måndag 27 juli 2015

Media, Zara Larsson och Alice Teodorescu
Medierna i Sverige idag är oerhört dominerade av identitetsvänstern, som handlar mindre om löneskillnader och välfärd, men desto mer om ras, kön och allmän aggressivitet. Samma vänster som direkt använder rasistiska skällsord mot sverigedemokraten Camilla Jonasson, som har koreanskt ursprung, kallar gärna personer som moderaten Hanif Bali för "husblatte", eftersom hans etnicitet i deras ögon innebär att han automatiskt tillhör dem. De ser alla "invandrare" som svaga och förtryckta, varför det är dessas roll att tillsammans med vänstern stå upp mot borgare, vita, patriarkatet och alla andra förtryckande strukturer.

En hel del av ovanstående resonemang har också riktats mot Alice Teodorescu, som är intelligent, relativt ung och tämligen höger. Attityderna präglar också hur Teodorescus sommarprat, som sändes idag, bemöttes av media. I Aftonbladet kallar Patrik Lundberg programmet "Ett konfettiregn av liberala one-liners" och skriver en recension som knappt alls recenserar programmet:

Det går inte en minut utan att hon propagerar för sin ideologi. Liberala glosor i urval:
”Bara den som är annorlunda kan bli oersättlig.”
”Jämlika blir vi först när vi trots våra olikheter behandlas likadant.”
”Att vara fattig är ingen ursäkt för att inte vara bildad.”

Även i moderata SvD har man svårt att hylla den begåvade debattören:

"Berättelsen om Alice Teodorescus resa från diktaturens Rumänien till det politiska redaktörskapet på Göteborgs-Posten är fascinerande – men tecknar en bild av ett samhälle där endast den framgångsrike förtjänar en plats."

Recensenten Viola Bao avslutar med:

"Teodorescu pratar om hur hon älskar svenska traditioner och sångerna som hör till, och följer upp med psalmen “En vänlig grönskas rika dräkt” med Adolf Fredriks Musikklasser. Hon slår också ett slag för den tacksamhet hon känner mot det Sverige som en gång tog emot henne. Det är en sorglig vision av ett Sverige där bara duktighet, tacksamhet och absolut inordning kan förtjäna invandraren en plats i landet."

Det är väl utmärkt att få ta del av en ambitiös och framgångsrik invandrares berättelse? Att det kan bli sorgligt att duktighet, tacksamhet och inordning framhålls säger en hel del om det svenska debattklimatet. I media råder det sannerligen ingen brist på otacksamma, hatiska och svenskfientliga skribenter med invandrarbakgrund: Somar Al Naher, Bilan Osman, Athena Farrokhzad, Ehsan Fadakar, Alexandra Pascalidou och många fler.Zara Larsson


Låt oss jämföra med hur identitetsvänsterns senaste maskot, 17-åriga Zara Larsson, recenserades efter sitt sommarprat. Till skillnad från Teodorescu, hade hon absolut ingenting att berätta, förutom då sina sedvanliga och påklistrade mantran om att hata män och "patriarkatet". I Expressen får vi veta att "Zara Larsson är befriande kaxig". En 17-åring som ständigt talar om hur hon är störst, bäst och inte minst vackrast, är mindre "befriande kaxig" än något påfrestande, särskilt när allt kryddas med lite moderiktigt vulgärfeministiskt nonsens. I ännu en hyllningsartikel till Zara Larssons sommarprogram får vi bland annat just en one-liner:

"Jag vägrar klappa patriarkatet medhårs."

Ja, herregud. Att hon lägger upp hundratals lättklädda bilder på sig själv på Instagram uppskattas nog av stora delar av "patriarkatet". Ytterligare en passage ur programmet var tydligen värd att lägga upp:

"Jag gör inte mig själv till ett offer, jag är ett offer för den sexism som finns. Det är varken fult eller skamligt för det är aldrig offrets fel."

Är man uppväxt med två välbärgade föräldrar och redan har någon sorts karriär är man knappast ett offer. Om man ständigt framhåller sitt eget utseende bör man faktiskt inte heller klaga på sexism. Zara Larsson framställs gärna som provokativ, men att idag bjuda på fraser om "patriarkatet" är bland det ofarligaste som finns, åtminstone för karriär och mediaexponering. Vi vet mycket väl vilka frågor som hade provocerat etablissemanget på allvar och garanterat att man aldrig mer skulle få bli sommarvärd. Jag blir inte det minsta provocerad av Zara Larsson, eftersom jag inte alls får intrycket av att hon framför några egna åsikter, än mindre några kontroversiella sådana. Det är inte att förminska henne, utan snarare att se henne för vad hon är istället för som den ikon som media vill blåsa upp henne till. Jag kritiserar här egentligen inte henne, utan de aktörer som utnyttjar henne och hur dessa hyllar henne för ingenting. För att det överhuvudtaget skulle bli någon sorts presentabelt sommarprogram fick Zara tydligen hjälp av den vite mannen Henrik Johnsson. Jag hade betänkligheter inför att här lyfta fram henne, just med tanke på hennes ålder och uppenbara brist på mognad, men då hon exploateras av hela medieetablissemanget spelar det nog mindre roll.Det är oerhört tragiskt att etablissemanget vill att Zara Larsson ska vara en förebild för unga kvinnor, istället för exempelvis Alice Teodorescu. Låt oss hoppas att åtminstone några inspireras av Teodorescus kamp och intelligens, istället för att söka bekräftelse genom utmanande bilder på Instagram.

13 kommentarer:

 1. Alice T. är en underbar människa. Jag är tacksam för att hon bor och arbetar i Sverige.
  De andra varelserna som nämns i artikeln är så förskräckliga så jag undviker dem helt och hållet.

  SvaraRadera
 2. Är man intelligent och företagsam, kan man komma långt.

  Gnäll och ynk kommer man ingen vart med.


  Heja Alice Teodorescus, du äger ! Kör över jantemupparna !

  SvaraRadera
 3. Vad en vänsterkapad blöjfjortis, om än sjutton år fyllda (=inte myndig, fortfarande ett barn alltså) tycker, är för mig totalt ointressant. Att vederbörande backas upp av PK-ister av samma skrot och korn, säger allt om vänsterns omogna och dogmatiska floskelhorder.

  SvaraRadera
 4. " I media råder det sannerligen ingen brist på otacksamma, hatiska och svenskfientliga skribenter med invandrarbakgrund: Somar Al Naher, Bilan Osman, Athena Farrokhzad, Ehsan Fadakar, Alexandra Pascalidou och många fler ".

  Svenska PK-journalister är inget annat än otacksamma losers som förtjänar all skit de kan få.

  SvaraRadera
 5. Per Bengtsson27 juli 2015 23:09

  Mycket intressant och talande iakttagelse att högerrörelsen representeras av Alice T. Som är en välutbildad seriös tjej med många egna tankar och åsikter, och att vänsterrörelsen samtidigt lyfter fram Zara L. som är en fjortis med hybris som rabblar upp vänstermantran som vi hört 1000-tals gånger förut.
  Jag tycker det är också rätt pch viktigt att påpeka att det är inte Zara L. som ska kritiseras för denna patetiska företeelse, för hon är ju bara en ganska vanlig tonåring med oproportioneligt höga tankar om sig själv - det är media-och kulturskribenter ska kritiseras för sitt svagsinta exploatering av en ung poptjej som råkar enligt dem ha politiskt korrekta åsikter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja...Hon uttalar sig om allt, och alltid utan intelligens och eftertanke. De flesta av Sveriges tonåringar är betydligt mer ödmjuka och resonabla.

   Radera
  2. Absolut, det var också vad jag försökte göra. Jag hade egentligen inte alls tänkt ta upp henne här, men när jag såg recensionerna fick jag ändå lust att säga något. Inlägget riktade sig alltså egentligen mot dessa recensenter.

   Radera
 6. Vem f-n är Zara Larsson? En porrstjärna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av det kulturmarxistiska TV4:s dråksåddar (Talang 2008). Läst på Wikipedia då jag aldrig ser på TV4 (och alltmer sällan på SvT).

   Radera
 7. Länktips (i behov av en kompetent översättare): http://www.rts.ch/info/monde/6967351-vladimir-poutine-l-europe-devrait-se-montrer-plus-independante-des-usa.html#iframe-overlay

  SvaraRadera
 8. Det som hänt på GP:s ledarsida är en revolution. Äntligen får man läsa andra röster än de politiskt korrekta vänstermänniskornas. GP leder just nu tåget för en normal journalistik, en sådan som den övriga fria världen har haft men Sverige saknat.

  SvaraRadera
 9. Alice sommarprogram var lysande. Det är klart att det här programmet inte passade feministerna då hon har en annorlunda syn på bl.a. invandringen och betydelsen av att anpassa sig till det nya landet man kommer. Alice är skärpt och intelligent till skillnad från flertalet av de feminister som ständigt hyllas i PK media. Den här Lundberg har tyvärr inte förmåga att förstå Alice intelligenta synpunkter och resonemang utan utgår istället i sitt försök till recension från sin låsning i det han lärt sig om den socialistiska ideologin. På Lundberg är kvalitén lika låg som på Aftonlögnen.

  SvaraRadera