lördag 28 november 2015

Dagens citat: Åsa Romson (MP)


"Hade vi suttit i opposition hade vi också kritiserat besluten, men i regeringsställning måste man ta ansvar."
Miljöpartiets språkrör tar ännu en gång avstånd från den politik som hennes eget parti bedriver. Det skulle förstås vara klädsamt om man också tog hänsyn till verkligheten när man inte sitter i regeringen, men det är som bekant inte Miljöpartiets, eller Åsa Romsons, starka sida. För både partiet och Sverige skulle det vara bättre om Miljöpartiet alltid stod utanför beslutsfattande.

Ekots lördagsintervju med Åsa Romson i SR är intressant, framför allt eftersom Miljöpartiet för en gångs skull pressas om sin egen politik. En replikväxling (22:09) är särskilt underhållande:

Kan ni gå med på fler förslag som ger en ännu stramare flyktingpolitik?
- Det är inte det som är uppe i de samtal som diskuteras nu.

Om jag ställer frågan ändå, kan ni gå med på fler förslag som ger ännu stramare flyktingpolitik?
- Det är ju ganska okonkret när du säger ännu stramare flyktingpolitik.

Om jag ställer frågan så här då - vilken flyktingpolitik skulle kunna få Miljöpartiet att lämna regeringen?

Svaret blir då fullständigt obegripligt, även om Miljöpartiets distinktion mellan verklighet och politik alltid är spännande:

- Jag tror att det är en ganska olämplig fråga för mig. Den är fortfarande olämpligt ställd, på vilken...jag...jag tror framför allt inte att vi ska koppla ihop den verklighetssituation, där vi har en flyktingkris i världen och Europa och följdverkningar i Sverige som är väldigt svåra, inte minst när det gäller hur vi ska kunna ha ett ordnat, rimligt och bra mottagande, att se att regeringen också måste kunna prestera lösningar framåt och där tror jag att fokus, som jag försökte säga inledningsvis, måste nu ligga på att öka och förbättra mottagningskapaciteten.

De sista orden har Åsa Romson använt förut och ambitionen är egentligen hårresande. Invandringsflödet verkar ha blivit en närmast religiös fråga för Miljöpartiet, som tycker att ett system som "endast" klarar 150 000 individer per år måste byggas ut. Flödet måste alltså alltid maximeras till varje pris.1 kommentar:

  1. Människan är morbid, en person som tappat verklighetsförankringen totalt. Ännu värre effekter när fruntimmer hamnar i såna situationer, känslostormarna tar över till full orkanstyrka, och bristvaran logik existerar inte öht.

    Hon borde pröva sina talanger inom Livets Ord, eller maranata, där kanske hon t o m blir tungomålsrabblare.

    SvaraRadera