måndag 18 januari 2016

Malena Ernmans instruktioner till SD


Från tiden före Twitter, då Malena Ernman
vann pris för musikprestationer.


Ikväll ska tydligen Malena Ernman officiellt ta emot ett av de pris hon fått genom sitt twittrande och som vanligt berättar hon om det, precis som hon gjorde när valet offentliggjordes, om det på just Twitter. Eftersom detta pris är namngivet efter Martin Luther King, kallar hon blygsamt sitt alster "Jag har en liten dröm...". Syftet med dagens text förklaras:

"Låt oss leka med tanken att Sverigedemokraterna skulle ändra sina åsikter… skulle jag i så fall ändra mina åsikter om Sverigedemokraterna?
Svaret är självklart ja."
Och faktum är att det skulle räcka med ganska få förändringar.

Det är förstås lätt att direkt raljera kring dessa formuleringar, eftersom det inte är särskilt generöst att omvärdera en person eller ett parti under förutsättning att de ändrar sina åsikter, men det är faktiskt inte huvudsakligen politiken som hon åtminstone säger sig vilja förändra. Hon delar upp sina instruktioner i några punkter och vi kan titta på en i taget:

"Om Sverigedemokraterna efterlevde en trovärdig nolltolerans mot rasism och aktivt motarbetade och tog tydlig ställning mot den öppet rasistiska retorik som används av vissa av deras företrädare och sympatisörer."

Det är sant att vissa företrädare har uttryckt sig rasistiskt i ordets faktiska bemärkelse, men personer som Malena Ernman brukar definiera ordet mycket vidare än så. Det är också svårt att veta vad hon skulle tycka vara trovärdigt. SD har uteslutit fler medlemmar än något annat parti och även om det ofta har handlat om partiledningens försök att göra sig av med personer som de upplever på olika sätt hotar deras egen ställning, som till exempel i fallet med ungdomsförbundet, har det ibland handlat om just oacceptabla uttalanden. Jag tror att det skulle vara mycket svårt att samtidigt ta itu med vår tids ödesfråga och hålla sig inom den åsiktskorridor som bland andra Malena Ernman fastställer.

"Om Sverigedemokraterna presenterade en trovärdig vitbok där dom redovisar och går till botten med sin färska, nynazistiska historik."

Varför ska partiet presentera en vitbok? Alla de händelser och personer som anses ha gjort det tidiga SD "nynazistiskt" är kända, och även om partiet faktiskt aldrig har varit nationalsocialistiskt, så är det idag ett helt annorlunda parti med få företrädare som var med vid starten. Väljare och medlemmar bryr sig sannolikt föga och partiets motståndare skulle knappast heller omvändas.

"Om Sverigedemokraterna aktivt motarbetade dom hot som oavbrutet riktas mot Sveriges demokratiska journalistkår och stödjer media som arbetar enligt Pressombudsmannens etiska riktlinjer. Och om Sverigedemokraterna tog tydligt avstånd från media som inte gör det."

Här blev det än märkligare. Hur ska partiet praktiskt "motarbeta" att enskilda personer, som inte nödvändigtvis har någonting alls med SD att göra, skickar idiotiska meddelanden till journalister? Vad är ens en "demokratisk journalistkår"? Journalisterna är ju knappast folkvalda. Jag misstänker att Malena Ernman här ser alternativa medier, med ofta lågt eller inte alls avlönade medarbetare, som på något sätt "odemokratiska", en misstanke som förstärks av referensen till Pressombudsmannen. Alternativa medier är helt nödvändiga i Sverige och det är helt irrelevant om de har till exempel en ansvarig utgivare eller ej, något som exempelvis Avpixlat faktiskt har. Det skulle vara ett mycket stort misstag om SD "tog avstånd från" dessa alternativa medier, då de inte bara behövs med ett medieetablissemang som Sveriges, utan dessutom är mycket populära bland partiets väljare.

"Om Sverigedemokraterna aktivt motarbetade och tog tydligt avstånd från den antiziganism inom partiet som bla tar sig uttryck i reklamkampanjer – sorry about the mess here in Sweden – där människor reduceras till skräp."

Till att börja med betyder "mess" inte skräp, utan röra, och romsk tiggeriturism har sannerligen skapat en hel del oordning i Sverige, inte minst vid olika typer av olovlig markockupation. SD gör alldeles rätt i att vilja stoppa denna oönskade turistström och det är svårt att se hur något parti skulle kunna göra det utan att trams om "antiziganism" skulle framföras av de vanliga misstänkta.

"Och om Sverigedemokraterna aktivt motarbetade och tog tydligt avstånd från den islamofobi som många av deras medlemmar ständigt ger uttryck för och som till och med står att läsa i deras partiprogram, längst ner på sidan 27…"

Redan användningen av nonsensordet "islamofobi", som dessutom uppges vara skapat av islamister för att gynna deras agenda, visar att vi aldrig ska gå Malena Ernman till mötes. Stycket som hon avser lyder:

"Islam och i synnerhet dess starka politiska och fundamentalistiska gren är enligt Sverigedemokraternas uppfattning den religiösa åskådning som visat sig ha svårast att harmoniskt samexistera med den svenska och västerländska kulturen. Islamismens inflytande på det svenska samhället bör därför i största möjliga utsträckning motverkas och invandringen från muslimska länder med starka inslag av fundamentalism bör vara mycket starkt begränsad."

Jag har förstås inte det minsta problem med ovanstående text. Att kritik mot denna ideologi, dess yttringar och följder, har fått en sjukdomsbeteckning gör den inte mindre relevant. Om SD skulle se positivt på islams inflytande skulle de lika gärna kunna avveckla sig själva omedelbart.

Slutligen vill jag påpeka att den egentliga anledningen till att SD alltid kallas rasistiskt helt enkelt är för att partiet vill minska asylinvandringen, själva skiljelinjen för att sålla de som har en fin människosyn från dem med en förfärlig sådan. Att denna destruktiva kraft bekämpas är avgörande för om vårt land och vårt folk ska ha en framtid, och då kan vi kanske leva med att Malena Ernman ogillar oss som gör motstånd.

För att illustrera detta ställningstagande kan vi använda oss av den bild som Malena Ernman själv oblygt lägger upp, trots att citatet handlar om den direkta motsatsen till vad hon sysslar med:


9 kommentarer:

 1. Är det början till en reträtt från Ernmans sida vi ser? Inser hon nu att utvecklingen bara kan gå åt två håll, käpprätt åt .... eller ett återtåg mot en fungerande politik. Oavsett så är sådana som Ernman rökta om de biter sig fast vid sina gamla vanföreställningar.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Malena Ernman är lite för ointelligent för att kunna ändra sig. Hon kan inte hålla flera olika skeenden i huvudet samtidigt och framförallt inte göra en intelligent syntes av olika samhälleliga händelseförlopp. Jag struntar fullkomligt i henne - helt bortkastat att försöka hoppas att kan förändra sig.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Ernman kanske förstår SD bättre om hon och någon väninna begav sig ensamma till Rinkeby för att lätt sommarklädda ta sig en fika på en uteservering.

  SvaraRadera
 4. Den politik som regeringen för nu, vad gäller "invandringen", är väl mkt hårdare än vad SD förespråkar? SD kan med rätta kalla regeringspartierna för "rasister".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! hela resonemanget haltar och faller då nuvarande regering har satt in åtgärder som vida överskrider de som Ernman hänvisar till som "rasistiskt". ME förstår helt enkelt inte helheten.

   Radera
 5. "Sveriges demokratiska journalistkår"...

  Denna journalistkår styr politikernas uttalanden och beslut genom att jaga de politiker som inte är pk och multikulti med blåslampa och hänga ut dem som "rasister". Det är i högsta grad odemokratiskt när icke folkvalda journalister styr svensk politik i så hög grad som de gör.

  Att inte vilja ha en tiggare utanför s.g.s. varenda djävla affär som kvider ut sitt imbecilla "hej hej" till alla som passerar och ligger som sopsäckar i böneställning mitt på trottoaren. Att inte vilja ha zigenarläger i parker och friluftsområden där de lämnar efter sig tonvis med skräp och att inte vilja ha romska ficktjuvar som rånar turister i Gamla Stan har ingenting med antiziganism att göra. Det handlar om ren anständighet och en önskan om att leva i ett tryggt och ordnat samhälle som inte ser mellan fingrarna på brottslighet och miljöförstöring och på att rumänska och bulgariska romer utnyttjar och missbrukar den fria rörligheten inom EU.

  Genom att hon kallar SD:s kritik av den fundamentalistiska grenen av islam för "islamofobi" har Malena Ernman gjort klart att hon står på Muslimska Brödraskapets, ökända radikala moskéers och muslimska hatpredikanters sida. Kanske rent av al Quaida och IS är hennes idoler.
  Ernman är vår tids Zarah Leander som felaktigt anklagades för att vara nazist för att hon gjorde karriär i Tyskland på 40-talet och träffade Goebbels (som var en notorisk kvinnojägare bland skådespelerskor och sångerskor och försökte förföra henne).
  Ernman är däremot en kvinnlig Quisling och islamist på riktigt om hon anser att kritik mot radikal islam är "islamofobiskt". Men det är möjligt att hon bara är dum i huvudet och inte kan se nyanserna. Så dum att hon inte kan skilja på moderat och radikal islam tror jag trots allt hennes svammel inte hon är.

  Stig

  SvaraRadera
 6. Ensak är säker.Malenas plastpattekirurg -se bilden-skulle aldrig få ett pris för en väl utförd operation!!!

  SvaraRadera
 7. Ernman är lika snygg som dum.
  Tack och lov att dr King är död. Han vänder sig antagligen i sin grav.

  SvaraRadera
 8. I den här debatten, liksom många andra, finns det två sidor:
  – Svartmålarna (SD och ännu mer höger)
  – Skönmålarna (Gammelmedia inkl tex Özz N, Alexandra P och Täppas samt inte minst Expo)
  Sanningen ligger säkert även i denna debatt i mitten.

  SvaraRadera