söndag 8 november 2015

...och en "VM-hjälte" stämmer in
Medierna kallar nu in en rad pålitliga individer för att förklara hur storslaget Niklas Strömstedts utspel var. Efter att ha lyft fram en föredetting från 1990-talet, Strömstedt, har Aftonbladet letat upp ännu en sådan för att hylla den fantastiska gärning det innebär att yttra sig enligt etablissemangets riktlinjer. Tord Grip var tydligen assisterande förbundskapten för Sveriges landslag i fotboll, vilket ger oss en klockren koppling till Niklas Strömstedt, då den senare var en av de som framförde "När vi gräver guld i USA" till stöd för laget. Enligt Aftonbladet berättar Tord Grip att han blev "varm i hela kroppen" när han hörde Strömstedts "Lyckolandet". Efter att en kulturfigur har analyserat svensk politik blir det alltså dags för en idrottsprofil. Någon som undrar varför allt fler följer alternativ media? Tord Grip kommenterar:

"Det är det bästa han gjort sedan -94"

Den elake skulle här kunna fråga sig om det inte är det enda han gjort sedan 1994, men en medverkan i "Så mycket bättre", och därtill en markering mot SD, är naturligtvis ett bra drag för den vars karriär legat i träda. Tord Grip försöker sannolikt inte blåsa liv i en tidigare karriär, utan förefaller snarare vara både obildad och indoktrinerad. Hans kommentarer har samma relevans som Strömstedts, alltså mikroskopisk, och jag lyfter här fram dem som ren komik.

"Jag blev helt varm i kroppen måste jag säga. Och man såg att det var många andra i rummet, som Lisa Nilsson, som också tyckte att det var väldigt bra."

Nja, de där deltagarna tycker att alla framträdanden och tolkningar är fantastiska och ingen skulle få för sig att kritisera en sång som handlar om "alla människors lika värde". Aftonbladet passar också på att fråga Grip om hans syn på "de krafter" som Strömstedt vill ta avstånd från:

"Det som sker nu tycker jag är otäckt. Det känns som samma sak som hände i Tyskland i början av 1930-talet. Det är många som inte kommer ihåg det klart, men läser man lite historia så var det så."

Tord Grip är född 1938, så alldeles klart kan det där minnet inte vara för honom heller. Jag skulle nog vilja påstå att om man så bara läser lite historia, ser man ganska stora skillnader mellan 1930-talet och nu. Nåväl, hade Grip fått med även 1800-talets utvandring till Amerika, gärna med en referens till Karl-Oskar och Kristina, skulle hans insats vara komplett. Det sista citatet blir mycket fint:

"Vi är alla invandrare."

Det intressanta är förstås inte vad en idrottsprofil säger, utan hur medierna väljer att lägga upp sin propaganda. Genom att vi serveras den ena politiskt korrekta hyllningen efter den andra, ska vi få känslan av att alla står på etablissemangets sida. Övriga röster kan avfärdas som "troll" eller "SD-svans". För att göra komiken fullständig, får nu Tord Grip hyllningar från de vanliga misstänkta och jag vill påpeka att varken Jonna Sima eller Fredrik Virtanen är ironiska:
Slutligen kan det vara värt att uppmärksamma en kulturperson som vågar sticka ut och faktiskt får lite medieutrymme:


Christer Sandelin har tidigare meddelat att han vill se Jimmie Åkesson som statsminister och utgör därmed, så vitt jag vet, den enda oppositionella rösten från dessa kretsar.
5 kommentarer:

 1. Tobbe, din skoningslösa jakt på PK-diktaturens småkreatur är oöverträffad. Förstår mer än väl att du behöver vila upp dig ibland. All denna kryllande dumhet är bedövande tröttsam att läsa och höra; säkert än jobbigare att skriva om.

  SvaraRadera
 2. Äntligen tillbaka, jag har saknat dina inlägg! Tack!

  SvaraRadera
 3. Jag blir kraftigt illamående !

  SvaraRadera
 4. Tord Grip har förmodligen råd att vara "god". Som mångårig assistent till Sven-Göran Eriksson är bankkontot säkerligen välfyllt och framtiden för honom och de närmaste därmed tryggad. Sen kan man inte låta bli att reagera på de infantila kommentarer som kommer från Tord Grip. En man med så lång livserfarenhet för alltså ett resonemang som likaväl kan höras från valfri 18-årig dramaqueen med vänstersympatier.

  SvaraRadera
 5. "Vi är alla invandrare."

  Nej! Varken jag, min hustru eller mina barn är invandrare, vi är födda här. Däremot var min svärfar invandrare, då han inte var född här.

  SvaraRadera