onsdag 21 juni 2017
När Löfven ska läxa upp européerna
Stefan Löfven imponerar förvisso sällan, men det är särskilt pinsamt när detta statsministerval reser utomlands. I går befann han sig tydligen i Polen och träffade då landets premiärminister Beata Szydlo, från patriotiska Lag och Rättvisa. Eftersom han representerar den humanitära stormakten, var enligt SVT en fråga särskilt viktig:
"Statsminister Stefan Löfven (S) skärper än en gång tonen mot de EU-länder som fortfarande vägrar ta emot flyktingar. Vid ett möte med Polens premiärminister i Warszawa i dag slog han fast att konsekvensen kan bli mindre bidragspengar från EU."
Egentligen är det helt groteskt att detta kan vara en målsättning. När Löfven själv ska kommentera det hela, lyser den svenska debatten igenom:
"Det är budskapet hela tiden till Polen. Alla måste ta ansvar, om vi ska kunna ta bort de inre gränskontrollerna då måste det här fungera. Det hänger också ihop med att svenska folket inte bara ska vara nettobetalare till EU för att sedan bli lämnade ensamma med ansvaret för flyktingar, det håller inte."
Vi har inget ansvar och behöver framför allt inte ta något ansvar för denna folkvandring. Dock har våra politiker valt att genomdriva en extrem invandringspolitik, men det är sannerligen inte Polens fel. Situationen handlar mindre om de inre gränskontrollerna än om de yttre, som uppenbarligen inte fungerar. Jag har ett europeiskt perspektiv på detta, och skulle inte bli mycket gladare om Polen tog en del av Sveriges "ansvar", det vill säga en del av asylinflödet. Löfven får en fråga om detaljerna i bestraffningen, och svarar:
"Vi får se längre fram men det är det vi säger, man kan inte bara ta de goda delarna av ett samarbete och strunta i de svåra sakerna."
Som vanligt bjuds vi här alltså på lite dubbla budskap. Samtidigt som vi ständigt får höra att asylinvandringen är en tillgång, som skapar dynamik, härlig mångkultur och räddar pensionerna, hör det ibland plötsligt till "de svåra sakerna". Skulle det inte vara bättre om samarbetet handlade om de goda delarna? Varför ska Polen påtvingas någonting som vår statsminister alltså erkänner är dåligt?
Enligt en opinionsundersökning säger 74 procent av polackerna nej till att ta emot asylinvandrare. En av dessa heter Mateusz Plawski, och säger till SVT:
"Vi vill vara ett homogent samhälle med en kultur, en religion och en etnicitet. Vi kan se från andra Europeiska länder hur förödande den här mixen av kulturer har varit."
Så enkelt och självklart, men samtidigt så otänkbart i Västeuropa. När Östeuropa öppnades upp 1989 hade de västeuropeiska länderna redan kommit en bra bit i sitt förfall, och att vi nu ska genomdriva vår egen destruktiva politik i kontinentens andra halva är oerhört förmätet. Självklart ser länder som Polen och Ungern inte Sverige som någon förebild i detta avseende.
2016 beviljades 390 migranter asyl i Polen, medan siffran i Sverige var 69 350. Vi kan fundera över vilken volym som var rimlig och mest gynnsam för respektive land. Vår vän Mateusz Plawski säger också:
"Vi vet hur det är, först säger de att vi bara ska ta emot några få men sedan blir det bara fler och fler. Det är de små stegens tyranni. Vi hoppas att vi aldrig behöver ta emot ens ett litet antal, det är det enda sättet att undvika en katastrofal utveckling. En dos främlingsfientlighet är bra för Polen."
Stefan Löfven, däremot, fortsätter:
"Om vi inte löser denna fråga så skadar det EU-samarbetet och det är ingen betjänt av, inte Sverige och inte Polen. Vi måste se till att samarbetet fungerar, också när det gäller svåra frågor."
Man kan då fråga sig om Polen är betjänt av en västeuropeisk nivå på asylinvandringen. Sannolikt vinner de mer på att fortsätta den restriktiva politiken och eventuellt förlora de där bidragen, inte minst på längre sikt. Kanske är det rentav dags för Sverige att börja lyssna på andra europeiska röster, i stället för att envist posera som en förebild? Löfvens möte med Szydlo ska ha pågått i en och en halv timme och det är tragiskt att en enda minut lades på en uppläxning om lämpliga volymer. Redan det faktum att asylinvandring är en så stor fråga i Europa är ett misslyckande, när vi egentligen borde tala om handel, utveckling, utbildning och tusen andra ämnen.
Jag vill avslutningsvis bjuda på lite polsk musik, med ett budskap:
Instämmer helt Tobbe.Löfvén är förödande för alla oavsett.
SvaraRadera"man kan inte bara ta de goda delarna av ett samarbete och strunta i de svåra sakerna."
SvaraRaderaDet låter som om Polen inte betalar någon EU-avgift men roffar åt sig alla EU-bidrag och inte alls ställer upp på EU:s klimatmål och en mängd andra skyldigheter som alla EU-stater måste ställa upp på. Eller är det bara massinvandring och islamisering som är "de svåra sakerna".
Här hemma i Absurdistan ältar ju Löfven och resten av PK-maffian om hur lönsam massinvandring av folk från världens mest underutvecklade länder är så varför använder han inte det argumentet när han träffar politiska ledare i Europa? Anar han kanske att man inte kan ljuga lika grovt för polska toppolitiker som för allmogen i Sverige?
Och varför vågar inte den fega skithögen som kallar sig statsminister kalla de polska ledarna och 75 % av det polska folket för rasister, neofascister och nazister? De har ju samma negativa inställning till massinvandring och blandkultur som SD. När det lilla fega svinet kan kränka Åkesson så kan han väl också kränka polens premiärminister.
"Om vi inte löser denna fråga så skadar det EU-samarbetet" säger Löfven och det är ju förbannat konstigt att hela EU:s existens hänger på just denna fråga. Om Polen t.ex. hade haft ett för högt utsläpp av fosssila bränslen så hade det säkert grymtats om det men knappast att hela EU-samarbetet skulle ha skadats.
Löfven är Soros, Barossos och de andra globalisternas springpojk för massinvandring och därmed splittring av etnisk och kulturell homogenitet är murbräckan som ska förinta de europeiska ländernas självständighet.
Hoppas att Polen inte viker sig för Löfvens infama utpressning. Böter är bättre än att förstöra sitt land för all framtid. Polackerna kan kosta på sig att gapskratta åt svetsarn när det blir vardagshändelse med terrorattentat i Sverige och i värsta fall inbördeskrig.
Dessutom kan ju de polska ledarna hota tillbaka: "Om vi bötfälls så utlyser vi en folkomröstning om EU-medlemskapet och vårt folk lär bli mycket negativt inställda till EU om de bestraffas med böter från de höga herrarna i Bryssel".
RaderaSedan är det bara Tjeckien, Slovakien och Ungern kvar att skrämma bort från EU...
Ansvar hit, och ansvar dit...
SvaraRaderaMen en sak är säker. Det är HÖG TID för det svenska folket att ta ansvar för sina barns framtid samt Sverige och kasta ut dessa "femtekolonnare" till politiker...
Kurtan
Jag vänder mig lite mot översättningen "främlingsfientlighet" (även om den inte är din egen). Xenophobi betyder främmande-rädsla och översätts bättre med till exempel "främlings-skeptisism". Om man nu prompt måste översätta alls Xenofobi är ett ord som finns även i Svenska språket.
SvaraRadera//Andreas
Jag anser att detta är ett groteskt exempel på hur EU och globalisterna vill köra över de nationella opinionerna. I Sverige kan man argementera för att det (dumma) svenska folket har röstat fram partier som vill ha stor invandring, men i östländerna har befolkningen (1) Med emfas röstat för partier som har restriktiv invandringspolitik (2) Röstat till 98% mot invandring i direkta folkomröstningar (3) Visat sitt motstånd mot invandring i undersöktningar (75% emot). Ändå skall de tvingas ta invandrare av EU. Groteskt!!
SvaraRaderaNär man diskuterar med globalister, även intelligenta och artiga sådana, så undviker de alltid den direkta frågan om det är rimligt att EU skall kunna tvinga ovilliga länder att ta flyktingar. Har de rätt att säge nej? Svaret blir ibland att EU hittills inte bötfällt dem, att tvånget dock inte är så starkt etc, men man får aldrig svar på den fundamentala frågan: Har Polackerna rätt att bestämma över sin egen invandring?
Detta visar att globalisterna inte respekterar folkviljan, utan tycker att bara man får som de vill så kan man strunta i den där besvärliga demokratin.
Östländerna gör helt rätt. En utomeuropeisk besfolkning har konsekvenser som sträcker sig hundratals år fram i tiden. Ta bara ett sådant exempel som USA. När man tog invandrare från Europa så satte man igång ett intensivprogram för att göra dem till amerikaner: språkkurser, kulturell påverkan, ceremonier, patriotism m.m. Inga fick bidrag och hälften återvände till sina ursprungsländer(!). Till saken hör att man början till en överväldigande del tog europeer, d.v.s. den kulturella skillnaden var redan från början ganska begränsad.
SvaraRaderaOch ändå kan vi se kulturella skillnader än idag!! Svenskättlingar i Minesota förevisar lägre arbetslöshet än amerikanen i gemen, och delar än i dag en del av våra ideal. Efter 150 år, och med en utgångspunkt som är mycket nära, säg, skottarna och irländarna!
Vit VET, inte gissar, att alla invandrare som kommer till Europa kommer att fortsätta vara somalier, egyptier, syrier, etc under hundratals år. Inte gissar, inte tror, VET! Och lägger vi till den uppenbara processen med islamisering av hela geografiska områden i Sverige och övriga Europa, så är det uppenbart att vi har ett mycket långt problem.
Så östeuropa gör helt rätt. Varje invandrad icke-europe är ett problem för de nästkommande tusen åren. Genom att inte bjuda in dessa andra kulturer har Polen m.fl. en chans att förbli just sig själva.
Polen är en oas att besöka, det kan gå dagar utan att se ett huckle. Tillbaka i Cityterminalen är det påfallande hur långt förfallet gått i Sverige, knökfullt med lycksökare från jordens alla hörn, varelser i tält trängs vid bankomaten, romska tiggare i överflöd. Välkommen hem.
SvaraRaderaVar i mitten på denna månad juni i år 2017 i Moskva i Ryssland och såg där inte en enda tiggare på gatorna, heller icke en enda kvinna i slöja och mycket sällan med personer med afrikanskt eller arabiskt utseende.
RaderaJa, Moskva är också ok.
Radera