måndag 25 augusti 2014

De stackars svenska feministernaJag försöker alltid i största möjliga mån följa olika strömningar på motståndarsidan. Det är intressant och man får en viss insikt i hur de tänker och ännu oftare när de inte gör det. En gren som i Sverige är så bisarr att den kan ägnas egna bloggar, och det görs, är den feministiska. Jag tänkte här inte göra någon djupdykning i rörelsens alla groteskerier, utan bara ge uttryck för en liten observation kring Feministiskt Initiativ, som varken väljare eller journalister ens verkar notera.

Partiet har en usel uppsättning ledare, med en nivå direkt under som består av rena dårar. Twitter är fyllt av hyllningar till Gudrun Schyman, om hur man älskar henne och vilken fantastisk kvinna hon är. Om vi nu lämnar all politik åt sidan, och det har förstås FI på sätt och vis redan gjort, är det ingen feminist som får åtminstone lite dåliga vibrationer av personen Gudrun Schyman? Då tänker jag inte heller främst på hennes välkända svinerier i Stockholms innerstad, hennes finansiella trixande eller kommunistiska bakgrund. Jag tycker dock att någon feminist borde uppleva att hela FI-projektet är Schymans helt personliga språngbräda, skapad helt för hennes egen vinning.Jag har inte personligen träffat Gudrun Schyman, men hon har figurerat tillräckligt i media för att jag åtminstone kan bilda mig en bild utifrån det. Den bilden säger mig att här har vi, även om det inte är en medicinsk term, ett ganska typiskt exempel på en psykopat; en ständigt beräknande och manipulerande individ, som förvisso ofta kan vara framgångsrik, men endast är intresserad av andra människor i den mån de kan hjälpa dem själva framåt. Exakt de orden har faktiskt fällts om just Gudrun Schyman och de förvånade mig inte det minsta. Hon framhålls ofta som något av ett mediegeni, men det menar jag säger mer om Sverige och våra medier än om henne. Det krävs inte någon enorm talang om man har ständig tillgång till tv-studiorna, samtidigt som varje övertramp, aldrig så grovt, noggrant tystas ned. Hur många minns idag ens att hon faktiskt medvetet försökte få ut ersättning både dubbla och trippla gånger för samma utgifter? Att hela mediekåren kom överens om att inte nämna ett ord om hennes tämligen grova svinerier på biografer och flygplan?Det är ingen avancerad gissning att FI-projektet syftade till att lyfta tillbaka Schyman till den nationella arenan och inte minst tillbaka in i Riksdagen. Jag har svårt att tro att partiet verkligen når över 4%-spärren, vilket gör att partiets största galjonsfigur kommer att bli ett oerhört mycket svagare kort; Soraya Post i Europaparlamentet. Även henne försöker dessa tålmodiga feminister hylla som en fantastisk kvinna och en stor tillgång. Men vad gör hon egentligen? Hon sitter som ensam ledamot i den jättelika socialdemokratiska gruppen och hennes största gärning hittills torde vara att tillsammans med övriga socialdemokrater, kristdemokrater och liberaler ha valt konservative icke-feministen Jean-Claude Juncker till kommissionens ordförande. Även när det gäller Soraya Post, har jag svårt att se hur någon kan uppfatta henne som kunnig eller ens som sympatisk.

På sätt och vis gör jag själv en feministisk gärning här, även om jag inte talar i sådana idiotiska termer, då ingen politiker lyfts fram lika mycket på denna blogg som Marine Le Pen, som ju faktiskt är kvinna, vilket tydligen är oerhört viktigt. Möjligen inser de svenska feministerna det inte själva, men Europas starkaste och intelligentaste kvinnor heter inte Gudrun Schyman och Soraya Post, utan först och främst naturligtvis Marine Le Pen och konservativa Angela Merkel. Vi minns alla fortfarande även konservativa Margaret Thatcher.

Ibland, enbart för mitt eget nöjes skull, påminner jag twitter-vänstern om att Europas skarpaste (och kvinnliga) politiker heter Marine Le Pen. Igår var just Soraya Post lite extra stursk, så jag kände mig nödgad att lyfta saken även med henne. Det blev en uppvisning i hennes bildning och personlighet. Inleder gör en socialdemokrat från Västerås, som också tycker att Gudrun Schyman är "sjukt jäkla skarp":
Jag antar att Post här ifrågasätter huruvida min intelligens är ok, efter att just ha fällt de mest okunniga påståenden om en person som inte bara sitter i samma parlament, utan dessutom är en välkänd och ledande europeisk politiker. Ja, kära svenska kvinnor som ser er som feminister, detta är er representant i Europa. Visserligen bara en liten knapptryckare i den socialdemokratiska gruppen, men ändå.

En av de som röstade in Soraya Post, lade till och med ut en liten video om det inför Europavalet. Varsågoda, möt en av hennes väljare, som ser till att Post kan leva mycket gott i åtminstone fem år till:10 kommentarer:

 1. Det är inte psykopat hon är utan hon lider av en narcisistisk personlighetsstörning. Jag är totalt säker på detta!

  Hela vårt samhälle är påtagligt narcsisistiskt, om man vill vara en ledare så är det bara möjligt om man utvecklar dessa drag. "Gudschy" har dock detta i sin personlighet rent naturligt!

  /Vauen

  SvaraRadera
 2. Sverige lider svårt av politiker som har kognitiv bias ! !

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_bias

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk hen du lägger upp, Tobbe. De som möter denne/denna hen måste få oerhörda sympatier för FI, eller hur?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag vill bjuda er på lite mångfald. Umgås man bara med vettigt folk blir det obegripligt att SD skvalpar kring 10%.

   Radera
 4. Sveriedemokraterna har ökat sin andel av väljarstödet varje år sedan starten.
  Detta kommer att fortgå tills SD är största
  parti i Sveriges Riksdag!

  SvaraRadera
 5. Risken är väl att ju mer Miljöpartiet gör bort sig, ju fler röster får F!
  Eller var ska alla desillusionerade miljöpartister ta vägen?

  SvaraRadera
 6. Demokratin har en del negativa effekter som till exempel att vem som helst får rösta, vilket videon är ett bevis på.
  /Assar

  SvaraRadera
 7. Hej Tobbe .. Första gången jag är här på din blogg.. Mycket intressant läsning.. Du ska ha all heder för ditt arbete.. Har en liten fråga bara angående Sorayas inlägg. Har Marine verkligen förnekat förintelsen? För har hon inte det, så är Sorayas inlägg en bra måttstock på hur det står till rent intellektuellt hos henne..
  /Ateisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har hon förstås inte. Vad Soraya syftar på kommer från fadern, Jean-Marie Le Pen, och då en nästan 30 år gammal intervju. Jag tar upp den här: http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2014/06/jean-marie-le-pen-och-detaljen.html

   Radera
  2. Misstänkte det var på det sättet.. Då kan jag fortsätta beundra denna makalösa kvinna.. Vad jag önskar att vi hade en sån karismatisk politiker här..
   /Ateisten

   Radera