lördag 30 januari 2016

...och krönikorna är redan uppe


I dessa dagar råder en feststämning hos vänstern, då de känner att de har fått en ursäkt för att frossa i favoritbegrepp som "nazister", trots att vi inte riktigt vet vilka som låg bakom gårdagens medborgargarde och trots att dagens demonstration främst riktade sig mot regeringen. Etablerade vänsterpartister är inte för blyga för att utnyttja händelserna för rikspolitiska syften:

Med "avhumanisering" avses diskussion kring invandringen och dess omfattning, medan "frånta flyktingar deras mänsklighet" syftar på ID-kontroller vid gränsen. Märkligt nog är det ingen som riktar kritik mot polismännens uttalande om de marockanska gängen eller medierna som faktiskt publicerade dem, vilket ligger närmast till hands som inspiration, men det beror som sagt på att dessa figurer vill göra någon sorts vänsterpartistisk poäng, där alla från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna är skyldiga. 

Inte ens islamister som vägrar ta avstånd från IS tvekar inför att nu säga någonting om våld:Vår kulturelit är naturligtvis inte sena att ansluta och de rekommenderar en artikel som vi ska läsa:Dessa hyllningar säger förstås ingenting om kvaliteten på alstret ifråga, eftersom dessa människor glatt delar allt som på något sätt verkar förespråka massinvandring eller kritisera SD. I detta fall kommer texten från Anders Lindberg och det är föga förvånande samma "analys" som de båda vänsterpartisterna ovan bjöd på:

"Men de känner sig tillräckligt stärkta av tonen i samhällsdebatten för att återigen ge sig ut i solljuset."

Jag är skeptiskt till resonemangets riktighet, då det innebär att det absolut bästa för samhällets frid är att tysta ned all debatt och absolut inte föra någon restriktiv asylpolitik. Det är mycket rimligare att anta att personer som nu försöker konfrontera de marockanska gängen, eller fredligt demonstrera sitt missnöje med politiken, helt enkelt reagerar på den faktiska utvecklingen. Det är dock mycket typiskt för dessa vänstermänniskor, och där är Lindberg något av en expert, att föreställa sig att det man inte tänker på eller skriver om inte heller finns. Följaktligen blir hans recept:

"Svaret från samhället måste, precis som efter nazi-attacken i Kärrtorp 2014 bli massivt. Polisen behöver skapa ordning och reda på Stockholms gator och riksdagens partier måste vara glasklara i sitt fördömande."

Visst, sådana handlingar av medborgargarden är olagliga och blir därför ett polisärende. Aktionen skulle dock aldrig ha genomförts om polisen hade fått möjlighet att på allvar ta itu med de kriminella marockanerna, som de istället har tagit in och släppt ut under något års tid. Från politikerklassen är det sista vi behöver mer poserande, där resoluta beslut kring kriminell turism skulle imponera desto mer.

Samma tidnings Patrik Lundberg har snabbt slängt ihop en nästan identisk text, där rubriken naturligtvis lyder "Utspelen blir ett bevis för deras tes". Resonemanget är det bekanta:

"För dem är Janouchs utspel – och trollens hyllningskör som följt – ett bevis på deras tes. Att de inte agerar i samhällets utkanter, att de har folkets förtroende. Nu har de hittat ytterligare ett sätt att rättfärdiga sina handlingar. I ett längre perspektiv är det farligare än handlingarna i sig."

Även Anders Lindberg refererar i sin krönika till Katerina Janouch. Det kan vara värt att ägna henne en tanke i dessa dagar, då hon är en av få offentliga personer som har tagit sig ton mot islamiseringen och nu rentav uttryckt sitt stöd för gårdagens medborgargarde. Hon kommer att få betala ett pris för detta och vänsterfigurer har redan berättat att de ska göra vad de kan för att hon ska förlora de uppdrag hon fortfarande har. Vi vet att det för vänstern alltid ligger närmare till hands att tysta än att diskutera. Anledningen till att Katerina Janouch är hatad av vänstern är för att hon inte skräder orden:


Avslutningsvis kan vi ta del av inrikesminister Anders Ygemans patetiska kommentar:

"Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. Det måste mötas med kraft. Polisen har tydligt prioriterat resurser och hanterat situationen bra, alla ska kunna känna sig trygga när man går på stan."

Är det tryggt med kriminella ligor som härjar i våra städer? Varför har du inte velat bemöta dem med kraft? Så länge som vi har politiker som dessa, och en polischef som Dan Eliasson, är det inte konstigt att folk hittar egna former för motstånd.
7 kommentarer:

 1. Har Katarina nyligen intagit denna position?
  Kul med kändisar som tar till orda utan att ha egna karriären i första rummet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Janouch har länge varit med rätta kritisk till vår nuvarande politik, vilket storligen hedrar henne, då det är allt annat än "bra för karriären".

   Andra kändisar som vågat inta en "obekvämt" makthavarkritisk position är bland annat Alexander Bard, Anders "Sune och Bert" Jakobsson, Richard Herrey och Marcus Birro.


   Undantaget den sista och möjligtvis den näst sista har de trots sin inställning klarat sig ganska bra (även om en motsatt attityd naturligtvis istället givit dem en massa fördelar).

   //Andreas

   Radera
 2. Strunta i kulturelitens väl inövade floskler och läs Johan Westerholms nya inlägg på Ledarsidorna.

  SvaraRadera
 3. Är det så att gatubarnen (termen barn är jag emellertid tveksam till) och därtill hörande elände har dykt upp i KJ:s kvarter? Går det inte att blunda längre? Hur som helst ger jag henne cred för att hon yttrar sig offentligt och inte,som många andra kändisar, bara rabblar inlärda floskler för att omhulda den egna karriären. Bättre sent än aldrig. Det var kanske inte en så bra idé i alla fall att propagera för att SD:s reklam inte skulle delas ut av brevbärarna./Magdalena Bengtsson

  SvaraRadera
 4. Politisk korrekthet fräter sönder det svenska samhället på alla plan. Jag kommer därför inte att sörja ett dugg utan ser snarare fram emot det.

  SvaraRadera
 5. Frågan är inte vad alla dessa skribenter och alla dessa stackars Stalinister och IS anhängare skriver,denna förening för inbördes beundran försöker bara överträffa varandra med det mest felaktiga och lögnaktiga svammel som finns.Tyvärr hänger hela media landskapet på.Det värsta är när kvinnor och män påpekar att Sverige har värdens näst högsta fall av överfalls våldtäkter,10.000 rån av äldre och handikappade,1.000 butiksrån,överfall mot barn i badhus,så kallas dessa för rasister,främlingsfientliga och högerextremister.Snart måste den enkla gräsroten tröttna.Givetvis bildas skyddsgrupper då en poliskår inte klarar att skydda invånarna.

  SvaraRadera
 6. "Aktionen skulle dock aldrig ha genomförts om polisen hade fått möjlighet att på allvar ta itu med de kriminella marockanerna, som de istället har tagit in och släppt ut under något års tid. Från politikerklassen är det sista vi behöver mer poserande, där resoluta beslut kring kriminell turism skulle imponera desto mer."

  Medborgargarden hör inte hemma i en rättsstat. Men problemet i Sverige är ju att vi har ett uruselt politiskt och polisiärt ledarskap. Mannen som förkroppsligar såväl det usla i politiken som det usla med polisen är ju vår käre rikspolischef Dan Eliasson. Om honom har jag skaldat ihop nedanstående vers:

  --------------------------

  På poli(s)ens tron sitter Dan
  Kursändrar - trixar som fan
  Hur karln kåren styr
  Det gör att man spyr
  Åt han och "rörelsens" plan

  --------------------------

  SvaraRadera