lördag 30 januari 2016

TV4 lyckas uppröra vänstern




Idag anordnades ännu en Folkets demonstration och exempelvis Aftonbladets nätsändning gav intrycket att reportrarna hade fått instruktioner att använda ordet "främlingsfientlig", något de gjorde så frekvent att det blev närmast komiskt. Även Expressen följde mallen:



Nyheter24 tog i lite extra:



Nu kommer vi till det roliga. TV4 använde istället en beskrivning som inte föll i god jord i vänsterträsket:




Så vitt jag vet var demonstrationen framför allt just kritisk till regeringen, vilket också framgår av bildens plakat. En riksdagsledamot ser anledning att använda sitt favoritord:



Den alltid fåniga sidan "Inte rasist men" skapade en liten bild som de tyckte var fyndig, även om dessa referenser är tämligen utnötta:



Vänsterns upprördhet över ordval har nu funnits en tid, eftersom de vill se "rasistiska" framför exempelvis Sverigedemokraternas partinamn. I verkligheten är partiet inte rasistiskt, och "främlingsfientlig" är ett idiotiskt ord, medan "invandringskritisk" visar vad det faktiskt handlar om. Ännu bättre skulle det vara om man helt slopade denna tvångsmässiga användning av epitet. Vi vet alla att Vänsterpartiet är kritiskt till vinster i välfärden och Sverigedemokraterna till asylinvandringen och partinamnen räcker därför gott.




1 kommentar:

  1. Mona Sahlin höll i alla fall stilen och kallade oss för nazister rätt och slätt i Expressen

    http://www.expressen.se/debatt/ideologiskt-drivna-extremister--inget-annat/

    SvaraRadera