söndag 6 december 2015

Malena Ernman får ännu ett pris


Det är på Twitter man kan ta del av
Malena Ernmans insatser för mänskligheten.


Det lönar sig att då och då twittra någonting negativt om Sverigedemokraterna. Medan operasångerskan Susanne Resmark förlorar uppdrag av Ängelholms kommun på grund av islamkritik, kan Malena Ernman samla på sig allehanda fina priser, med lika fina namn. Förra året fick hon "Mångfalds-priset", vilket vi tittade på här, och nu är det dags för "Martin Luther King-priset". Det sistnämnda priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equemeniakyrkan och Sveriges kristna råd, till någon som "verkar i Martin Luther Kings anda". Av någon anledning ingår också Afrosvenskarnas riksförbund i priskommittén. Motiveringen lyder:

"2016 års Martin Luther King pris går till Malena Ernman för hennes outtröttliga engagemang för alla människors lika värde. Som orädd debattör tar hon stora risker genom ett uthålligt arbete på sociala medier. Hon tvekar inte att agera på orättvisor och rasism. Hennes engagemang för solidaritet på scen liksom i vardagen inspirerar och visar på civilkurage i Martin Luther Kings anda."

Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd och ordförande i priskommittén, kommenterar också:

"Vi hoppas att Malenas arbete och uppmärksamheten kring det här priset ska kunna inspirera andra att våga stå upp för godhet på samma sätt som Martin Luther King gjorde."

Nu skulle priset i sig naturligtvis inte vara tillräckligt för att upprätthålla Malenas ego. Utnämningen måste också nämnas på just Twitter och de eftersökta reaktionerna, från de vanliga misstänkta, uteblir inte heller:

12 kommentarer:

 1. Exakt vad är det för risker hon tar? Tvärtom vet hon exakt vad hon ska säga för att säkerställa både ryggdunk, priser och försörjning.

  SvaraRadera
 2. Precis vad jag tänkte också. Helt j-a riskfritt. Ungefär som att sitta i tv-soffan och ljuga om att "förintelsen" är sann, hur riskabelt är det? Men säg sanningen och du är rökt.
  / Arto

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte samma sak. Ungefär samma risk som Sara Leander tog i Tyskland. Makten trollbinder.

   Jag noterar också att den där tönten jag tvingas stå ut med i bilen ibland, också bevakar sin plats vid köttgrytan.

   Radera
 3. VIlken samling fjollor! Klubben för inbördes godhetsfanatism.

  SvaraRadera
 4. Dr. King kämpade hela livet mot rasism som han såg som en avart i det amerikanska samhället men han var lojal mot detta samhälle och försökte genomföra förändringar fredligt och demokratiskt. Han försökte inte heller tysta eller stigmatisera meningsmotståndarna utan försökte få dem att förstå att rasism inte hörde hemma i ett modernt samhälle. Nu svärtar den svenska begåvningsreserven ner hans namn och hans minne genom att tilldela priset till en sann rasist.

  Rasism är för övrigt ”en ideologi, uppfattning, värdering eller struktur som bygger på en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, utifrån hudfärg eller etnisk tillhörighet, där vissa raser tillskrivs ett högre värde, positivare egenskaper och ibland moralisk rätt att härska över andra.” Och ingenting annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den rasism-definitionen håller inte. Människan är en ras, med vissa utseende-olikheter, som förökar sig inbördes, utan hinder av hudfärg t ex. Raser inom Homo sapiens existerar inte, varför heller inte 'rasism' har något berättigande. Har blivit en kulturmarxistisk klyscha, som regelmässigt används för att demonisera meningsmotståndare, ett vänsterpolitiskt fulknep, som saknar validitet.

   Radera
  2. Människan är en art, indelad i olika underarter, ibland även kallade raser. Så, jo, den rasismdefinitionen håller.

   Radera
  3. Du är på rätt väg men missar målet eftersom det är få eller inga svenskar som indelar "människor i ett hierarkiskt system av raser" så finns det heller ingen eller mycket lite rasism bland svenskar. Därför kan man vara säker på att när epitetet rasist används mot en svensk så betyder det i själva verket att vederbörande tror sig ha något att vinna alternativt har slut på argument.

   Radera
 5. "Qu'ils mangent de la brioche"

  >:(

  //Andreas

  SvaraRadera
 6. Jag dricker inte, men så kallade "flyktingkriset" fått mig tänka på min säkerhet! Jag känner mig otrygg och spänd jämt eftersom jag åker sent på kvällar från jobbet! Den tvingar mig att söka till själförsvar kurser och bära kniv med mig när jag åker hem sent! Den fått mig fundera över min framtid i Europa! Jag känner mig inte trygg längre! Det gör ingen jag har pratad med! Så sug på detta, Marlena!

  SvaraRadera
 7. Hur fasen kan man ge någon en utmärkelse för att denna anser att "alla är lika mycket värda" ?
  Vitsen med en utmärkelse är väl att mottagaren anses mer värd än andra ?
  Det hela syns mig aningen kontraproduktivt !
  Hade mottagaren varit någorlunda "ärlig" hade den väl avböjt att mottaga utmärkelsen med hänvisning till just sin värdegrund om "allas lika värde" ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 8. "Som orädd debattör tar hon stora risker genom ett uthålligt arbete på sociala medier"
  Vet de vad de skriver eller har de bara färdiga mallar? Tar risker genom att utmåla sig som antirasist? Något mindre riskfyllt kan jag svårligen tänka mig. Det värsta är trots allt att man förminskar Dr. Kings insatser för dem som inte vet vem han är. Nästa steg är sannolikt att jämföra Virtanen med Jesus.

  SvaraRadera