onsdag 2 december 2015

Anders Westgårdh bjuder på lite verklighetsflykt
Anders Westgårdh har så länge jag minns alltid varit en fånig och svårt politiskt korrekt figur. Idag upplåter Metro utrymme för ett alster av denne man, med den vulgära rubriken "Vem ska ta hand om Jimmie Åkesson när han ligger och demensdreglar?". Tankegången är en variant av Anna Hedenmos fråga "Vem ska städa våra arbetsplatser?" och det underförstådda svaret från dessa fina humanister är förstås "invandrarna".

Textens budskap kan sammanfattas med en fråga som ställs inledningsvis, och Westgårdh för fram den som om han vore den allra förste med denna geniala vändning:

"Har vi verkligen råd att inte ta emot fler flyktingar?"

Ja, om det har kommit i runda slängar 150 000 asylsökande på ett år, kommer Hedenmo och Westgårdh kunna fylla sina sjukhus och arbetsplatser för en lång tid framöver. Vi bjuds också på den där fyndiga referensen till det flera år gamla filmklippet:

"Efter åratal av metodiskt bankande med järnrören lyckades SD spräcka fasaden och få både regering och de flesta övriga partier att sjunga med i den marschtaktfasta refrängen: 'Vi har inte råd, vi har inte råd!' "

Nu är det ju inte så att regeringen har lyssnat på SD, utan helt enkelt tvingats att välja verkligheten framför den egna högtflygande retoriken. Eller som Åsa Romson sade: "Miljöpartiet skulle också ha kritiserat det här om vi satt i opposition i riksdagen, men som regering har man ett annat ansvar". Det blir än märkligare:

"Jag kan absolut se alla praktiska, logistiska och ekonomiska skäl till att 'reglera invandringen'. "

Jaha, vad orerar du då om? Det handlar förstås om att Anders Westgårdh vill posera som en god människa, men samtidigt vill låta påskina att han har någon sorts inblick i verkligheten. Det går inte ihop, men det spelar mindre roll när man vill positionera sig och få betalt för en krönika. När Westgårdh sedan ska dela in den fina människosynen i punkter, blir det förstås direkt alldeles fel:

"1. Alla som kan räkna och tänka vet att vårt vackra lands fortsatta välstånd förutsätter fler skattebetalare, fler arbetare i välfärdssektorn, fler händer och fötter. Vi behöver mer arbetskraft från länder utanför Europa, annars spricker kalkylen. Vem ska vårda Jimmie Åkesson när han ligger och demensdreglar?"

Om vi bortser från den osmakliga attacken mot landets äldre, är resten av orden också fullständigt nonsens. De som verkligen kan räkna och tänka, som exempelvis Tino Sanandaji, vet att asyl- och anhöriginvandringen inte leder till en större andel skattebetalare. Eftersom sysselsättningsgraden är lägre, försämras balansen år efter år. Det skulle vara intressant att se den "kalkyl" som visar att vi behöver mer arbetskraft, dessutom just från "länder utanför Europa". Nej, någon beräkning har Westgårdh förstås inte gjort, eftersom verkligheten för en posör är helt irrelevant.

"2. Sverige har en stark tradition av humanism och omhändertagande, från finska vinterkriget till kollapsen på Balkan. Det är en skam att ledande politiker från etablerade vettiga partier nu viker ner sig för en talkör, i stället för att våga stå upp för en öppen och human migrationspolitik."

Vilka partier som är "vettiga" får vi inte veta, men vi kan misstänka att det är alla förutom SD. Återigen, regeringen har inte vikit ner sig för en talkör, utan har yrvaket tvingats hantera en faktisk situation. Det är symptomatiskt att Westgårdh som alternativ vill "stå upp för en öppen och human migrationspolitik", vilket inte får besväras av några fakta eller någon verklighet. Som sig bör, blir även avslutningen patetisk:

"3. För det tredje: jag orkar inte ens tänka på den mänskliga monotoni som blir resultatet av den stängda vägens politik. Vi har fortfarande chansen att bli en dynamisk smältdegel. Det är inte enkelt, inte problemfritt, inte billigt. Men det går. Politik är att vilja."

En frånvaro av ett årligt inflöde av 150 000 asylsökande skulle alltså leda till "mänsklig monotoni". Hur står människor ut i Estland eller något av alla andra EU-länder som tar emot en mindre volym än Sverige? Att massinvandring på ett magiskt sätt skapar "dynamik", som i sig skapar ekonomisk tillväxt, är en populär floskel bland liberaler, men drömmarna om en smältdegel verkar inte besannas i verkligheten. Att skapandet av det mångkulturella samhället varken är billigt eller problemfritt är en rejäl underdrift.
6 kommentarer:

 1. Genomled aktuellts 21-sändning igår, AB-karin och en nyliberal från Dagens Industri tävlade om vem som avskydde SD mest i någon slags parodi på "debatt".
  Är sannerligen less på media, papegojfraserna och de propagandistiska greppen. När invandringen tvingar partierna att ändra sin politik beskrivs det som att SD skulle vara överflödiga, när det nu är klimatmöte lyfts MP fram och ingen journalist ställer sig frågan varför MP behövs när alla partier nu för fram sin egen miljöpolitik.

  SvaraRadera
 2. Undrar vilken muslim (för de flesta som kommer till Sverige är muslimer) skulle torka en svensk pensionär i röven? När de blir kränkta av att skaka hand med en kvinnlig chef och tillskansa sig 40 000-70 000 kronor i kränkningspengar.

  SvaraRadera
 3. "Sverige har en stark tradition av humanism och omhändertagande, från finska vinterkriget till kollapsen på Balkan."
  Tänk va lätt man glömmer de antisemitiska strömningarna som gjorde att vi skickade tillbaka flyende judar till Tyskland och en säker död. Då visade Sverige varken humanism eller omhändertagande. Istället fick man Tyskland att stämpla "J" i de judiska passen så att gränspolisen snabbt kunde avslå ansökan och skicka tillbaka dessa stackars människor.
  Så jag tycker inte att Anders Westgårdh inte ska yvas då Sverige i princip deltog i den slutgiltiga lösningen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var efter ett schweiziskt initiativ som tyskarna började stämpla "J" i judars pass. Sverige sa varken ja eller nej, utan blev tvungna att acceptera att så skedde. Så snart svenska myndigheter fick klart för sig hur judarna behandlades i Tyskland och i av Tyskland ockuperade länder, tog Sverige emot ALLA judiska flyktingar.

   Radera
 4. Anders Westgårdh är tamejfan en jävla nolla och då är jag generös.

  SvaraRadera
 5. Uhh, i Danmark kommer vi håg denna Någonting är ruttet i staten Danmark

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article10244414.ab

  SvaraRadera