lördag 12 december 2015

Dagens citat: Veronica Palm (S)


"Är en god mor som tar med barn till fackeltåg mot rasism. 
En viktig del i barnuppfostran." 
TwitterVeronica Palm, som fortfarande inte uppnått de maktpositioner hon alltid har eftersträvat, ägnar en betydande del av sin tid till att på Twitter posera kring migration. Frågan är om hon ens skulle tycka att det var värt att delta i dagens evenemang om hon inte också kunde berätta om det. Att utsätta barn för politisk indoktrinering är alltid tveksamt, och än värre att se det som en viktig del i deras uppfostran. Dessa manifestationer brukar inte heller enbart handla om rasism, utan desto mer om fri invandring, hat mot sverigedemokrater och avståndstagande från marknadsekonomin. Evenemangets beskrivning på Facebook är som vanligt festlig (min fetstil):

"Vi samlas för demokrati, antirasism och alla människors lika värde och för att visa motstånd mot de rasistiska strömningar som finns i vårt samhälle, ute på arbetsplatserna, i skolan eller i styrande politiska organ. Sympatier för Sverigedemokraterna, flyktingboenden som sätts i brand och en växande rasistisk retorik som ställer utsatta grupper mot varandra i den allmänna debatten är ett kvitto på att det inte står rätt till. 
[...]
Vi tror på organisering. Det främsta vapnet mot främlingsfientlighet, diskriminering och orättvisa där grupper ställs mot varandra beroende på bakgrund är att vi organiserar oss och visar ett starkt enat motstånd!
Därför är det viktigt att vi blir många som engagerar oss i kampen för ett rättvist samhälle utan rasism. Kom till Slussen och visa att du bryr dig!"

Framför allt är det mycket märkligt att demonstrera mot partisympatier, även om det har hänt förut, till exempel efter Sverigedemokraternas inträde i riksdagen. Den gången demonstrerade man mot att 340 000 svenskar fick bli representerade i riksdagen.Talare i eftermiddag är den näthatande fackordföranden Jenny Bengtsson, som vi bland annat tittade på här. Och naturligtvis Soran Ismail. Om Veronica Palm menade allvar med sin "antirasism", borde hon omedelbart lämna det parti som nu genomdriver inskränkningar för asyl- och anhöriginvandringen, det vill säga just det som länge har varit själva definitionen på rasism.6 kommentarer:

 1. Hjärntvätt = viktigt i socialdemokratisk barnuppfostran!

  SvaraRadera
 2. De här människorna är makalöst korkade. De kan inte ens tänka sig att de någonsin kan ha fel. Jag har haft fel massor av gånger men ändrat mig med nya kunskaper - så måste man göra om man är en reflekterande människa.
  Och därför är det så tvivelaktigt att utsätta barn för sina egna missuppfattningar och tvinga dem att hata sådana som faktiskt kanske har rätt.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Palm både korkad och utan bildning. Presterade 0.4 på högskoleprovet, förvisso säkert svårt på sätt och vis att få ett så skralt resultat. Lat-Veronica borde förkovra sig istället för allt detta poserande och trampade. Skrämmande att oskyldiga barn ska indoktrineras till att bli icke-tänkande individer. Här kunde socialtjänsten rycka in och finna en lämpligare vårdnadshavare.

   Radera
  2. Ack dessa s.k. rättstavningsprogram i mobilen.
   trampade = tramsande

   Radera
 3. Det blir tragikomiskt när en sån som Veronica Palm skriver "för att visa motstånd mot de rasistiska strömningar som finns i vårt samhälle, ute på arbetsplatserna, i skolan eller i styrande politiska organ". Som om hon visste hur snacket går på arbetsplatserna, själv har hon inte haft något hederligt arbete sedan början av 90-talet då hon i fem års tid jobbade som barnskötare. Att det finns rasistiska strömningar i styrande politiska organ har hon visserligen rätt i men den rasism som finns inom regeringen och på kommunal nivå riktas ju mot svenskar.

  Stig

  SvaraRadera
 4. Klarast lysande stjärna bland svenska politiker. I jämförelse med henne är till och med Mona Sahlin ett geni och statsman.

  SvaraRadera