söndag 15 december 2013

Och lite kvittrande om Kärrtorp..."usch vad hemskt med nazisterna som angrep demonstrationen i Kärrtorp. Och när det dessutom finns barn med i demonstrationståget. Usch."

Miljöpartiets Maria Ferm reagerar med sedvanlig skärpa och mognad. Själv förstår jag inte varför man överhuvudtaget tar med sig barn på sådana här tillställningar. Det har för övrigt sverigedemokrater aldrig kunnat göra.Hyckleripriset i detta sammanhang torde gå till Expos Alex Bengtsson, som trots att hela hans liv handlar om att attackera människor för deras åsikter, och trots att han troligen endast umgås med personer som lever för att med våld störa demonstrationer, ändå reagerar denna gång:

"Expressen, Aftonbladet och Svd tar upp min kritik mot Polisens historieförvanskning ang. nazistiska attacker. Bra. Hoppas nån lär sig nåt."

Anledningen till att polisen inte hade mer beredskap är naturligtvis att vänsteraktiviteter normalt sett inte attackeras, eftersom våldsverkarna då befinner sig på andra sidan. De har större beredskap vid SDs och SvPs aktiviteter, eftersom dessa alltid attackeras.Min egen favorit på Twitter, Mariam Osman Sherifay, har för en gångs skull lite rätt, även om hon inte förstår varför:

"Känns 30-tal, nazisternas återkomst"

Det där med 30-tal är ju dessvärre ordentligt uttjatat, eftersom det används i tid och otid, inte minst om opinionsframgångar för SD, Front National, Vlaams Belang och andra folkliga partier. Att vänsterns våld nu lett till att nationalsocialister och kommunister slåss på gatorna, har dock kopplingar till Weimarrepublikens Tyskland.Anders Lindberg blir så upphetsad att han bara inte kan sluta twittra om samma sak, om och om igen:

14.00
"Borde inte typ Säpo hålla lite koll på nazisterna. Så att de inte anfaller folk. Bara en tanke."

16.00
"Bör inte Säpo ha koll på nazister? Att nazister kan angripa en demonstration mitt på ljusa dagen är oacceptabelt." 

16.05
"Bör inte Säpo ha koll på nazister?"5 kommentarer:

 1. Läs habila ledarskribenten Marika Formgren på sin blogg där hon tar upp Mattssons agerande:

  http://www.marikaformgren.se/#comments52

  SvaraRadera
 2. En anings OT (heter det va?): Borde inte den rörelse som lite mer än andra värnar just Sverige börja med att dela ut priser till journalister/skribenter lite oftare? Årets sanningssägare, årets modigaste journalist etc etc?

  SvaraRadera
 3. På 1990 talet blev några Sverigedemokrater brutalt överfallna på södermalm slagna blodiga AFA visste att deras hemliga kansli bunkern låg där.
  AFA har hyllat när en ung patriot blev mördad i Salem han fick b la halsen avskuren.AFA använder våld som metod nu fick de tillbaka samma kampmetod.
  Hur skulle det se ut om vi alla gjorde så liksom fotbolls huliganer?
  Sossar slåss på gatorna mot moderater osv nej det skulle inte fungera.

  http://gjallarhornet.tk

  SvaraRadera
 4. Medielogik i kvällens Aktuellt: först ett kort inslag där regeringens utredning slår fast att vänsterextremismen står för merparten av våldet. Direkt därefter ett låååångt inslag från redaktionen om att det är högerextremismen som är farlig.

  SvaraRadera
 5. Två fel gör inte ett rätt... allt våld måste fördömas oavsett mediaelitens hyckleri.

  /es

  SvaraRadera