fredag 15 januari 2016

Metro satsar allt på en halmgubbe


`

Ovanstående dialog tyckte Metro var så fyndig att den idag täcker hela förstasidan. Det är ett utmärkt exempel på hur vänstern brukar argumentera och vi vet att hela twittervänstern nu kommer att hylla bilden som genial. Eftersom de inte gärna kan förklara bort de kulturella aspekterna av händelserna i bland annat Köln med några fakta, väljer de som vanligt att skapa en halmgubbe, här i form av den obildade patriotens påstående att "alla invandrare är våldtäktsmän", vilket ingen förstås hävdar. Ingen från vår sida skulle heller ifrågasätta att nästan alla som utför sexuellt våld är män. Taktiken är densamma som när Erik Ullenhag skulle "krossa myter" och då uppfann egna myter som att "alla invandrare går på bidrag", vilket självklart inte var så svårt att motbevisa.Tidningen bjuder förstås också på "sex myter" som man bemöter, bland annat den idiotiska och ledande "Men hen hade ju kjol och var flörtig, så hen bad om det". Även den icke-existerande myten om att "alla våldtäktsmän är invandrare" tas upp och då blir det lite intressant, eftersom man faktiskt medger:

"Men invandrare som gärningspersoner är överrepresenterade bland de våldtäkter som klaras upp av polisen."

Det följs emellertid av de vanliga suspekta tankegångarna:

"Forskning om våldsbrott, där våldtäkt ingår, visar att huvudförklaringen är att det finns socioekonomiska skillnader mellan majoriteten svenskar och de med utländsk bakgrund."


Eric Ljunggren, gratistidningens chefredaktör


Att socio-ekonomiska faktorer skulle leda till våldtäkt är nonsens. Givetvis har Metro bett om en kommentar från Jerzy Sarnecki som kan förklara att "ingen forskning visar" att en annan kvinnosyn i vissa länder kan förklara ökad benägenhet att begå våldtäkter. Har någon sådan forskning överhuvudtaget gjorts?

Jag tror att denna storm av mer eller mindre idiotiska försök att bortförklara massofredanden kommer att motverka sitt syfte. Ju mer dessa personer talar om att det absolut inte handlar om etnicitet, desto mer kommer kopplingen att sjunka in i svenskars medvetande.

6 kommentarer:

 1. 2005:

  -Alla män är djur och våldtäktsmän.
  -Ska man inte se människor som individer?
  -Man måste kunna se strukturer.


  2015:
  -100% av alla som misstänks för överfallsvåldtäkter är invandrare.
  -Alla invandrare är faktiskt inte så, det handlar om individer.
  -Vad hände med att se strukturer?

  SvaraRadera
 2. Jerzy Sarneckis "ingen forskning visar"... är ju ett komiskt debattknep som man kan dra till med i alla möjliga situationer. Ingen forskning visar heller att man är mer tolerant mot homosexualitet i Sverige än i Iran och Saudiarabien, Ingen forskning visar att afghanska kvinnor känner sig mer förtryckta än svenska kvinnor. Ingen forskning visar heller att professorer i kriminologi är så befriade från politisk korrekthet att det går att lita på deras utsagor.
  För övrigt kan man fråga sig vilken forskning som visar att socioekonomiska faktorer skulle leda till våldtäkter och annat perverst beteende. Viss brottslighet beror ofta DELVIS på socioekonomiska faktorer men den dogmatiska vänstern har fixerat sig vid den förklaringsmodellen delvis pga deras allmänna inskränkthet och dels pga att det passar deras politiska agenda. Bara vi bygger lite fler fritidsgårdar och planterar lite buskar och trän i förorterna så blir allt bra...

  Stig

  SvaraRadera
 3. Jag är en sån som gärna kör på lite som killen i bilden. Men det Metro och den som ritat inte fattar är ironin i det hela. Den bara swishar över huvudet på dem, :)
  Jag driver med just detta med att ibland, enligt PK då, är personer "individer" dvs, när det handlar om invandrare. Ibland är de grupper med strukturer, dvs sk "högerextrema"

  SvaraRadera
 4. På 1950-60-talet så hävdade tobaksindustrin att det inte fanns någon forskning som visade att rökning kunde vara farligt. Och det var ju sant. Det fanns ingen sådan forskning. Men det innebar inte att rökning inte var farligt - bara att man ännu inte påvisat det.
  När man sedan 1963 började med forskningsprojektet 1913 års män, så visade det sig att ingen enskild faktor var så farlig för människors hälsa som just rökning - alla möjliga former av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, etc., etc.
  Om man börjar forska på muslimska invandrarmän kommer man måhända också att finna att ingenting är så farligt för kvinnors fysiska och psykiska hälsa som just muslimska invandrarmän. Vem vet?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 5. Självklart finns det forskning om muslimska mäns våld! Däremot visar inte forskningen det som Snicke - snacki jiddrar om. Det är en märklig figur som kan ljuga ohämmat om kriminalitet, professor i pk- land som han är!/V

  SvaraRadera
 6. Edward Ulfertz15 januari 2016 18:22

  Äldre finländska kvinnor misstänks ha köpt sex av ensamkommande minderåriga flyktingpojkar.
  https://meritwager.wordpress.com/2016/01/15/finland-aldre-finlandska-kvinnor-misstanks-ha-kopt-sex-av-ensamkommande-minderariga-flyktingpojkar/

  Man ska ju inte dra för stora växlar av förövarnas finska etnicitet, däremot att 100 % av förövarna är kvinnor.
  Det finns "ingen forskning som visar" att detta inte skulle förekomma även i Sverige.
  Har detta något samband med alla de kvinnor som stod med "Refugee welcome"-skyltar på Malmö Central?

  Är det fenomenet med svenska kvinnors sexresor till Gambia som har flyttats till Norden?
  Det finns ju "ingen forskning som visar" att detta inte försiggår på våra HVB-hem, men är detta frågan om individer eller strukturer?

  SvaraRadera