måndag 1 februari 2016

Mer nonsens och hyckleri från Mona Sahlin


I morse gästades SVT:s morgonsoffa av två personer som skulle diskutera den gångna helgens händelser. Vi vet vad Mona Sahlin är, men Heléne Lööw är en i sammanhanget relativt, om jag jämför med figurer som Henrik Arnstad, seriös person och jag misstänker att det många gånger ryckte i henne när hon lyssnade på Sahlins nonsens. Den sistnämnda upprepar oförtrutet sina lögner om Folkets demonstration:







Det som stör mig mest i Mona Sahlins framträdande kommer mot slutet, då hon menar att det är viktigt att "kalla nazister för nazister", samtidigt som hon glatt kallar alla möjliga människor, som exempelvis deltagarna vid Folkets demonstration, för "nazister". Problemet är alltså inte att det skulle finnas någon sorts feghet inför att kalla uttalade nationalsocialister för "nazister", utan att ordet precis som "rasister" används så flitigt att det förlorar sin mening. 

Det mest vidriga hyckleriet bjuder Sahlin på när hon säger att man blandar ihop "allmän oro för integrationen" med "nazism". Det sker ju just på grund av personer som hon själv, som fanatiskt har stämplat all form av kritik mot invandringspolitiken som rasism och, tydligen fortfarande, "nazism". Det hävdas nu, när till och med Socialdemokraterna och Miljöpartiet måste förhålla sig till någon form av verklighet, att man får lov att vara asylkritisk, samtidigt som alltså den just regerings- och asylkritiska demonstrationen förses med de vanliga epiteten "högerextrem", "rasistisk" och "nazistisk". Man blandar också genomgående och oblygt ihop aktionen på Centralstationen med nästa dags demonstration. 

Det är också lite väl magstarkt att Sahlin, av alla människor, hävdar att de som motsätter sig massinvandringen "profiterar" på diskussionen om "flyktingarna", som om hon inte själv i ett par decennier helt levt på frågan. Det är få människor som har utnyttjat hederliga människors försök till diskussion om asylinvandringen på ett så utstuderat sätt som hon själv, och hon är en av de mest skyldiga till att frågan helt har förvridits och att människor och rörelser har demoniserats. 

Slutligen tycker jag att det är hög tid att någon journalist frågar Mona Sahlin vad hon egentligen åstadkommer på sin välbetalda tjänst och granska om något som helst arbete faktiskt utförs. Hon älskar att prata om "högerextremister", men har hon lyckats stävja jihadturismen?  Hon får i inslaget faktiskt frågan om vad hon konkret vill göra, och svaret är talande:

"Mitt uppdrag handlar ju om det förebyggande, till exempel att rusta alla kommuner, tvinga dem att ta strategier och handlingsplaner mot extremismen."

Från min tid i näringslivet vet jag att när en person utses till "manager of special projects", eller något liknande, så handlar det om ett nonsensuppdrag för en person som man av det ena eller andra skälet inte kan göra sig av med. På samma sätt visar Mona Sahlins svar, pepprat med "strategier" och "handlingsplaner", att hon nog inte gör så mycket i verkligheten.




5 kommentarer:

 1. Den där kvinnan har i alla de år jag följd henne, aldrig sagt något eller framkommit med något brukbart!

  SvaraRadera
 2. MS Säger: "Mitt uppdrag handlar ju om det förebyggande, till exempel att rusta alla kommuner, tvinga dem att ta strategier och handlingsplaner mot extremismen."

  Tydligt att hon skall inte göra något utan hon skall tvinga kommunerna att göra hennes jobb. Snyggt jobbat!

  SvaraRadera
 3. Hade Sahlins jobb varit ett "riktigt jobb" hade nog hennes uppdragsgivare någon gång emellanåt fört någon form av "nu kollar vi vad du åstadkommit-samtal" med henne.
  Och genast insett att det inte varit så mycket.
  Egentligen ingenting ?
  För hennes "hot-line för potentiella jihadister" var väl inte sååå framgångsrik ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 4. Detta var ett lågvattenmärke även för att komma från den självgoda odågan Sahlin. Men jag har kommit att betrakta henne allt mer som en figur av Kristoffer ”Kringlan” Svenssons typ. Ju mer hon öppnar munnen, desto mer sabbar hon för sig själv och sina uppdragsgivare. En perfekt ögonöppnare med andra ord.
  Dessutom är det värt att påminna om det gamla ordspråket "högmod går före fall".

  SvaraRadera
 5. Mona Sahlin åstadkommer ingenting.

  "Pengarna vi ödlsar ner på Mona Sahlin och andra, det är pengar rakt ner i havet" säger terrorismforskaren Magnus Norell.

  http://www.bt.se/boras/skulle-aka-i-fangelse-har-far-de-statsbidrag/

  SvaraRadera