måndag 7 december 2015

Professor Hans Rosling efterlyser hjälp i närområdet
Hans Rosling, professor i internationell hälsa, kommenterar i SvD vår flyktingpolitik och är mycket kritisk till hur resurser till de allra fattigaste istället används för att ta emot asylanter i Sverige, till en mycket högre kostnad. Att han flera gånger understryker att han inte har någonting emot att flyktingar kommer till Sverige får vi tolka som ett sätt att säkerställa att han inte ses som "främlingsfientlig" och därmed förlorar sin plats i den mediala värmen. Han är uppenbarligen alltför intelligent för att verkligen tro på vänsterns ologiska resonemang om att "man kan göra både och", då varje krona som används till asylanter i Sverige skulle kunna göra bättre nytta i Asien och Afrika. Hans Rosling har dessutom i flera andra sammanhang talat om vikten av hjälp i närområdet.
4 kommentarer:

 1. Vafalls! Hans Rosling vad har han för värdegrund? Är han en sådan där nazist-rasist-fascist han oxå? Vad skulle Henrik A säga?

  SvaraRadera
 2. Det är bra att Rosling säger det som SD fick mycket spott och spe för i valrörelsen 2014. Har något annat parti nappat på detta - tror inte det. Borde vara läge för det i dessa kappvändartider.

  SvaraRadera
 3. Nja Tobbe lyssna noga så sägs att v skall göra både och och inte növändigtvis att vi skall minska stödet här hemma utan snarare öka stödet "på plats"...."
  "Och då säger jag inget om dom svenska flyktingkostnaderna"00:45
  Sedan "först på plats rejält!" som PutteKock "gardera med kryss"

  Oldmans princip: "Minska inget öka det som är för litet i stället, utom pensioner"

  Han är uppenbarligen alltför intelligent för att verkligen tro på vänsterns ologiska resonemang om att "man kan göra både och", då varje krona som används till asylanter i Sverige skulle kunna göra bättre nytta i Asien och Afrika. Hans Rosling har dessutom i flera andra sammanhang talat om vikten av hjälp i närområdet."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, men jag tror som sagt att han lägger till det där av taktiska skäl. Han lär kunna se den bristande logiken.

   Radera