söndag 5 juni 2016

Dagens bild: ICA Nyheter
Med ovanstående lilla kalender vill ICA påminna oss om viktiga datum denna månad. Som synes missar man en annan begivenhet som äger rum imorgon, nämligen dagen då persisk, kurdisk och arabisk kultur uppmärksammas och våra styrande håller tal om mångfald i islamiska centra och på Rinkeby torg.

Det är för övrigt värt att notera att många muslimer och deras dhimmis inom vänstern redan i flera veckor har fnissat åt att ramadan inleds på nationaldagen och förtjust sprider historier som nedanstående:
Vi förstår alla att slumpen, eller snarare den islamiska kalendern, gör att dagarna i år sammanfaller, men den intressanta frågan är hur mycket ramadan kommer att lyftas fram jämfört med nationaldagen i svenska medier. En gissning är att vi kommer att få se reportage där båda begivenheter kombineras, exempelvis i form av besök hos en muslimsk familj som visar hur det går alldeles utmärkt att vara svensk och samtidigt följa islamiska påbud. Det är också sannolikt att vi kommer att få se ett antal svenska politiker önska "Ramadan mubarak" på sociala medier, utan att nämna ett ord om nationaldagen.

En del patrioter har föreslagit att den 6 juni bör strykas, då dagen i nuvarande tappning saknar all folklighet, till förmån för ett annat datum. Själv skulle jag vilja se att vi behåller datumet, men tar tillbaka det och gör det till en dag av hyllningar till vårt land, vår historia och vårt folk.
21 kommentarer:

 1. Ja, det borde vara en dag att minnas Sveriges historia och arv.

  Erik Gustav Geijer, Anna Maria Lenngren, Atterbom, Heidenstam, Fröding m.fl

  Och även Alfred Nobel, Raul Wallenberg, Dag Hammarsköld m.m.

  Det är en stolt historia och ett stort arv som efterlämnades till kommande generationer.

  Ska allt detta nu förskingras på grund av politikers och mediefolks svek och förrädderi och folkets egen modlöshet?

  SvaraRadera
 2. Man kan räkna upp många svenska kändisar. Men din egen släkt är anledningen till att just du är här. Jag som håller på med släktforskning ser mina föregångare som släktens "kändisar" de kämpade, de odlade, de födde många barn som till slut ledde till oss som sitter här och nu. Hade inte min anfader varit duktig på att fiska och odla potatis hade jag inte varit här idag.
  Det vill jag fira i morgon. Nationaldagen är bara 100 år gammal och kanske det är därför som den inte fått fäste i folksjälen. Sådant kräva generationer av firande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst har du orsak att fira, det folkliga arvet är väldigt viktigt att fira på nationaldagen.

   Det var ju det svenska folket som byggde upp landet och på den tiden fanns det nog inte många muslimer så jag utgår från att dina släktingar inte firade ramadan.

   100 år betyder ungefär fyra generationer så det har funnits tid för nationaldagen att få fotfäste i folksjälen.

   Sverige borde nu stärka "det svenska" och självkänslan för att allt bättre motstå trycket från islam och framför allt en oikofobisk elit.

   Diktläsning av Geijer och Heidenstam samtidigt som den blågula fladdrar i vinden är ett av dessa sätt att stärka etniciteten.

   Radera
  2. Jag tänkte på midsommarfirandet som jämförelse. Ingen kan väl förneka att det ligger djupt i folksjälen. Och det fanns innan vi blev kristnade. Så jag fortsätter hävda att det tar många, kanske jag ska säga många många generationer innan en tradition av det slaget blir hävdvunnen.

   Radera
 3. En nationaldag som medborgarna tar till sitt hjärta kräver en extra stor händelse, trauma e.dyl för folket. En Grundlov eller en revolution dvs 17 Mai eller 4th July. Ingen dag då politiska adeln lite snyggt och tyst ändrade riksdagsordningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man brukar dock även nämna att Gustav Vasa ska ha valts till kung vid detta datum. Även om dagen inte bygger på någon våldsam händelse, tror jag nog att man skulle kunna bygga upp en nationell känsla. Problemet idag är ju att all svensk identitet ska tryckas ned och glömmas.

   Radera
 4. Om Sverige nu ska vara så förbannat mångkulturellt borde väl Icas kom-ihåg-lista ta med den viktigaste judiska högtiden Jom kippur i oktober och den hinduiska vårfesten Holi i mars månad.

  Andra viktiga datum som är lika smutsiga och deprimerande som datumet för ramadan och som Ica borde ha med i sin kom-ihåg-lista är:

  20/4 Adolf Hitlers födelsedag
  29/7 Benito Mussolinis födelsedag
  18/12 Josef Stalins födelsedag
  9/11 Firandet av Kristallnatten
  1/9 Premiären för Andra världskriget.

  Varför  ska just den arabiska formen av nazism/fascism och antisemitism uppmärksammas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är medveten om att det är bara vänstermänniskors födelsedagar du listat? Varför inte också:

   30/11 Sir Winston Leonard Spencer-Churchill, räddade Europa
   6/2 Ronald Wilson Reagan, krossade Sovjet tillsammans med
   13/10 Margaret Hilda Thatcher
   23/8 Molotov–Ribbentrop-pakten
   17/9 Sovjet invaderar Polen

   Radera
 5. "En del patrioter har föreslagit att den 6 juni bör strykas, då dagen i nuvarande tappning saknar all folklighet, till förmån för ett annat datum. Själv skulle jag vilja se att vi behåller datumet, men tar tillbaka det och gör det till en dag av hyllningar till vårt land, vår historia och vårt folk."

  Jag tror inte att det går att ta tillbaka nationaldagen som faktiskt aldrig har firats ordentligt sedan den ersatte Svenska flaggans dag som var ännu blekare och ännu mer uttunnad på patriotism.
  Det är ju kommuner som avgör om de öht ska fira nationaldagen och när de gör det sker det på ett perverst sätt pga kommunpolitikernas oikofobi. Och när ministrar ska försöka "fira" nationaldagen sker det i Malmös moské (Ullenhags variant av "firande") eller förvirrade tal om antisemitism på 30-talet inför totalt ointresserade muslimer i Rinkeby  (Löfvens bisarra variant). Så länge Rosenbad och landets alla kommunfullmäktige befolkas av idioter och neurotiska oikofobiker kommer den svenska nationaldagen att vara ett aprilskämt.
  Den svenskfientliga PK-maffian måste helt utplånas från alla politiska och offentliga poster i hela samhällsapparaten innan vi kan se ett värdigt nationaldagsfirande.

  SvaraRadera
 6. Tja, något gemensamt firande blir det inte i Lindesbergstrakten, de har multikulti i programmet överallt så vi får återigen fira inom kretsen av släktingar o bekanta i stället.

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte hur de tänkte de multikultivurmare som en gång omvandlade Svenska flaggans dag till Sveriges nationaldag. Nation har sitt ursprung i latinet och betyder i detta fall "folk". "Svenska folket" är en samling personer som har sina rötter i de två nordgermanska stammar som befolkade landet efter senaste istiden och som numera utgör ca 72% av befolkningen.

  SvaraRadera
 8. Vart är resten av bilden? För du har ju uppenbarligen beskurit bilden i din telefon! Kan du lägga ut hela sidan med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dessvärre inte jag som har tagit bilden. Jag letade efter den i ICA Nyheter på nätet, men då måste man vara prenumerant...

   Radera
  2. Aha! Tråkigt :/ För hade varit kul att se hela kontentan av denna lilla del!

   Radera
 9. "Det är dessvärre inte jag som har tagit bilden."
  Vem är det som har tagit den då och i vilket sammanhang?
  För det skulle väl aldrig falla dig in att sprida bilder från obekräftade källor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar vara källkritisk. I detta fall gjorde jag bedömningen att det var alldeles korrekt. Bilden ser inte ut att vara photoshoppad och jag ser ingen anledning till att någon falskeligen skulle peka ut just ICA.

   Radera
 10. Jag som föredrar en nyanserad bild av sakernas tillstånd, och därför uppskattar den här bloggen, ser lite annorlunda på bilden från Ica.

  Den förefaller vara för internt bruk, för Ica-handlarna, snarare än för deras kunder. De datum och händelser som nämns är så disparata att den enda gemensamma nämnaren måste vara försäljning. Statistiken för maj månad hör givetvis inte dit, men är ju än mindre intressant för någon utanför nämnda krets. Att det också är Sveriges Nationaldag den 6:e är ett mer känt faktum som troligtvis inte driver försäljning i någon nämnvärd omfattning, medan Ramadan går att skylta upp extra gentemot asylanterna med Ica-kort... Även sport av olika slag brukar generera kampanjer i reklamblad och butiker.

  Att i den här bilden läsa in något baserat på vad som inte finns där är något långsökt, som jag ser det, men därmed sagt finns det mycket annat man kan kritisera Ica för. Den senaste reklamfilmen t ex...

  Jag har varit kund hos Ica i många år, men funderar ändå på att klippa kortet och gå till en annan butik. Problemet är att valmöjligheterna här på landsbygden är så få.

  -Chris

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en intressant tolkning du gör och möjligen har du alldeles rätt. Det ska dock tilläggas att jag främst använder denna bild för att skriva några kommentarer om de båda dagarna och deras sammanfallande.

   Radera
  2. Absolut, och du gör som vanligt ett bra jobb med det, men bilden blev omdiskuterad på lite fel grunder, enligt mig. No biggie ;)

   -Chris

   Radera
  3. Det har nu bekräftats att det är en bild ur ICA Nyheter, men denna tidning är tydligen en branschpublikation som inte har med företaget ICA att göra. Du verkar ha rätt i att det finns en koppling till försäljning, men de säger också själva att de helt enkelt missat nationaldagen.

   Radera
  4. Tack för återkopplingen! Jag spekulerade fritt och hade delvis rätt. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om att man missar Nationaldagen; det är egentligen symptomatiskt för svenskarnas inställning till denna dag, och jag gör själv inget av den,och kan därför inte vara den som kritiserar...

   -Chris

   Radera