tisdag 10 september 2019

Dagens citat: Mikail Yüksel


"Vi har stor chans att komma in i kommunfullmäktige i Växjö. I Växjö kommun bor runt 25 procent med invandrarbakgrund och det skulle det krävas 1 200 röster för att komma in i fullmäktige i Växjö."
Lokaltidningen



Partiledaren för det nya partiet Nyans ser stora framtidsutsikter, och har uppenbarligen identifierat målgruppen. Yüksel lär dock knappast attrahera alla med invandrarbakgrund, för trots att han talar om att det är ett parti för alla, även svenskar, vittnar andra uttalanden i samma artikel om en rent islamistisk agenda. "Islamofobi" ska prioriteras, och valet av drömföreträdare säger också en hel del:

"Mehmet Kaplan är som klippt och skuren för uppdraget som partiledare för Partiet Nyans. Han har erfarenhet av arbete i regering och riksdag. Jag skulle gärna se att Yasri Khan jobbar för partiet också. Innan jag startade Partiet Nyans förde jag dialog med Yasri Khan, han är en duktig person."

En del ser med fasa på etablerandet av ett islamiskt parti, men egentligen är den nuvarande taktiken att infiltrera etablerade partier lömskare. Kaplan och Khan ingick i Miljöpartiet, och Yüksel själv i Centerpartiet. Ett parti som Nyans visar åtminstone de tydliga motsättningar vi står inför.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar