måndag 20 juni 2016

Dagens citat: Viktor BankeVår kanske finaste asylrättsjurist vill idag, liksom alla andra dagar, säga någonting om sig själv. I verkligheten pekar det mesta på att Viktor Banke främst brinner för att synas och hyllas för sin människosyn. Det är ju inte heller så att han själv har givit upp några privilegier. Nu skulle man ju kunna brinna för världens nödställda utan att förespråka en enorm invandring till Sverige, men sådana tankar har sedan länge lämnat svensk offentlighet. På något sätt har en människas godhet kommit att vara helt avhängig av hur stor asylinvandring denne offentligt förespråkar.

Banke har också följt riksdagsdebatten om de skärpta migrationsbitarna, och en tweet är särskilt märklig:En subjektiv värdering kan knappast vara en direkt lögn, men det är också svårt att se hur de volymer Sverige har tagit emot inte skulle vara enorma. Med tanke på att vi talar om hundratusentals människor, borde Bankes definition av enorm betyda miljoner. Eftersom han har valt att bosätta sig på Södermalm, tror jag inte att han skulle bli kvar särskilt länge i ett Sverige där varje bostadsområde dominerades av Mellanöstern. Än finns små oaser där dessa människor kan sitta och posera och mata varandra med jordgubbar, eller vad de nu gör medan de prisar varandra.

Att Malena Ernman och Viktor Banke känner varandra, eller åtminstone har träffats, är kanske inte förvånande, men frammanar ändå en absurd situation. Hur många meningar om varandras förträfflighet och vikten av att stå upp för alla människors lika värde var de tvungna att utbyta innan de kunde prata om någonting vettigt, eller iallafall någonting som de faktiskt bryr sig om?
33 kommentarer:

 1. Som vanligt en briljant analys och välformulerat betraktande av "godhetsnarcissister" som långt fler borde genomskådat för länge sedan.
  Det går långsamt men allt fler inser att det dom ger uttryck för saknar bärighet ur ett intellektuellt perspektiv.
  Troligen är det ren rädsla som nu är drivkraften då deras hållning gentemot meningsmotståndare varit att dessa är rasister och fascister så ett regelbundet poserande är en nödvändighet för att manifestera sin inställning och därmed en tryggad plats i tvsoffor och prisgalor.
  Något som borde belysas mer är organisationer som amnesty,röda korset,kyrkan och liknande som i sina utspel propagerar för fortsatt förvandling av Sverige till en arabkoloni och detta utan att ta ansvar för den utveckling som vi varnat för och nu kan se är ett faktum.
  Det minsta företrädare för dessa organisationer kan göra är att bege sig till valfri förort och agera mänskliga sköldar för polis,kollektivtrafik och räddningspersonal då stenar,raketer och skottsalvor är en indirekt följd av deras agenda.
  Bancke och Ernman kan ställa sig främst....

  SvaraRadera
 2. Vad som är "mycket", "kollosalt mycket" eller "enormt" är ju en definitionsfråga och beror på vad man jämför med. Invandringen till Sverige är inte enorm om man jämför med européernas invandring till Amerika på 1800-talet eller folkvandringstiden på järnåldern och det är säkert en sådan bisarr jämförelse Viktor Banke gör.
  Om man däremot jämför Sveriges invandring med andra europeiska länders invandring i modern tid så är den givetvis enorm eftersom Sverige tar emot mycket fler invandrare än de andra fyra nordiska länderna tillsammans och mycket mer än Tyskland per capita. Sveriges invandring är också enorm jämfört med vad den var på 1980-talet och det behöver man inte ens statistik för att inse, det räcker att sticka ut huvudet genom fönstret för att se förändringen men det förutsätter ju att man inte bor i en vit enklav som den där Banke gör.

  Det är en förfärlig tur att Banke valde att bli asylrättsjurist och inte brottsmålsadvokat eller åklagare eftersom han inte kan skilja på sanning och det han kallar för "direkt lögn".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mja,jag har sett uppgifter om att invandringen till Sverige är högre än till USA under 1800-talet. Inte i absoluta tal men i förhållande till landets storlek.

   Radera
  2. Det kan jag mycket väl tänka mig. Det tog ju ett par hundra år för europeerna att helt kolonalisera Amerika och tränga undan indiankulturerna medan Sverige har blivit halvt kolonaliserat av muslimer på bara ett par decennier och kommer att bli helt kolonaliserat och islamiserat om högst 30 år om utvecklingen fortsätter som hittills.
   Indianerna gjorde i alla fall motstånd medan 87 % av svenskarna bjuder in kolonisatörerna och begår kollektivt och kulturellt självmord.

   Radera
  3. Och betalar för det.

   Radera
 3. Om Malena Ernman och Viktor Banke verkligen känner varandra så måste det uppstå en mycket pinsam tystnad efter att de berömt varandras fina "värdegrund" och mumlat lite om "alla människors lika värde", tolerans, öppenhet och generositet med andra människors pengar (skattebetalarnas) och liv & hälsa (våldsoffren för den blodiga blandkulturen).
  Vad har en narcissistisk operasångerska och en torr jurist att prata om?

  SvaraRadera
 4. Bor i en no-go-zon och mår illa av alla dessa godhjärtade posörer i media. Här har vi en 87% invandrare, och om motsvarande del bodde i Bankes stadsdel har nog svenskarna där flyttat, som de har gjort där jag bor. Själv har jag ingen ekonomisk möjlighet att ta mig härifrån idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan det samma gäller för mig. Idag kanske 77% i mitt område. Alltfler svenskar flyttar och fler invandrare invandrar. Vart det ska sluta vet nog bara vi som på riktigt bor i dessa områden, som ser verkligheten. Vad fan vet Banke och Malena E.? Ett hyckleri utan dess like och floskler i långa banor. Till råga på allt verkar Löfven & co. ta till sig detta. Man bugar och bockar för varandra vid sina "galor" och jippon medan vi sitter mitt i skiten med kulor och stenar vinandes i luften. Den lilla tröst man har är att man vet att det finns de i samma situation, som genomskådat alla lögner, och nu så sakteliga börjar göra sig hörda. Vi fixar det ett tag till...men snart kokar det över!

   Lasse

   Radera
  2. Till saken hör att Banke lever gott på den förljugna hanteringen. Ernman troligen likaså, godhetspoäng ger fler uppträdanden.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Nog brinner det alla gånger, eller har brunnit i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har dom automatsäkringar i proppskåpet så det är bara att återställa.

   /dave

   Radera
 7. Dom pratade väl om sådant som dessa pratar om. Pengar, sina egna alltså.

  SvaraRadera
 8. Viktor Banke står upp för sin egen karriär och sin egen image. Det är det enda han egentligen bryr sig om.

  En feg vedervärdig egoist som bara tänker på sig själv med andra ord.

  SvaraRadera
 9. En förklaring till att invandringen tilläts spåra ur fullständigt de senaste åren kan vara att de personer, vilka varit, är och hoppas bli statsminister under de senaste två-tre åren, är barnbarn till nazister. Därför kan de, genom sin extrema invandringspolitik, ha velat kompensera för sina släktingars agerande under andra världskriget.

  SvaraRadera
 10. Kan inte låta bli att delge er denna godbit. Tobbe! Jobba på, du gör min dag litet ljusare.

  Länken.

  https://www.youtube.com/watch?v=wvVPdyYeaQU

  /dave

  SvaraRadera
 11. Ånej, Tobias är borta igen! Kom tillbaka snart! Vi behöver en daglig dos av din skrivkonst. Jan Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Tobias skrivkonst är beroendeframkallande och särskilt nu efter Brexit och de dramatiska reaktionerna från svenska politiker och journalister så skulle det sitta bra med en Tobbe-artikel.

   Radera
 12. Säg inte att han blivit krasslig.

  /dave

  SvaraRadera
 13. På återseende i augusti eller?

  SvaraRadera
 14. Var har Tobbe tagit vägen? Har det hänt honom något? Hoppas allt är OK med honom, men börjar bli lite orolig!

  SvaraRadera
 15. De som "brinner" för detta har av någon märklig anledning alltid enorm ekonomisk eller sociala vinning på att göra just detta.

  SvaraRadera
 16. De som "brinner" för detta har av någon märklig anledning alltid enorm ekonomisk eller sociala vinning på att göra just detta.

  SvaraRadera
 17. Tobbe allt ok? Semester?

  SvaraRadera
 18. Tobbe allt ok? Semester?

  SvaraRadera
 19. Tjena tänkte bara säga du är saknad Tobbe! Hoppas du är tillbaka snart!

  SvaraRadera
 20. Saknar också.

  SvaraRadera
 21. Tobbe, vi saknar dig. Kom tillbaka snart

  SvaraRadera
 22. Inte en bokstav från Tobbe på nästan 1 månad och ingen förklaring till uppehållet! Har det hänt honom något? Bör man efterlysa honom som saknad person?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är inte första gången som tobbe helt plötsligt utan att säga ett ljud, tar ett uppehåll på 1 månad eller 2 utan att meddela det. Han dyker däremot alltid upp igen för eller senare.

   Radera
  2. Han kanske har dött. Han skriver även i Nya tider men inte heller där finns någon artikel av honom i senaste numret. Jag har ibland tänkt på att om en bloggare dör så får man inte reda på det om han inte är väldigt känd och han kan ju av naturliga skäl inte sjålv meddela sin hädanhång på bloggen. En inaktiv/nedlagd blogg finns kvar i flera år och under den tiden kan man bara gissa vad som har hänt med bloggaren om han/hon inte har meddelat att denne har slutat blogga.

   Radera
  3. "Bör man efterlysa honom som saknad person?"

   Man kan inte efterlysa någon som inte försvunnit i ren fysisk bemärkelse, försvunnit från sitt hem och arbetsplats. Man skulle kanske kunna höra med Nya tider om det hänt honom något men jag tror inte att alla skribenter där har personlig kontakt med varandra och att redaktionen finns belägen någonstans i ren fysisk mening.
   Det är riktigt som Hamon här skriver att " Det är inte första gången som tobbe helt plötsligt utan att säga ett ljud, tar ett uppehåll på 1 månad eller 2 utan att meddela det." Men när han inte skriver en rad efter attacken i Nice börjar jag få onda aningar eftersom allt som händer i Frankrike och Nederländerna ligger Tobbe varmt om hjärtat. Får hoppas att han "bara" blivit sjuk och inte har avlidit.

   Radera


 23. Läs mer: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/det-nya-arets-eu-regler-for-bankkriser-dodar/

  SvaraRadera