torsdag 11 februari 2016

Reinfeldt läxar upp finländare om mångkultur
Den ökände Fredrik Reinfeldt talade idag för 600 finländska kommunala tjänstemän och politiker vid Kommunförbundets årliga seminarium. Drivkraften är densamma som tidigare och när finländarna skulle uppfostras var argumenten lika imbecilla som alltid:

"Eftersom jag nu talar för finländare, ska jag förvarna er: Jag är väldigt mycket för invandring. De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista."

Det här är inte ens satir, utan återges av etablerade Hufvudstadsbladet. Observera att det alltså är en vuxen människa och dessutom tidigare statsminister som säger detta. Som vanligt måste jag påpeka att öppenhet inte är samma sak som en omfattande asylinvandring. Ett land blir starkt bland annat genom handel med andra länder, men jag kan inte komma på ett enda exempel där en stor muslimsk invandring har lett till tillväxt, även om en del liberaler tänker sig att "mångfald" på ett magiskt sätt leder till "dynamik". På vilket sätt det skulle vara en fördel att människor tror på olika gudar förklaras naturligtvis inte heller.

Reinfeldt uttryckte sin uppskattning för att även Finland har satt ett rekord i asylsökande, även om det alltid finns ett annat land som leder:

"32 000 är en bra siffra! I Sverige fick vi i fjol 160 000 asylsökande och prognosen för i år ligger på 140 000. Jag har träffat folk som har sagt att vi lever i ett land som kollapsat, men jag har då inte märkt några sådana tecken."

Hur kan överhuvudtaget ett maximalt antal asylsökande vara ett mål? Jag är luttrad, men häpnar över den infantila fanatismen. Han berättar också att han är stolt över att Stockholm är Europas näst mest "mångkulturella" stad, efter London. Vi måste betänka att vad personer som Fredrik Reinfeldt uppfattar som "mångkultur" i Stockholm och London är att de kan besöka olika etniska restauranger i centrum. Platser som Husby ligger på bekvämt avstånd från deras verklighet. Det är också därför han inte upplever någon kollaps, vilket dels beror på att den naturligtvis inte sker plötsligt, men framför allt därför att han aldrig kommer att behöva uppleva problem i socialtjänster och skolor. Ännu en märklig slutsats dras:

"Det är kvinnorna som driver urbaniseringen och de som först söker sig till nya spännande miljöer. Min uppmaning till alla män är därför: Skärp er! Män presterar sämst i skolan och det är män som förirrar in sig i märkliga högerextrema uppfattningar."

En variant av tanken att exempelvis sverigedemokrater är sådana som har blivit kvar när tåget gått, med andra ord. Någon ska förstås betala kalaset och även här har Reinfeldt en uppmaning till finländarna:

"Här har Finland en stor utmaning. Äldre ska inte spela golf eller mata duvor i parken, säger den förre statsministern som anser att den höjda sysselsättningsgraden bland äldre svenskar är den enskilt största förklaringen till varför landet har en tillväxt på fyra procent."

Som vanligt anges alltså total BNP, eftersom den växer på grund av befolkningsökningen, medan det mer relevanta måttet BNP per capita i princip har stått stilla under de senaste åren. I detta sammanhang anger han att han minsann själv kommer att arbeta åtminstone fram till att han fyller 75 år, som om hans aktiviteter överhuvudtaget skulle kunna kallas för arbete.
27 kommentarer:

 1. Det var bland det sjukaste... Vilken sten bor han under?

  Jag skäms att jag en gång lade min röst på denne svenskfientlige agitator. Sinnesrubbat.
  Vad har han för belägg för sina påståenden om att ett "blandat samhälle är ett starkare samhälle"?

  Det skulle jag bra gärna vilja veta.

  SvaraRadera
 2. Han är fan med inte klok!!!
  Vilket skämt!
  Hur kan vi ha såna här människor till ledare i Sverige?!
  Livsfarligt!
  Pernilla

  SvaraRadera
 3. Jag har träffat folk som säger att vi lever i ett land som kollapsat,men jag har då inte märkt några sådana tecken - så han och flyttade in till Vasastan!!!!

  SvaraRadera
 4. Glöm inte hans Carola-stirrande fru. Tacka henne för att folk inte får canceroperationer i tid.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Reinfeldt är en arrogant skithög som borde rullas i tjära och fjädrar. Denne mångmiljonär sitter alltså på sina höga hästar och idiotförklarar hederliga knegare som drabbas riktigt hårt om de sociala skyddsnäten och pensionssystemen överbelastas. Fy faan vilken vidrig människa!

  SvaraRadera
 7. I kvällens livesändning i Sverigekanalen gjorde jag några jämförelser mellan din blogg och bloggen Pettersson gör skillnad!, Tobbe. Jag lägger upp sändningen senare ikväll på två av mina bloggar, nämligen Karpstryparn II och Karpstryparn III.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Jag ska lyssna!

   Radera
  2. Oki doki. Har lagt upp den nu: http://karpstryparn.blogspot.se/2016/02/i-kvallens-sverigekanalen-live-donald.html

   Radera
 8. "Det är kvinnorna som driver urbaniseringen och de som först söker sig till nya spännande miljöer"

  Är det därför dom stannar i krigszoner..

  SvaraRadera
 9. "De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista."

  Jämför syrien och japan...

  SvaraRadera
 10. "Det är kvinnorna som driver urbaniseringen och de som först söker sig till nya spännande miljöer"

  Alexandra Mezher var tyvärr förhindrad replik.

  SvaraRadera
 11. "Jag har träffat folk som har sagt att vi lever i ett land som kollapsat, men jag har då inte märkt några sådana tecken."

  Polis och socialtjänst kanske han skulle kolla lite med, den hånfulla lögnare han är.

  SvaraRadera
 12. Han Reinfeldt måste driva med folk,så tokig som han verkar kan han inte vara?

  SvaraRadera
 13. Reinfeldt borde tvingas till en s.k. stor sinnesundersäkning och därefter tvångsvårdas.
  Beträffande dryghögens påstående om att männen borde skärpa sig och presterar sämst i skolan så kan han ju rikta uppmaningen till partivännen Anders Borg som stoltserar med en 1:a som gymnasiebetyg i matematik. Därefter kan landsfadern ta itu med de män han importerat om de nu har någon lust att skärpa sig vilket jag starkt betvivlar.

  SvaraRadera
 14. Sällan har talesättet "med en dåres envishet" passat bättre.

  SvaraRadera
 15. Undrar om kommunalpolitikerna och tjänstemännen fick muntur efteråt och det eventuellt blev en debatt som man kanske kunde hoppas på i en demokrati?

  Sveriges f.d.statsminister kommer till Finland och berättar vad Finland borde göra och blir inte motsagd?

  Så man får hoppas det blev en debatt efteråt.

  Om inte så är demokratins vägar outgrundliga!

  SvaraRadera
 16. VArför bjuds 32:an in till något öht? Är det inte allom bekant, att han har inte många gulor kvar i äggskallen? Hybriden är en narcistisk psykopat, vilket hans uttalanden bjärt avslöjar. Om han åtalades för landsförräderi skulle han förmodligen bli straffriförklarad.

  SvaraRadera
 17. Den ondskefulle oikofobikern Reinfeldt ska inte svamla om att " det är män som förirrar in sig i märkliga högerextrema uppfattningar” när han själv är mer extrem och destruktiv för sitt eget land och folk än Hitler och Mussolini var för sina respektive folk.
   Hans billiga och dumdryga retorik når ständigt nya bottennivåer: " De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista".
  Jag vet inte hur många gudar japanerna tror på men buddhism, shintoism och konfucianism dominerar och har där smält samman vilket kristendom och islam aldrig kommer att kunna göra. Japan är ett enormt framgångsrikt land trots eller snarare på grund av dess homogena befolkning. Reinfeldts imbecilla föreställning om att alla som tror på samma gud gör samma saker gränsar till ren idioti. Ägnar sig alla muslimer åt en rad aktiviteter som kristna eller judar aldrig ägnar sig åt och vice versa? Och hur många gudar finns det i Sverige? Svar: två (den kristna och den islamska TYVÄRR). Judarna är i minoritet och hinduer, mormoner osv är väldigt sällsynta. Återigen försöker sig denna storlögnare på tricket att ge sken av att det är en hel flora av spännande religioner som infekterar Sverige men som de allra flesta vet och tydligt ser i det offentliga rumnet är det bara muslimer som gör Sverige spännande. Spänning i form av Taharrush gamea, gruppvåldtäkter minaretutropare, shariapoliser, no-go-zones, brinnande bilar och skolor och stenkastning mot polis, brandkår och ambulans kan de flesta av oss klara sig utan men tydligen inte sadisten Reinfeldt som njuter av denna spänning på betryggande avstånd.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitler. Ständigt denna Hitler.
   På vilket sätt var denne man skadlig för sitt folk? Inget land eller folk har mått bättre genom världshistorien än Tyskland och tyskarna under nationalsocialistiskt styre.
   Om man lyfter blicken något över den gängse accepterade historiebeskrivningen så märker man ganska snart att den skrivits av.. vinnaren!
   Hade Tredje Riket fått fortleva så hade världen varit ett paradis där alla olika folk levde separerade men i fred.

   Radera
  2. Det var ju just det jag menade att Reinfedt har varit skadlig för sitt EGET folk men han hackar på högerextremister trots att varken Hitler eller Mussolini var lika destruktiva för sina folk.
   Jo, jag vet att Hitler fick igång Tysklands industri (fr.a. krigsindustrin) och därmed ekonomin,ökade tyskarnas semester från två till fyra veckor, byggde stora hotell för tyskarnas rekreation på semestern osv men det innebar inte att det inte fanns destruktiva sidor som t.ex. inskränkningar i yttrande- och organisationsfrihet och fifflande med statens finanser för att dölja att Tyskland levde på lån och en ekonomisk "bubbla" som skulle spricka när dom helst. Miljontals tyskarcoffrades dom schackpjäser i Tysklands erövringskrig och du kan ju fråga deras anhöriga om de tyckte att det var så positivt.

   Stig

   Radera
  3. " Hade Tredje Riket fått fortleva så hade världen varit ett paradis där alla olika folk levde separerade men i fred."

   Om Tredje Riket hade fått fortleva så hade Polen, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Danmark, Norge, Finland, Ryssland och med största sannolikhet även Sverige och Schweiz blivit tyska lydstater.

   Stig

   Radera
 18. Tobias, tack för att du skriver så bra, är så bildad och fortsätter så oförtröttligt! Tack!

  SvaraRadera
 19. Reinfeldt har rört sig från Täby till Sagerska huset och tillbaks till Täby. Övriga Stockholms värsta förorter där samhället lämnat walk over besöktes inte innan omdömet om Stockholm rapades ut.

  SvaraRadera
 20. Reinfeldt är uppenbart en psykopat och stod i senaste valrörelsen för det största politiska självmordet i svensk historia.(¨öppna hjärtan")
  Hans politiska eftermäle; lierade sig med ett extremistparti och implementerade deras massivandringspolitik samtidigt som folk på dödsbädden uppmanades att söka arbete.
  Hade det varit någon ordning i detta land skulle han åtalats för sitt vanstyre som orsakat obotlig skada för Sverige och dess medborgare.

  SvaraRadera
 21. Sällar mig också till dem som vill ställa Reinfeldt inför rätta. Den illojalitet som han visat sitt land, sina väljare och folk är obeskrivlig. Han och hans samtida aktiva i partiet bör återkrävas på de ekonomiska skador de åsamkat vårt land, vilket för övrigt gäller för fler makthavare.

  SvaraRadera
 22. Jag är också med på tåget.

  Frågan är dock om han är tillräknelig? Jag vet att man inte ska ställa diagnos på personer man inte känner, men i detta fall får jag så starka signaler om att karlfan inte verkar vara riktigt frisk.

  V

  SvaraRadera