torsdag 10 oktober 2013

Grattis Sverige: David har landatI dagens Aftonbladet bjuds vi på ännu en av dessa historier om romer med sjuka barn som saknar asylskäl. Denna gång blev det dock ett lyckligt slut, åtminstone för familjen ifråga, som nu får livslång försörjning för barn och föräldrar. Solskenshistorien beskrivs på ett sätt som bara vår egen regimmedia klarar av:

"Trots en cp-skada och svår epilepsi utvisades han och familjen från Sverige i maj.
Under kvällen landade de på Arlanda - tack vare engagemanget från eldsjälar i hela landet."

Nu undrar ni kanske hur "eldsjälar" lyckas åsidosätta svensk utlänningslag. Jo, eldsjälen David Söderlund driver nämligen ett assistansföretag, och genom att anställa pappan Hassan Bajric, fick man Migrationsverket att bevilja uppehållstillstånd. Lite festligt är ju att just assistentföretag och deras anställningar är en ökänd inkomstkälla för utländska bedragare. Som ni förstår är det skattebetalarna som kommer att stå för denna fingerade anställning. Jonas Gardell, av alla människor, har skänkt pengar till familjen i Bosnien, men vi kan nog utgå ifrån att han inte tänker finansiera resten av deras liv i Sverige. Det överlåter han åt er.

Men har inte pappa Bajric stora planer för hur han skall kunna bidra till och integreras i sitt nya land? Nja:

"I framtiden vill jag dö här i Sverige, jag vill inte åka tillbaka till Bosnien. Jag vill att mina barn ska få ett liv här."

Vi får gratulera familjen till ett lyckat drag och samtidigt kanske skänka en tanke till vårt döende land.3 kommentarer:

 1. Jag gråter på grund av att ett folkslag utrotas.

  SvaraRadera
 2. Sverige är verkligen unikt!!! På alla och konstiga sidor och kanter.
  Men som sagt, det är bara vi själva som kan få slut på allt det här.
  Svenskarna har i alla tider varit "rädda" för myndfigheter av alla dessa slag. Vi är inte ett fritt folk, vi är ett kuvat folk!!!

  SvaraRadera
 3. Hur i hela friden har Sverige kunnat bli så här. En kollektiv mental kollaps måste ha drabbat svenskarna. Vad måste till för att vi ska vakna upp ur vår Törnrosa-somn?

  SvaraRadera