söndag 6 oktober 2013

"Vi behöver lära upp Ryssland lite"
Regina Lund beskrivs som "multikonstnär", vilket bland annat avslöjas av hatten i klippet, men egentligen är hon naturligtvis helt oväsentlig. Att jag ändå väljer att visa detta klipp beror på att det på ett så fantastiskt sätt visar världsbilden och argumenten som är helt förhärskande i det offentliga Sverige. Ytterligare en manifestation skall genomföras mot Rysslands "antihomo-lagar", som Regina Lund troligen inte vet någonting om, helt enkelt för att det råkar vara på modet att angripa Ryssland. Nu finns det en mängd länder där homosexuella även avrättas för sin läggning, men nu är det bestämt att just Ryssland skall attackeras, och då följer alla de vanliga aktivisterna signalen. I media har det även varit en liten storm angående att Ryssland inte vill adoptera bort barn som riskerar att i Sverige hamna hos homosexuella par, vilket förstås ses som ytterligare ett tecken på rysk homofobi. I verkligheten gäller detta dock alla adoptionsländer, från Sydkorea till Colombia.

Regina Lunds analys är egentligen inte sämre än  medie- och politikeretablissemangets, men eftersom hon uttrycker det simplare, blir det desto tydligare hur tomt det är.

"Alla skall behandlas lika, över hela jordklotet, och vi är alla jordklotsmedborgare och skall behandlas lika, så ja, jag har alltid varit en supporter av mänskligheten."

Där har ni den; analysen som ligger bakom bland annat vårt lands groteska invandringspolitik. Jag håller med om att det låter fint, men för att forma ett lands framtid krävs att man tänker ett par varv till. Men som vi vet känner dessa människor att Sverige är det stora föredömet som bör läxa upp alla andra länder:

"Och Ryssland behöver...vi behöver lära upp dom lite. Jag tror inte att det i grunden handlar om elakhet. Jag tror att det handlar om okunskap, och att lära känna nån som lever annorlunda än vad dom gör. Det har ju också med utveckling att göra, som dom tyvärr inte fått ta del av."

En gissning är att Vladimir Putin besitter oändligt mycket mer kunskap än vad Regina Lund gör. Jag misstänker också att ytterst få ryssar önskar den utveckling som hon syftar på, från massinvandring till genuspedagoger i förskolan. De politiskt korrektas förmätenhet är alltid så enorm att man endast kan häpna. Kritik mot massinvandringspolitiken avfärdas alltid som okunskap, inskränkthet, missad utveckling och rädsla inför det okända. Jag tror faktiskt att dessa människor på allvar tror att kunskap och analysförmåga omöjligen kan vara just det som gör att man tar ställning mot den förda politiken.

Varsågoda, det offentliga Sveriges analys, mer avklädd än någonsin:


8 kommentarer:

 1. Regina Lund:

  "Vi är alla jordklotsmedborgare. Jag har alltid varit en supporter av mänskligheten."

  "Vi lever och vi har det här jordklotet, så låt oss ta vara på det och varandra."

  "Jag tror på att sudda ut gränserna, det gör ju konsten och det gör musiken."

  "Jag tror på Pussy Riots, det dom har gjort är otroligt viktigt för mänskligheten. Jag är bara för att vi ska vara homosapiens på dom villkor vi vill, i relation till att vi lever och har det här jordklotet, så låt oss ta vara på det och varandra."

  Okej. Jag vet inte vad mer jag ska tillägga än kommentarerna ovan från, Regina Lund.

  SvaraRadera
 2. Underbart!
  Så kan det gå när man druckit för mycket från okunskapens källa.
  /Plainview

  SvaraRadera
 3. "Det har ju också med utveckling att göra, som dom tyvärr inte fått ta del av."

  Ja,det stämmer ju bra att Rysland inte har fått ta del av utvecklandet av vår tokfemism, extrema massinvandring från outvecklade länder med islamisering och sharialagar, gruppvåldtäkter, nationellt självförakt och oikofobi etc. Men de är helt fel att tro att all förändring är synonymt med ordet "utveckling". Tysland och Italien utvecklades helt enormt mellan 1933 och 1945 och resten av Europa fick smaka på dess följder och alltså "utvecklades mellan 1939 till 1945 med en starkt intensifierad krigsindustri för att försvara sig. Det är alltså vad sådana som Regina Lund gärna kallar för "utveckling" för att de ser en förändring.

  /Stig

  SvaraRadera
 4. Jag tror att denna Rysslandsfixering beror på att de som protesterar anser att det är nåt fullständigt normalt för muslimska och afrikanska samhällen att behandla homosexuella som de gör. Som muslimska eller afrikanska länder så har inte folket mer vett. Man tycks mena på att Ryssland borde som vithyad(?) nation ha bättre vett än så. Därav den ensidiga upprördheten. Vilken annan förklaring till skillnadena i människosyn som motiverar dylik diskrepans i reaktionerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det absolut. Den rasismen går ofta igen hos de goda...

   Radera
 5. Klockrent Tobbe! Fullkomligt njuter av dina vassa analyser och önskar att det var detta jag läste på ledarsidan i min lokala morgontidning.

  Vad Regina Lund beträffar gissar jag att hon försöker göra någon form av comeback just nu. För några år sedan manipulerade hon ju framför allt kvällspressen med det ena meningslösa upptåget efter det andra, och förekom i media flera gånger i veckan. Nu tycks hon ha blivit en föredetting som siktar på revansch. I helgen såg jag henne för övrigt på framsidan till en av kvällstidningarna, så jag tror tyvärr hon är på gång igen.

  Ja, då väntar vi bara på att Linda Rosing ska dyka upp också. Kanske som ledarskribent på AB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Dock har inte ens Jan Helin hört av sig än... ;-)

   Radera
 6. A) Uppträd aldrig påverkad.
  B) "It is better to stay silent and let people think you are an idiot than to open your mouth and remove all doubt." (Abraham Lincoln)

  SvaraRadera