söndag 20 mars 2016

Reinfeldts senaste attack mot Sverige
Tydligen talade Fredrik Reinfeldt i måndags på en årlig tillställning som Postkodlotteriet håller. En bit av talet spelades in och lades upp på Facebook och Aftonbladet väljer nu, av någon anledning, att uppmärksamma det. Personen bakom den skakiga mobilfilmen heter Robert Hårdh och är någon sorts asylrättsfanatiker, som hatar SD och Folkets demonstration, men står upp för tiggeriturism och bärandet av niqab. Han kallar Reinfeldts senaste asylutspel för "talet en statsminister borde ha hållit", som om vi aldrig fick höra samma tongångar under hela hans ämbetstid.

Jag är övertygad om att Fredrik Reinfeldt är en intelligent person, men när han ska tala om invandring blir det alltid enormt infantilt. Den som kritiserar politiken "ger sig på invandrarna" och genom flygresor har han minsann sett att det finns gott om skogar och ängar där asylinvandrare får plats. I den korta sekvensen nedan drar han sig inte heller för det numera vanliga raljerandet kring systemkollapsen:

Vi tar det igen. Att Migrationsverket oroade sig för att deras mottagningssystem stod inför en kollaps, betyder inte att det råder fullt kaos i hela det svenska samhället, eller att människor inte kan fira jul. Att Sverige tar emot fler människor än vad vi ens kan hantera rent praktiskt, betyder inte heller att det inte är värre i Syrien. Vi ska överhuvudtaget inte jämföra oss med ett krigsdrabbat land i Mellanöstern och skämmas för att vårt samhälle fungerar bättre eller känna att vårt välstånd måste ned till samma nivå. Jag vet inte var publikens nivå låg, men tydligen tyckte iallafall några stycken att Reinfeldts kommentarer, som vanligt levererade med hånfull ton, om julhelgen och huruvida granen brann, var fyndiga.

Det är lätt att förakta Stefan Löfven av en mängd skäl, men låt oss komma ihåg att detta var vad vi hade innan.
25 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Allt OT om andra världskriget nu raderat.

   Radera
 2. Det är ju självklart att Reinfelt är psykopat.

  SvaraRadera
 3. Vidkun Quisling var också en intelligent person.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kursetta under militärutbildningen liksom Reinfeldt. Vad Quislings barndom innehöll vet jag inte men Reinfeldts ömsinta mor utsatte honom för psykologiska stresstester.

   Radera
 4. Varför jag anger det, är för att hans inlägg om just invandringspolitik är så påfallande ointelligenta. Han må vara en fanatiker i detta avseende, men borde ha kapaciteten att på något sätt formulera sin hållning på ett vuxet sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han märker väl att infantila argument går hem hos åhörarna? Det gäller att anpassa nivån efter publiken.

   Radera
  2. Jag tror det är ett fulspel han kör med för att förlöjliga hela frågan. Jag glömmer aldrig ett anförande av Jomshof i riksdagen där han på sitt pedagogiska sätt redogjorde för hur muslimerna har stöd i koranen för diverse brottsliga gärningar och Reinfeldts infantila svar var "alla har rätt att tro på vilken gud man vill". När Reinfeldt inte har några motargument drar han ner hela diskussionen på dagisnivå och uppför sig inte bättre än när extremvänstern står och blåser i visselpipor och skramlar med nycklar.

   Radera
 5. Fredrik Reinfeldt har ett enormt hat mot den enkla pöbeln i Sverige. Han har visat det länge och straffar oss genom att förstöra allt som är svenskt.

  SvaraRadera
 6. Vänstereliten har jag inte mycket till övers för av ideologiska skäl – samt att intelligensen på allvar verkar ytterst skral. Men att som fd moderat väljare inse att känslan för Reinfeldt är bottenlös avsky är ju tämligen speciellt. Husarrest i väntan på folktribunal vore rimligare i mina ögon än att han åker runt på föredragsturné. Hans nya uppdrag för Bank of America Merrill Lynch ..ja, gissningsvis är nya arbetsgivaren också hans verkliga uppdragsgivare sedan många år.

  SvaraRadera
 7. Det som är skrämmande i allt detta är personer såsom denne Hård.

  Jag har funderat mycket på vad det är som får en som honom att så fanatiskt och villkorslöst hylla personer av typen Reinfeldt?
  Vad är det som driver dem bortom det sunda förnuftet?

  Reinfeldt själv, då? Är fullt på det klara med att denne man är en fullblodspsykopat. Därtill inte riktigt klok(märks på hans fullständiga övertygelse)


  SvaraRadera
 8. Hans patetiska och raljerande "brann det i grannen?" för tankarna till Marie Antoinette och hennes (påstådda) citat,
  -Låt dem äta kakor!

  Reinfeldt är totalt verklighetsfrånvarande och hans förakt för folket är skrämmande att bevittna!

  Hoppas så innerligt att denna dermagog i framtida historieböcker kommer benämnas som psykopat och landsförädare.

  SvaraRadera
 9. När en f.d politiker håller en föreläsning om uppenbara dumheter - som han själv är medveten om - som folk allvarligt lyssnar till, så gör han sin publik mer än lovligt dum. Får han sedan pengar för sitt bedrägeri, så stiger han i värde inför sitt grandiosa EGO.

  SvaraRadera
 10. Reinfeldt liksom flera i media kan inte förlika sig med vad som hänt med Sveriges misslyckade invandringspolitik. Nej, nu skall jag lyssna på Täppas i ring P1, ytterligare en som inte insett vad som pågår i Svenska samhället.

  SvaraRadera
 11. "Brann det i granen, har Sverige inte längre råd att betala statsrådspension till ex-politiker med goda inkomster från andra håll?"

  SvaraRadera
 12. Reinfeldt håller ett "brandtal". Över innehållet är det inte värt att spilla ord. Noterar dock att talet får det beröm det förtjänar, från Henrik Arnstad.

  Gåtan Fredrik Reinfeldt är desto mer intressant.
  Hur tänker denne man?
  När insåg han att allt var på väg åt helvete för hans del?
  Hur ser han på sin ärelösa sorti ur svensk politik?
  Någon journalist, eller kanske hellre psykiatriker, borde skriva en bok i ämnet.
  Undertecknad ser förvisso Reinfeldt som landsförrädare och blotta åsynen av hans ansikte förstör min dag.
  Men det räcker liksom inte att vara förbannad. Jag vill ha en förklaring!!

  SvaraRadera
 13. Reinfeldts raljerande tas säkert emot hos de gamla på sina äldreboenden, personalen som går på knäna inom socialtjänsten, de människor som får köa allt längre till både vård och tandvård, de bostadslösa som tvingas bo kvar hos föräldrarna allt längre upp i åldrarna, de ansvariga i kommuner och landsting som tvingas till både besparingar och nedskärningar, polisen som erkänner att de inte längre klarar sitt jobb, de boende i Sveriges 55 no go-zoner och alla som funderar över att förbigå lagar och regler för att hjälpa de nyanlända till jobb och bostad.

  Vi ska dock minnas att Reinfeldt klarar sig bra. Med en dyr och fin bostad i kvarter där hans egen politik inte nått, med en riksdagspension som skull få många att gråta av lycka och med miljoninbringande inkomster på sina föreläsningar, behöver han aldrig någonsin bevittna en kollaps på samma sätt som vanliga människor.

  Jag trodde vi skulle få slippa denna figur, men vänstermedia låter oss inte göra det.

  Ett erkännande från Henrik Arnstad måste vara ett gigantiskt misslyckande!

  SvaraRadera
 14. Fredrik Rheinfeldt började sitt tal på moderatstämman 2009 på följande sätt:
  Jag är en typisk svensk, sa Fredrik Reinfeldt och fortsatte: Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat. Ursvenskt är bara barbariet .
  Reinfeldt han hade redan i sin bok Det sovande folket visat sitt förakt för svenska folket,

  SvaraRadera
 15. Fredrik Reinfeldt är Sveriges absolut största och bittraste hycklare. En girigbuk som låtsas att han bryr sig om människor, när han i själva verket är totalt djupfryst innanför bröstbenet.
  Mvh
  Anna

  SvaraRadera
 16. kollaps kan vara fel ord, det betyder att någon gått sönder, t.ex ett hus som fallit ihopa. Rätt ord borde vara "system-chock" eller "system-överbelastning", tillstånd som man kan återhämta sig ifrån.

  Summa summarum: håll tyst Reinfeldt

  SvaraRadera