onsdag 16 juli 2014

Le Pen och Wilders hade rätt om polska KNP


Geert Wilders 27e juni. Klipp.

Som bekant misslyckades Front National och de andra patriotiska partierna att få ihop en grupp med sju nationaliteter i juni. Ett av partierna som hastigt figurerade i slutspelet var polska Kongressen för en Ny Höger, på polska förkortat KNP, men som snabbt dömdes ut av både Marine Le Pen och Geert Wilders, inte minst på grund av dess excentriske partiledare Janusz Korwin-Mikke och de märkliga uttalanden han tidigare hade gjort.

Under dagens session i Europaparlamentet i Strasbourg får man säga att denne man visade att det var ett riktigt beslut av Front National och de övriga. I princip tycker jag att nationalistiska partier ska försöka skaka av sig så mycket beröringsskräck som möjligt, men KNPs partiledare skulle ha blivit en alltför stor belastning. I dagens debatt om ungdomsarbetslöshet använde Korwin-Mikke ett fullständigt onödigt språkbruk, av någon anledning på engelska som han inte riktigt behärskar:

Vad han egentligen vill säga är att han är emot en minimilön, därför att han menar att den skulle slå mot europeiska ungdomar som då inte skulle bli anställda, och han jämför effekten med vad han hävdar skedde i USA på 1960-talet. Detta skulle gå utmärkt att argumentera för utan att helt omotiverat referera till "niggers" och "negroes" fyra gånger, och att han ändå har behov av att göra det, visar att det inte är en person man kan inleda samarbete med.

Episoden visar också att Marine Le Pen har fullständigt rätt, när hon framhåller den uteblivna gruppbildningen som ett bevis för ansvarskänsla, snarare än det misslyckande som alla journalister gärna vill betona.
7 kommentarer:

 1. Tobbe,
  jag vet inte riktigt om jag håller med dig. Talet är kort och vad jag förstår så använder han här uttrycken niggers och negroes ironiskt, och verkar inte mena så illa. Men det är klart - allt som kan missuppfattas, kommer att missuppfattas och jag tror kanske att Geert Wilders och Marine Le Pen gjort en riktig bedömning utifrån andra diskussioner.
  För övrigt har den amerikanska, svarta författarinnan Star Parker skrivit en fantastisk bok, "Uncle Sam's Plantation" om minimilöners förödande inverkan på arbetslivet i USA, vilket främst drabbat de svarta. Läs den !
  Så jag tror nog att den polske debattören har rätt i denna sak.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hör samma som du/J_B

   Radera
  2. Jag uppfattar det som att han har ett behov av att provocera helt i onödan. I sak har han möjligen en poäng, varför det var än mer meningslöst att uttrycka det på det här sättet. Sedan har han ju en mängd bisarra utspel i bagaget. Församlingen blir förfärad över orden i sig, men jag tycker det lilla framträdandet framför allt vittnar om en inte helt mogen eller stabil person.

   Radera
  3. Varför använda ett onödigt provocerande språkbruk, följden blir att bara dessa provokativa ord är de som blir ihågkomna. N*gger är är för övrigt ett nedlåtande skällsord på alla språk.
   I kommentarsfältet på en annan sida argumenterade jag för ett städat språkbruk där liknande språk användes i insändaren, det var dessvärre inte många som höll med mig.
   Verkar vara någon variant av tourettes när man måste använda ett språk som man vet anses stötande av många. Direkt kontraproduktivt!

   Radera
 2. Polackernas charmerande partiledare verkar också ha örfilat en politisk motståndare och utmanat honom på en duell på hans facebooksida......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Europapaparlamentet kan gott behöva personer som inte är PK, rör om lite osv, men ska ju inte bli rent dumt.

   Radera
 3. Tobbe har rätt! Den där polacken förefaller att vara en riktig pajas. Man kan vara anti-PK utan att vara dum.

  SvaraRadera