onsdag 30 juli 2014

Erik Ullenhag går vilse igenDe senaste dagarna har vår integrations- och HBT-minister varit ovanligt flitig, inte nödvändigtvis med praktiskt arbete, men med en mängd uttalanden i sedvanlig stil. Idag förklarar han att regeringen tillsätter en utredning för att försöka få bort ordet "ras" ur svensk lagstiftning. Jag känner inte till i vilka fall detta ord förekommer, men jag gissar att det snarare handlar om exempelvis att ingen får diskrimineras på grund av ras, snarare än att lagarna ger riktlinjer för hur olika raser ska behandlas. Att stryka ordet ur lagtexter gör naturligtvis varken från eller till i verkligheten, där vi andra lever.

Det mest intressanta med dagens utspel är hur tondöv och frånkopplad från all debatt Ullenhag återigen visar sig vara. De som idag använder ordet "ras" dag ut och dag in, är vänstern och de så kallade "anti-rasisterna", som ständigt bjuder på utläggningar om "rasifierade" och "vita", där den förra gruppen alltid blir förtryckt av den senare. Det är därför helt logiskt att de enda som bryr sig om Ullenhags senaste utspel, är just Afrosvenskarnas riksförbund.

Erik Ullenhag verkar också helt ha missat att begreppet "rasism" idag betyder väldigt mycket mer, än den faktiskt mer korrekta definition han själv ger. Varje gång jag försöker förklara för en liberal eller vänstermänniska att kritik mot invandringspolitiken eller islamiseringen inte på något sätt har med rasism att göra, får jag höra att jag använder "en gammal definition" och att en mer modern definition också omfattar så oerhört mycket mer. Väldigt få av de partier eller individer som beskylls för rasism diskuterar olika raser, ger dem olika egenskaper, eller hävdar att en sådan indelning skulle motivera olika typer av behandling.

Självklart är Afrosvenskarnas riksförbund mycket måna om att få värna rasbegreppet, då hela deras affärsidé bygger på just det. Att de sedan, av någon obegriplig anledning, har valt en ordförande som är arab, är förvånande med tanke på deras rasmedvetenhet i övrigt. Han kommer förvisso från Nordafrika, men med "afrosvensk" menar de naturligtvis en svart person, som jag antar lika gärna kan komma från Karibien eller Brasilien. Denne Zakaria Zouhir var med och grundade den islamistiska organisationen Muslimska mänskliga rättighetskommittén, men har idag alltså funnit en ny födkrok, vilket är särskilt imponerande då han inte ens tillhör målgruppen.

SVT
10 kommentarer:

 1. Mmmmm en indikation eller ett tecken på att det har gått för långt inom det PK:a, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Klockren analys!

  Sedan är det befriande med en reporter som ställer tillspetsade frågor till båda parter.

  SvaraRadera
 3. Kollade Wikipedia om saken. Fann artikeln om ras mycket suspekt, luktar beställningsjobb. Antropologin är troligen kraftigt politiserad!

  Man använder numer termen etnicitet istället, som ju de facto betyder samma sak.

  Att olika etniciteter, eller raser som man inte får säga, har olika särdrag är väl knappast konstigare än att olika familjer har olika särdrag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl snart rasistiskt att fråga en hundägare "Vad är det för ras på hunden? " Omformulering av frågan anbefalles härmed: Vad är det för etnicitet på hunden? Är du nöjd Ullenfjant?

   Radera
 4. Det går att göra en utmärkt karriär överöst av statliga propagandabidrag och det är delvis därför vi aldrig kommer till en lösning av de nya problem som drabbar landet ett efter ett.

  SvaraRadera
 5. Var inte afrosvenskarna emot slaveriet?

  Kort minne de tycks ha om de har en arab som representerar dem.. Just arabernas förfäder är de som är de främsta av de skyldiga för den afrikanska slavhandeln.. Långt längre OCH ofantligt mera brutal än den transatlantiska någonsin var..

  Detta är obetalbart.. Historien har sannerligen en känsla för ironi.... :D
  https://www.youtube.com/watch?v=wsaPQ8jOqGo

  SvaraRadera
 6. I landet där man kan tjäna pengar på att vara kränkt - där vill alla vara kränkta.

  SvaraRadera
 7. Jag är vit men skall representera Mongoliska nomader.
  Är skitförbannad hur "VI" behandlas!
  Vill ha rättvisa och kompensation nu!
  Fängsla Sven Hedin!

  SvaraRadera
 8. Sverige måste vara ett mycket rikt land när man har råd att tillsätta en utredning om att ta bort ordet "ras" ur SAOL? Men samtidigt säger Ullenhag att ordet rasism ska vara kvar? Är han dum eller?

  SvaraRadera