fredag 1 februari 2013

Varför lämnar man Malmö?




Malmö är troligen den större stad som drabbats hårdast av mångkultursexperimentet, även om övriga orter förstås följer efter. Malmö kommun har genomfört en enkät kring varför utflyttarna väljer att lämna staden, och förvånansvärt nog väljer Sydsvenskan att publicera ett antal svar. Nedan visar jag några stycken av de intressantare:

"Känner mig inte hemma längre. För mycket kriminalitet. För mycket motsättningar mellan olika, svenska och utländska, grupper. Jag upplever Malmö som en osäker plats att bo på."

"Våldet blev för dominant på Lindängenskolan för att familjen skulle känna sig trygg. På grund av ovanstående plus stor invandrartäthet och för lite resurser blev även själva undervisningen hotad. Även utanför skolan blev det otryggt. Mamma i familjen blev vid ett tillfälle mordhotad av på Posten."

"Malmö är i gungning. I vissa delar är det alldeles för mycket folk av icke svensk härkomst. Det känns som om man är utomlands och inte i Sverige när man är/bor i Malmö. Det skapar problem, otrygghet, irritation, rädsla, osäkerhet och orättvisa."

"Tyvärr har våld och inbrott, bilstölder etc påverkat boendet i Malmö väldigt negativt. Svårt att behålla en god attityd mot utländska ungdomar, särskilt dom i gäng som tillåts klubba ner goda vänner i 30-35årsåldern. Fyra styck inom en ettårsperiod vid typ bankomat i innerstan."

Sydsvenskans artikel innehåller ytterligare en mängd uttalanden som pekar på samma grundproblem. Andelen invånare med utländsk bakgrund har ökat från redan höga 25% 1995, till över 40% 17 år senare. Av dessa 40% är dessutom tre fjärdelar födda utomlands, medan en fjärdedel är födda i Sverige av två utlandsfödda föräldrar







































Redan 2007 varnade Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s) för att staden inte klarar av att ta emot alla flyktingar som kommer hit. Bland annat eftersom det är svårt att ordna med boende.
" – Bekymret är att många inte har någon egen inkomst och därmed inte heller kan ordna boende."

Trots att han är kommunens starke man, har han uppenbarligen inte gjort mycket åt det här problemet, utan gnäller på precis samma sätt fem år senare. Problemen relaterade till massinvandringen är större än någonsin.

8 kommentarer:

  1. Tack Tobbe och Sydsvenskan!

    Helt otroligt! Händer detta i Sverige?
    Ett paradigmskifte inom svensk pappersmedia!
    Bara rena enkätsvarscitat utan värderande
    kringtext. Bra i detta fall att artikeln inte
    har kommentatorsfält.

    /Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. När är enkäten ifrån?

      Författare: Sydsvenskan
      Publicerad 21 april 2005 16.18
      Uppdaterad 21 april 2005 16.18

      Är den så gammal? Har några senare gjorts
      och i så fall publicerats?

      /Magnus

      Radera
    2. Oj då - ärligt talat missade jag helt datumet - hamnade där via en länk och utgick från att det var en aktuell artikel...hm, klantigt.

      Tack för att du påpekade det, Magnus. Får nästan lust att ta bort hela inlägget, men kanske lite sent nu. Å andra sidan visar ju svaren ändå på något relevant, som troligen är än mer aktuellt idag.

      Radera
    3. Ja den var jävligt intressant ändå men det där med paradigmskifte och min glädje förtogs ju lite. Snarare visar det väl i stället på att utvecklingen i media gått åt andra hållet:(

      /Magnus

      Radera
  2. Ja, jag blev också oerhört förvånad över artikeln, särskilt att samtliga uttalanden pekar på mångkulturen - man tycker ju att någon borde ha haft något annat skäl...

    Varför ville du inte ha kommentarsfält?

    SvaraRadera
  3. Tror att det hade lockat till sig en del "rårassar" som kanske tagit fokus från själva orginalsvaren som kanske då tappat i kraft. En känsla jag fick bara men kanske har jag fel. Artikeln hade kanske kommit ut mer till allmänhetens kännedom om det kommit in 900 kommentarer och den blivit en snackis?

    /Magnus

    SvaraRadera
  4. Ja, egentligen förstår jag inte riktigt tanken med att plocka bort kommentarsfälten - människorna och åsikterna finns ju ändå. Det är snarare positivt att dessa väljer att använda pennan istället för svärdet.

    SvaraRadera
  5. På något sätt tycker jag att just denna artikel fick en extra tyngd utan kommentarsfält iom att tidningen endast publicerar enkätsvaren och ingen brödtext. Enkätsvaren står där som de enskilda människornas personliga sanningar. De är så de känt och det går inte att diskutera att de har känt så, det är ett faktum. Jag tror att kommentarer i detta fall gjort att man lätt tappat fokus på vad som egentligen står. Nä jag blev tagen av artikeln, riktigt tagen.

    /Magnus

    SvaraRadera