söndag 20 december 2015

Etnonationalist hyllas i morgonsoffan

"Vi har den ärvda rätten till självbestämmelse och frihet i vårt land. Utan denna rätt blir vi lidande. Det är dags för vårt folk att börja leva, istället för att överleva."

Dessa ord var några av de som yttrades i ett inslag i TV4:s "Nyhetsmorgon" i morse. Den inbjudna kvinnan, som vill se en revolution och använda sin musik som ett politiskt vapen, fortsatte:

"Det här är mitt folk jag pratar om, min framtid, min dotters framtid."

Hur är det möjligt att en glödande nationalist får delta i ett inställsamt och mysigt samtal i TV4, kan man då undra. Det är acceptabelt, eftersom Maxida Märak är same:


När jag nu tänker dra paralleller till svenskarnas rätt till ett eget land, skulle en invändning vara att svenskarna har ett eget land, där de dessutom fortfarande är i majoritet, men om nu samerna ser delar av Norrland som sin alldeles egen mark, borde det också finnas en mark för svenskarna. Denna rätt är starkt ifrågasatt av vårt eget etablissemang, där det sägs rent ut att det inte är självklart att just svenskar ska bo här, utan att området tillhör hela världen. Våra egna medier och politiker ifrågasätter ständigt om det ens finns en svensk kultur och, skulle en sådan finnas, kommer den naturligtvis från andra, överlägsna kulturer. Det är därför vi anses bli "berikade", ju större inslaget av Mellanöstern och Afrikas horn blir.

Svenskar utgör någon promille av världens befolkning och denna landyta är den enda vi har. I generationer har våra förfäder byggt upp detta land, välstånd och samhälle. Den generation som nu har makten har ingen rätt att rasera vår nation eller byta ut dess befolkning.

Avslutningsvis kan vi konstatera att Maxida Märaks nationalism i vissa avseenden är något feg, då samernas rättigheter och de historiska oförrätter som kan ha begåtts mot detta folk är helt okontroversiella inom etablissemanget. Det är möjligt att den svenska staten historiskt sett har varit det största hotet mot den samiska kulturen, men om hon dessutom skulle ha nämnt massinvandringen som dagens största faktor, skulle hon naturligtvis inte ens ha fått sitta i den där soffan. I själva verket, där även den samiska aspekten passar in, gör hon precis allting rätt i etablissemangets ögon.

11 kommentarer:

 1. Fast hon har inte såna där samiska ögonbryn? Har hon noppat bort dom?

  SvaraRadera
 2. Det vore befängt om 8 327 individer skulle styra över 242 735 km² eller 59,6% av Sveriges yta. Dessutom finns inga historiska belägg att de skulle varit först eller ens bofasta. Tvärtom visar historiska dokument från 890-talet och framåt att det skulle finnas ett småkungarike, Kvänland, på ömse sida om bottenviken upp till norra Bjarmaland där åtminstone av befolkning talade en östfinsk dialekt.

  Att denna självpigmenterade halvgermanska Leninarvtagare uppväxt på Södermalm har större rätt till ett landområde än individer vars släkts lagfarna närvaro är dokumenterad sedan danska ockupationen vore mot alla nuvarande och tidigare juridiska principer. Men i dessa dagar då det finns politiska sekter som anser att alla världens folk har rätt till Sverige inklusive välfärdssystem är ingenting längre förvånande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Argus; svenskarna kom för 15.000 år sedan, samerna tidigast för 7000 år sedan. (Ex National Geografic). Det är bevisat att svenskarna är ursprungsbefolkning i landet. Man har tom hittat fynd som talar om att landet var befolkat före den senaste istiden. Tyvärr är våra vänner samerna helt fel ute.!

   Radera
  2. Varje fritt tänkand människa borde se de orimliga att en folkgrupp skulle ha vandrat över 2 - 3 km tjock inlandsis och hunnet före andra folkgrupper som följde dess avsmältning. Om inte annat borde en illustration av utbredningen under Weichel, den senaste istiden, väcka tvivel på rimligheten av sådana amsagor: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Weichsel_(geologi)#/media/Fil%3AWeichsel-Würm-Glaciation.png

   Radera
 3. Är det inte hon som tröttnade på samerna och sameland och istället flyttade till Stockholm?
  Men jag kan tänka mig att hon älskar uppmärksamhet och gör allt för att få den.

  SvaraRadera
 4. Vill alla samer ha ett eget land där uppe i norr? Eller är det bara renägarna? Hur många är dom? Lycka till med att bygga upp eget rättsväsen, försvar, egna skolor, universitet, sjukvård,....
  Nej de vill nog ha svenskarna med på ett hörn, trots allt! De har redan särrättigheter till betesmark.
  Ina Höst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev tidigare finns det 8 327 samer vilket skulle motsvara 0,03 same/km² eller 29 km²/same. (Källa: Valmyndigheten) Av dessa är "cirka 5 000 renägare, varav 85 procent bor i Norrbottens län." "Antalet renar varierar i cykler mellan 225 000 och 280 000 i vinterhjord" (Källa: Sametinget) Med andra ord 1 ren/km²

   Det går naturligtvis inte att upprätthålla en stat under dessa betingelser vilket inte heller tidigare ha skett. Det är istället ett försök att skapa ett nytt frälse med rättigheter befriat från alla skyldigheter.

   I Sverige finns två lagar som baseras på etnicitet; Rennäringslagen och Sametingslagen. För gemen man är Rennäringslagen diskriminerande då de av "osamiskt" ursprung som höll ren före 1971 inte enligt lag längre skulle få göra det. Sametingslagen tycks däremot ha haft en lugnande inverkan i samhället då den mesta energin verkar åtgå till interna strider.

   Radera
 5. Ett lästips; Israels ambassadör slår sig på bröstet och försöker påskina stordåd med att integrera invandrare i det egna landet. Ett föredöme för Sverige, kort sagt, vill han mena. http://www.di.se/artiklar/2015/12/20/debatt-sa-loste-israel-integrationen/

  Detta är hyckleri på den absolut högsta nivån. De som invandrar till Israel, får invandra, det vill säga, är av samma religion och/eller etnicitet. Många torde redan ha en åtminstone basal kunskap i hebreiska eller jiddisch då det högst troligt är de enda språken för religiösa skrifter och gudstjänster.

  Vi har också kunnat se upplopp av så kallade afrikaner i Israel. Det israeliska förslaget på lösning var att skicka dessa till Australien. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Danny-Danon-Send-African-migrants-to-Australia

  Sverige hade inte heller några problem att integrera de hundratusentals européer som arbetskraftsinvandrade på femtio- och sextiotalen. Vi hade arbeten, bostäder och framför allt en kulturell snarlikhet.

  SvaraRadera
 6. Svenskarna vandrade in i landet för 15.000 år sedan. Det är genom ex National geografic visat i en tydlig video för intresserade. DNAgrupperna R1a och R1b vandrade upp efter issmältningen. Samerna vandrade in österifrån i 2 omgångar för 2.000 och 7.000 år sedan. Miljoner svenskar är ättlinngar till de tidiga svenskarna, vilka är den egentliga urbefolknngen.! Varför syns inte detta i debatten om rätt och arv idag.?

  SvaraRadera
 7. Som vanligt lyssnar ingen på fakta, utan bara på din egen röst.!

  SvaraRadera