söndag 7 februari 2016

TV4 hyllar idioti om systemkollapsen


När man följer twittervänstern slås man dels av hur dumt det är, dels av vilken inavel som präglar flödet, där man delar och hyllar allt från varandra och snabbt blockerar andra röster. Att de inte är intresserade av någon diskussion eller kvalitet på inlägg för den egna saken kan man ju låta passera, men desto värre är att de rikstäckande medierna, som oftast delar samma agenda, alltid är beredda att lyfta fram dessa alster. I dagens upplaga av TV4:s Nyhetsmorgon fick vi veta att veckans stora "snackis" var ett visst klipp, präglat av twittervänsterns speciella fånighet:
Vänstermänniskor tycker att sådant här är fantastiskt roligt, inte för att det i sig är särskilt fyndigt, utan naturligtvis för att det passar i deras världsbild, på samma sätt som Özz Nûjen här anses vara en "komiker". Just begreppet "systemkollaps" har det ironiserats mycket kring i dessa kretsar, ungefär på samma sätt, men jag får väl då ännu en gång påpeka att systemkollapsen handlade om Migrationsverkets organisation för att ta emot nyanlända, inte om huruvida det fanns plats för asylinvandrare på ängar och i skogar, eller ens på Sergels torg. Det är inte heller "twittertrollen", vilket i dessa kretsar i princip betyder sverigedemokrater, som har lanserat begreppet, utan Sveriges myndigheter. Om TV4 hade varit en seriös aktör, och inte ett kulturmarxistiskt propagandaorgan, hade man naturligtvis kunna göra ett något intressantare inslag genom att ifrågasätta tramset, istället för att bjuda på en hyllning till nonsens.

Det är också symptomatiskt att denne Carl Stanley hänvisar till Henrik Schyffert, en annan person som försöker få lite ernmanska godhetspoäng genom att till exempel tala om hur många pizzor han tror att asylinvandringens kostnader motsvarar. Fredrik Virtanen, som ändå kallar sig ledarskribent, har använt samma resonemang kring rödvin, en idioti som också har hyllats av nämnda twittervänster. 

Inslaget är tämligen meningslöst, men även det visar på sitt sätt polariseringen i Sverige. Jag gör mitt bästa för att ta del av vad som rör sig i vänsterhuvuden, men ändå hade jag inte hört talas om detta klipp, som ska ha setts av ett par miljoner svenskar. Samtidigt har det alltså delats och hyllats av de vanliga misstänkta. Å ena sidan har vi här en del av befolkningen som tycker att allt sådant här är fantastiskt, och å andra sidan vi dissidenter, som när vi genom TV4 kanske för första gången konfronteras med ovanstående klipp, sannolikt omgående ser igenom vad det försöker säga. 

Inom etablissemanget sägs ibland att det numera finns människor som får hela sin världsbild genom alternativa medier, men jag tror att få av de som på något sätt tar del av alternativa medier inte samtidigt ser vad som förmedlas av de etablerade. Däremot har vi uppenbarligen en ganska stor grupp människor som endast följer etablerade medier och genom sina flöden på Facebook och Twitter ständigt får sin världsbild och sin egen person bekräftade. Deras åsikter bemöts aldrig, de utvecklar aldrig några argument och de vill aldrig diskutera sin hållning. De får bara lära sig att "höhö, se vad mycket plats det finns på det där tåget", samtidigt som vår sida bland annat känner till att ett antal människor under en period inte ens fick tak över huvudet i Malmö, hur det ser ut på många asylboenden och att Sverige förra året tog emot 35 000 yngre män utan asylskäl till en kostnad av 30 miljarder kronor. 
5 kommentarer:

 1. Det är genom att läsa både MSM och alternativ media som man fullt ut inser hur illa det blivit med informationsflödet i landet. Läser man endast alternativ media förefaller denna många gånger som mycket överdriven och alltför fokuserad på hur eländigt det är i landet. Det är först då man läser MSM man inser att den alternativa median är absolut nödvändig för att få en nyanserad bild.
  Tack för allt arbete ni lägger ner på upplysning och resonemang.

  SvaraRadera
 2. Vänsterns retoriska specialiteter är att
  1. Att stigmatisera meningsmotståndaren genom lögner och bisarra överdrifter som de själva tror på när de har upprepat lögnerna och de falska anklagelserna några gånger. Det har lett till att minst 60 % av folket (dvs de som är negativa till massinvandring) i varierande grad är rasister och neofascister i vänsterns ögon.
  2. Guilt by association. Asdociationskedjan kan aldrig bli för lång när det gäller att anklaga någon för rasism.
  3. "Halmgubbar".
  4. Att låtsas att de inte förstår för att antingen slippa svara på frågor och kritik eller för att skapa en "halmgubbe".

  Nu har de alltså gjort en film som från början till slut är en enda stor "halmgubbe". De klarar inte ens av att skilja på systemkollaps och samhällskollaps. I samhällssystemet finns många mindre system som kan kollapsa som t.ex. Polis och åklagarväsendet, sjukvården och socialförsäkringssystemet som håller på att kollapsa i vissa kommuner pga av massinvandringen.
  Frågan är om clownerna inom twittervänstern verkligen är så blåsta i huvudet att de inte förstår att det är migrationsverket som har kollapsat eller om det är den gamla vanliga strategin att spela dummare än vad de redan är.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Videon är i och för sig ganska rolig. Jag upplever att vi på den svenskvänliga sidan är öppensinniga nog att kunna skratta åt oss själva till och från.

  SvaraRadera
 4. Åk till förorten mitt i natten när du gör nästa film

  SvaraRadera
 5. Ja hade "journalisterna" på TV4 haft någon som helst form av äkta kritisk journalistutbildning så kunde dom ju tagit upp rapporterna från "Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap" som pratar om systemkollaps.

  SvaraRadera