torsdag 4 februari 2016

Nya skräcksiffror för 2016
Idag presenterade Migrationsverket en prognos för hur många asylsökande som kan väntas komma till Sverige under året. På verkets hemsida får vi veta att de egentligen bara gissar ganska vilt, men presenterar tre scenarion:

"Det högre alternativet ligger på 140000 asylsökande, varav 27000 ensamkommande barn. Detta bygger på att Turkiets, EU:s och dess medlemsländers kontrollåtgärder är effektiva till en början, men sedan snabbt avtar i effektivitet. Det lägre alternativet ligger på 70000 asylsökande, varav 12000 ensamkommande barn. Då antas kontrollåtgärderna ge tydlig effekt under hela året, och ytterligare åtgärder införas när antal asylsökande börjar öka igen från och med maj. Ett mellanalternativ på 100000 asylsökande, varav 18000 ensamkommande barn, har använts som grund för verksamhetsberäkningarna i prognosen."

Av erfarenhet vet vi att dessa uppskattningar egentligen inte betyder så mycket, då Migrationsverkets 80 000 istället blev till 163 000 förra året, men låt oss ändå utgå från de ovan presenterade siffrorna. Massinvandringsvurmarna har den senaste tiden påstått alltifrån att Sverige urholkar asylrätten till att gränserna har stängts, men den absolut lägsta prognosen ligger alltså på 70 000 personer, vilket fortfarande är en ohållbart hög siffra. Denna nivå förutsätter dessutom att kontrollåtgärder kommer att vara effektiva under hela året, samt att ytterligare åtgärder kommer att införas, något jag starkt betvivlar. Kanske är jag onödigt pessimistisk, men jag misstänker att 140 000 kommer att ligga närmare sanningen vid årets slut. Regeringen förtjänar alltså inte några som helst lovord för sin nya politik och vårt land fortsätter att bedriva en huvudlös invandringspolitik. Föga förvånande är denna släpphänthet inte gratis och för mellanalternativet på 100 000 personer blir kostnaderna:

"Kostnaderna för ersättningar till kommuner och landsting, samt boende för asylsökande beräknas uppgå till knappt 41 miljarder, vilket är 180 miljoner mer än i oktoberprognosen. Kostnaderna för ensamkommande barn, både under och efter asylprocessen, beräknas bli 29,5 miljarder under 2016, vilket är knappt 2 miljarder mer än tidigare beräknat."

Nästan 30 miljarder kronor alltså, för en grupp som i stort sett saknar asylskäl. Alla siffror kring Sveriges invandringspolitik är groteska, vilket den nuvarande situationen också redan är. I nuläget är 180 000 personer inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem, varav 100 000 bor på asylboenden.. Under året måste 27 000 nya platser skakas fram.

Jag vädjar ännu en gång om att Sverige helt slutar bevilja asylansökningar.
28 kommentarer:

 1. Hej!

  Man blir deprimerad. Vi måste stänga gränserna!!!
  Sverige måste gå ut med det och hålla fast vid det!!!
  Schengen-avtalet är förkastligt. Det måste stoppas nu!!!
  Vad fan gör man?
  Perre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige måste vakna och kliva ur schengen.

   /dave

   Radera
 2. Om vi tittar historiskt så brukar Migrationsverkets prognoser ligga på ungefär hälften av det faktiska utfallet.
  Vidare inser nog många i Nordafrika och Mellanöstern att dörren till EU-området håller på att stängas, de skyndar sig därför att smita in medans tid är.
  Sjötransporterna över Medelhavet är redan i Januari ca 5 ggr större än förra året. Våra myndigheter gör dessutom allt för att underlätta för och locka bidragsinvandrarna till Sverige.
  Det spelar nog inte så stor roll vilka regler för att begränsa invandringen som fattas, då hela Sveriges tjänstemannakår förefaller vara lojal i första hand mot MP och V och i andra eller tredje mot landet och dess medborgare. Obstruktionen kommer omintetgöra varje politiskt beslut om ändrade regler för flera år framåt.
  Jag ser inga som helst möjligheter att Sverige undgår ett inbördeskrig så länge media till 80-90% är för obegränsad invandring och aktivt verkar för en sådan.

  SvaraRadera
 3. Först tack för en bra blogg. Kontentan av detta ärr att Sverige nu definitivt är på väg mot Kaos och undergång. Vi har för länge sedan passerat gränserna för att kunna upprätthålla välfärden. Sverige kommer sjunka mot Ulandsstatus

  SvaraRadera
 4. Det som kan stoppa vansinnet är om folk blir riktigt rädda för att förlora sin "comfort zone". Fler dödsskjutningar, mord etc som är relaterat till det mångkulturella experimentet är nog tyvärr det som på kort sikt kan påverka läget. Brf Sverige hejdå 2020.

  SvaraRadera
 5. Lösningen är ju helt uppenbar:

  1. Häv rätten att söka asyl inom landet. Alla som försöker söka asyl på plats får per automatik avslag. Detta skulle helt stoppa smugglingen av människor.

  2. Bestäm ett fixt antal kvotflyktingar som hämtas in via FN-organ i läger på plats i konfliktområden. Hela familjer kan komma och kvinnor med barn prioriteras. Inte unga män på 15-25 år.

  Det här tillåter ju att man har full kontroll på dels vilka som kommer in, hur många som kommer in och hur man ska fördela dem. Jag kan för mitt liv inte förstå varför det här inte varit praxis redan ifrån början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gör misstaget att tro att samhällseliten vill stoppa vansinnet.
   Verkligheten är den motsatta, ju fler invandrare desto säkrare tror sig etablissemanget sitta.
   Vänstern importerar vänsterröster, åtminstone tror de detta.
   Nyliberalerna vill kross välfärdsstaten med nattväktarstaten som mål, just nu går utvecklingen deras väg.
   SD vill återskapa folkhemmet med generell välfärd, det tåget gick för länge sedan.
   Det trygga Sverige med gemensam kultur kan omöjligen återuppstå, förutsättningarna kan aldrig återskapas, landet är alltför splittrat både kulturellt och etniskt.
   Framtiden är väldigt dunkel, det mest troliga är en kraftig standardsänkning i ett brutalkapitalistiskt och tämligen otryggt samhälle av Sydamerikanskt snitt.

   Radera
  2. Vi kommer att få ett brutalt uppdelat Sverige med en "vit" elit och deras tjänstefolk invandrarna som genom rut avdrag får återskapa det forna klassamhället. Områden kommer att avskilja sig i gated community med i praktiken vita restauranger, semesterorter och bostadsområden etc. Eftersom fattigdom och klankulturer i olika grad kommer att skapa gäng och ligor i samma mod så kommer etniska motsättningar att blomstra, som kommer att yttra sig som rasistiska omdömen.
   Det feministiska Sverige med Löfven, Reinfeldt och fackpamparna kommer att ha skapat det ultimata rasistiska samhället.

   Radera
  3. Och du tror att mussarna skulle nöja sig med det? Att passa upp på "svennar"? Tror snarare vi snart ser det första muslimska partiet i Sverige, glatt påhejade av landsförrädarna som gjort det möjligt. Konflikterna är snart ett faktum, spänningarna tilltar för var dag.

   Radera
 6. Kvinnor och barn borde få komma medan männen kan börja bygga upp länderna igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vilka kvinnor och barn som helst. Kvinnor, om det är i något större antal, ska de kunna förmodas kunna komma i arbete. Beträffande barn ska flickor prioriteras. Blivande slynglar har vi redan i överskott. Och givetvis ingen som helst import av släkten. Ingen brudgumsimport före 25 års ålder.

   Radera
 7. Någon som vet var de som inte bor på asylboenden har sitt boende?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är till exempel då de hittar eget boende, bor hos släktingar, eller HVB-boende (som väl oftast är aktuellt för "ensamkommande flyktingbarn")

   Radera
 8. Jag tycker att det är dags för regeringen nu att utreda vad denna invandringspolitik långsiktigt kommer att kosta Sverige. Ingen parlamentarisk utredning utan en expertutredning. Det bör också vara realistiska antaganden som denna utredare gör om förmågan hos hitkomna invandrare att etablera sig på arbetsmarknaden m.m.

  Om de initiala kostnaderna ligger på dessa nivåer torde de bestående kostnaderna för socialbidrag, utbildning, arbetsmarknadsåtgärder och ianspråktagande av offentliga resurser vara kolossala.

  Senast jag läste en utredning var det Jan Ekberg som angav en nettkostnad för invandringen på årsbasis om 40-60 miljarder. Idag har jag inga som helst begrepp om vad kostnaden är. Men jag gissar att kostnadsposterna rättsväsende och landets alla grundskoleverksamheter tillsammans inte kostar mer än invandringen.

  Är migrationskostnaderna idag den helt är särklass största kostnad vi har i landet? Hur står sig denna kostnadspost i relation till kostnaden för annan offentlig verksamhet? Volymdiskussionen måste på något vis relateras till det offentligas totala utgifter. Hur stor andel av det offentligas totala utgifter utgörs idag av migrationsrelaterade kostnader? Och sedan: vad tycker svenska folket är rimligt i sammanhanget? Vi behöver en offentlig debatt om detta. Lugn och saklig helst utan att vänstern gör alla sina avstickare om rasism, fascism, chokladbollar och konstutställningar m.m. Vi behöver en allvarligt syftande diskussion om detta nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du förväntar dig någon som helst hjälp från regeringen i frågan så är det bara att glömma. Det var länge sedan agendan handlade om vad som är bra för Sverige eller svenskarna.

   Radera
  2. Det är nog dags att inse att regeringen är fullt medvetna om vad dom gör. Inga politiker kommer lösa problemen.

   Radera
 9. Vilka politiker vågar man lita på när hela Europa blir invaderat? Inte någon av nuvarande eller deras jävla kulisser till partier. Dom är och förblir landsförrädare och skall behandlas därefter!
  https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2015/12/var_vag_UTGAVA_1_01.pdf
  Ignorera nazistreflexen och läs.

  SvaraRadera
 10. http://pamelageller.com/2016/02/conquest-16-million-migrants-heading-to-europe-this-year.html/
  Nu vet jag inte om varifrån Migverket får sin information eller vilken spåkvinna de anlitar. Men tillåt mig tvivla : om bara en fjärdedel - 4 miljoner - startar på våren, öststaterna tar inte emot en enda, hur många ska marschera upp till Sverige? Vi har ju i praktiken ingen gränsskydd. Slovenien släpper igenom alla, Österrike kan inte hindra dem, inte Tyskland heller.
  Det blir nog ett intressant år för dem som överlever...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saida har väl avlidit. Så det blir väl till att fråga dem på tv4:as "det okända"

   Radera
 11. Migrationspolitiken kommer att kosta oss vårt land...förstår ni inte så pass?

  Vem som vill vad spelar ingen roll, vi förlorar landet.
  Det är ju så enkelt att se.
  Det är ingen mellanväg, den här gången, ingen svensk mittimellan lagom lite så där.
  Det är helt och hållet. Förstå det.
  Krisen är här och nu. Vi är mitt uppe i den.

  SvaraRadera
 12. 29.5 miljarder för skäggbarn! Men då är ju inte kostnaderna för skäggbarnen som kom 2015 och tidigare inräknat? Man får lägga på åtminstone 50 miljarder! Jag får panik, det känns som att slutet närmar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under 2014-15 kom det tydligen c:a 70000 och varje
   individ kostar minst 1 miljon = 70 miljarder. Men det kom ju ensamkommande dessförinnan så vi får säkert lägga till några miljarder. Sedan måste vi komma ihåg att invandare till knappt 50% statiskt får jobb efter C.a 7 år. Men det här handla väl mest om analfabeter. Efter 7 år är det väldigt få som får ett jobb, så vi kan addera oräkneliga miljarder unde många, många år.

   Radera
 13. Jag gissar att asylstopp införs i Sverige någon gång Juli, Augusti. Då har våra politiker ÄNNU EN GÅNG tillfogat vårt samhälle svår skada genom att blunda för verkligheten och inte agera i tid.

  SvaraRadera
 14. Vad är den bakomliggande agendan för att rasera det som en gång var världens mest trygga,stabila och homogena land..?
  Vänstern importerar valboskap för atyt på sikt befästa sin maktposition med allt fler i utanförskap.
  Högern påbörjade sin plan med att sänka bidragsnivåer och driver nu kravet på sänkta löner för pöbeln helt i enlighet med sin ideologi.
  Priset för att implementera mellanöstern kommer dock att vida överstiga de vinster man tror sig göra.
  Vi ser detta sedan länge genom mord,våldtäkter,klanfejder,rån,hot,bränder,jihadism o s v.
  Denna ofattbara skada som politiker utsätter detta land för gör de helt ostraffat.
  Riksrätten avskaffades 1974 så vi borde bokstavligen lyfta ut dem från riksdagshuset och låta dem på gator och torg ställas till svars för landets ekonomiska,kulturella och sociala förfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett svar på varför eliten anser det viktigt att sänka den allmänna levnadsstandarden och tryggheten i samhället är att rikedom är relativ.
   Detta betyder att för att jag ska känna mig rikare än du så måste antingen jag faktiskt skapa och vidmakthålla en förmögenhet som är större än din ELLER så gör jag dig fattigare och otryggare.
   Resultatet är detsamma, gapet oss emellan ökar, jag blir relativt sett rikare och du fattigare.
   På grund av det ökande våldet i samhället och den undermåliga skolan kommer jag att flytta till gated communities och sätta mina barn i dyra privatskolor medans du får klara dig bäst du kan.
   ALLT handlar om att skilja agnarna från vetet, slöddret från de besuttna.
   Klassamhällets återkomst och införandet av murar mellan olika befolkningsgrupper.
   Hela det arbete för jämlikhet och samhällsgemenskap som arbetarrörelsen, frikyrkorörelsen och bildningsrörelsen kämpade för och till stor del lyckades med raseras nu, ironiskt nog av socialdemokrater, kommunister, nyliberaler och feminister i allians.
   Detta är agendan bakom det som sker i samhället, egoismens seger över förnuftet.

   Radera
  2. Ett sånt jävla svammel. Syftet är att rasblanda den vita rasen.

   Radera
 15. Att SVD kallar alla som vill ha en nyanserad diskussion om den svenska asylpolitiken som rasister eller främlingsfientliga, är helt enkelt skumt. Om svenska regeringen helt öppnar sina gränser för flyktingar, varav 80.000 inte har skyddsskäl, som skall skickas tillbaka så fort som möjligt. Kalla oss inte rasister eller främlingsfientliga, för att vi anser att denna politik är omoralisk mot både flyktingar och svenskar.

  SvaraRadera
 16. I diskussioner om invandringen börjar jag känna mig paranoid. Särskilt sedan flera partier inom sjuklövern svängt 180 grader. Det kommer så många utspel som man inte litar på, t ex när Ygeman säger att 80 000 som ej har asylskäl ska skickas tillbaka.

  Läste om den senaste båten som kapsejsat utanför Turkiet. Naturligtvis sa man att barn fått sätta livet till i olyckan. Men man berättade också att 1/3 kom från Afghanistan och många från Bangladesh och Burma!!!

  Jag vet att det nyss varit val i Burma (Myanmar) men inte att de hade krig där. Iofs så säger Rohingyas det men de är invandrade muslimer som ständigt ligger i krig med värdlandet där liksom överallt annars i världen.

  Håller helt med om att inga män ska släppas in längre. Skillnaden mellan könen har blivit för stor.

  SvaraRadera