt meningslösa. Man ställer ofta även frågan för vilken partiledare väljarna har mest förtroende och föga förvånande brukar detta "förtroende" ungefär motsvara partiets väljarstöd. Folk klarar helt enkelt inte av att skilja mellan sin partisympati och hur förtroendeingivande partiledaren är. Dessutom demoniseras SD och debatten är så polarisad, att alla som inte är SD-väljare känner att de måste markera ordentligt mot Jimmie Åkesson.

Vad betyder just denna fråga? Vad innebär det att en partiledare är "egoistisk"? En gissning är att de 33% som menar att Åkesson besitter denna egenskap gör det för att han vill begränsa invandringen, vilket då skulle göra honom till "egoistisk", eftersom han inte vill bjuda på landets välfärd.

Det nya landskapet måste dock vara oerhört positivt för Moderaterna, som i alla år alltid utmålats som just egoistiska av vänstern, eftersom de vill sänka skatterna och därmed endast är till för "de rika". Man förstår verkligen varför Tyskland kallas för "ett Sverige för vuxna".

Kommer osökt att tänka på denna klassiker:



Expressen


Geert Wilders planerar massprotest




PVVs partiledare planerar att genomföra en stor manifestation mot regeringen, som idag är en bred koalition mellan högerliberala VVD och socialdemokratiska PvdA.

"Folk har fått nog. De är rasande på Rutte (VVD) och hans Pvda-kompisar."

Wilders kommer att begära tillstånd av Haags borgmästare för en massdemonstration på torget framför parlamentsbyggnaden den 21e september.

Om Sverigedemokraterna fortsätter att växa i Sverige, skulle vi mycket väl kunna få en liknande situation här, med en bred koalition mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Då är manegen krattad för att SD blir största parti, liksom PVV är det i Nederländerna.

De Telegraaf



Dagens nonsens: Annie Lööf


Eftersom det endast är arbetslösa och bittra unga män i bruksorter som röstar på Sverigedemokraterna, har Annie Lööf nu kommit på ett genialiskt drag för att eliminera detta stöd. Hon kommer helt enkelt att skapa jobb på dessa platser, så att dessa unga män blir lyckliga igen och kan omfamna det mångkulturella projektet som sig bör. Att Sverigedemokraterna i verkligheten omfattar var tionde svensk och att politikerna knappast kan "skapa" några riktiga jobb, är fakta som inte besvärar henne. Munnen går på autopilot i vanlig ordning.

Kommer Sjuklövern någonsin förstå att invandringskritiken är grundad på en ordentlig analys och funderingar kring hur Sverige skall se ut i framtiden?





"Nazisterna är i Almedalen"




Idag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen, så vi kan nog räkna med att fulmedia som i trans kommer att mata oss med svartmålning. En som är tidigt ute är Aftonbladets Katrine Kielos som i klustret av artiklar om SD fått in sitt eget bidrag "Nazisterna är i Almedalen". Hon åsyftar faktiskt inte SD, utan SvP, men artikeln är en fantastisk blandning av SD, SvP och självaste Adolf Hitler.

"Tesen att dagens Europa liknar 1930-talets har de senaste åren upprepats allt mer. I Sverige har högerextrema och främlingsfientliga grupper ökat sin aktivitet, visar en rapport från Expo. Att Sverigedemokraterna, ett parti med rötter i nynazism, nu för tiden disponerar en egen dag under politikerveckan i Almedalen är naturligtvis ett tecken på att de främlingsfientliga vindarna blåst in i de etablerade rummen."

Till att börja med så är den där "tesen" om 1930-talet något som enbart ni själva sysslar med i medieeliten. Att folken i Europa vänder sig mot massinvandringen och förstörelsen av deras länder har ingenting med situationen efter Första världskriget att göra. Denna parallell använder ni er av endast för att klistra "nazism" på alla som kritiserar invandringspolitiken.

Att ni använder Expo som något slags oberoende experter är alltid lika pinsamt. I övrigt är det lilla stycket, och den övriga texten, komiskt i sitt överanvändande av de politiskt korrekta nyckelorden. Det handlar om "högerextremister" och "främlingsfientliga". Det är "främlingsfientliga vindar" som genom naturens nycker "blåst in" i de etablerade rummen. Vi är många som trodde att demokrati innebar att folket utsåg sina representanter till den lagstiftande församlingen och att samtliga av riksdagens partiledare hade rätt till en egen dag i Almedalen.

"Sverigedemokraterna gör allt de kan för att förneka sin bruna historia, men flera sverigedemokrater med lokala mandat har anslutit sig till Svenskarnas parti. Expo anordnar i dag ett seminarium i Visby om hur Sverigedemokraternas kopplingar till vit makt-rörelsen ser ut."

Återigen detta Expo. På vilket sätt kan SD lastas för att medlemmar byter parti till SvP? Är det inga sossar som bytt parti till Vänsterpartiet?

"De anständiga partierna kan med andra ord vinna tillbaka dem utan att behöva fiska i grumliga vatten."

Känner ni aldrig själva att ni är patetiska? "Anständiga partier"? Tröttnar ni aldrig själva på era uttryck, inte minst "fiska i grumliga vatten"?

"Och slutligen bör man fortsätta att kritiskt granska de främlingsfientliga organisationerna. Fyra av fem av Nationella frontens väljare i Frankrike tvekade kring att rösta på partiet just på grund av att det är stigmatiserat."

Så media skall fortsätta driva kampanjer mot partier som misshagar dem? Det är ju ett mycket osunt inslag i en demokrati om väljare tvekar att rösta på det parti de sympatiserar med, för att det är stigmatiserat i media.