fredag 25 december 2015

TV4:s motbjudande julpropaganda
Som bekant var Gina Dirawi julvärd i SVT, men TV4:s politiska insats under julafton överträffade som så ofta den statliga kanalen. Att ingenting är svenskt och att allt kommer utifrån var viktigt att framhålla:

Att Gina Dirawi nämns är inte förvånande, men ändå lite intressant. Observera att han säger att hon "har en självklar plats i det svenska julfirandet", ett ord som han troligen inte skulle ha lagt till om det handlade om en etnisk svensk. Han prisar alltså helt enkelt hennes etnicitet och religion, särskilt eftersom det var hennes första år som julvärd och hon därför knappast kan anses ha en självklar roll i detta julfirande.

Naturligtvis skulle också asylpolitik beröras:

Jag vill understryka att det stora problemet med Gina Dirawi inte är hennes etnicitet, och inte ens hennes religion, utan den politiska styrning som ligger bakom valet. Hon valdes just på grund av sin religion och etnicitet, faktorer som gjorde att hennes åsikter och uttalanden ansågs irrelevanta, trots att samma utspel från en etnisk svensk direkt skulle ha diskvalificerat denne. Många människor skulle ha kunnat göra den lilla prestation det innebär att vara julvärd, men Dirawi valdes för att svensken skulle uppfostras. Jag vill också påpeka att den etniskt svenske Bengt Magnusson gjorde ett mycket värre, det vill säga kulturmarxistiskt, framträdande än Dirawi. Denna fråga handlar inte om etnicitet, utan om politik och medial agenda.

En iranskfödd riksdagsledamot för Vänsterpartiet var dock nöjd:

28 kommentarer:

 1. du missade vad han läste innan Kalle

  SvaraRadera
 2. PK folket gör allt för att få stå i rampljuset och för sina plånböckers välbefinnande. För mig är detta fähundar och ynkryggar av värsta sort. Hans Nilsson.

  SvaraRadera
 3. Den dag pendeln slår över kommer mångkulturens kollaboratörer i bästa fall få se sig om efter ett nytt jobb och i sämsta fall fly för sina liv.

  SvaraRadera
 4. Egentligen handlar båda klippen ytterst om asylpolitik. Eftersom många svenska jultraditioner har sitt ursprung i andra länder ska vi naturligtvis fortsatt ha en hög bidragsinvandring från tredje världen. Det är vänstermänniskornas logik och det de egentligen vill säga när de tramsar om företeelser som inte är ursvenska men som svenskarna frivilligt valt att ta till sig.

  SvaraRadera
 5. Julgranen uppfanns i Tyskland på 1400-talet medan julskinka och lutfisk är en svensk tradition (i Tyskland äter man karp, i USA äts kalkon). Jultomten i form av en rödklädd, överviktig gubbe med vitt skägg kommer från USA (Sancta Claus). Men det spelar ingen roll vilket ursprung de olika sakerna i julfirandet har, vi har ändå en känsla för att det är genuint svenskt och då är det svenskt! Det är lika självklart som att en svart muslim som inte kan ett ord svenska blir "svensk" genom att åka en sväng i tunnelbanan...

  Stig

  SvaraRadera
 6. Haha, ni skulle dissa SVT och Gina o så blev det ännu värre på TV4. :) Det är humor om något! Sverige har inga egna traditioner, inte ens vår flagga kunde vi komma på själva. Enda helt svenska vi har är rutten äcklig illaluktande fisk på burk.. Get over it och anamma mångkulturen eller stick från mitt land, för den är här för att stanna. :) 87 procent är alltid mer än 13.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte DITT land! På sin höjd är du delägare som alla vi andra svenskar som ärvt landet av våra fäder.

   Radera
  2. Har länge tyckt att det finns många (etniska) svenskar som bör integreras i den svenska kulturen som vårt samhälle bygger på!

   Radera
  3. Att dissa sitt eget land är inte humor, det är bara sorgligt. Dessutom är SD numera Sveriges största parti och opinionen är emot massinvandringen. Det är först och främst vårt land, inte invandrarnas.

   Radera
  4. Nu handlar inlägget inte om huruvida våra jultraditioner till stora delar kommer från andra länder, utan om hur svenska medier driver en agenda, och ständigt ska läxa upp och fostra folket. Hur du får in SD i det hela är en gåta.

   Radera
  5. Jag vet mycket väl vad ditt inlägg handlar om. Nu var ju min kommentar ett svar till personen som tyckte att mångkulturen var bra och här för stanna. Folkopinionen verkar inte tycka det. Sista meningen att 87% är mer än 13% var det som gjorde att jag tog upp SD. Jag håller med dig om medierna. Tydligen ska man bara kommentera dina inlägg, inte svara på andras kommentarer. Då vet jag reglerna här inne. God fortsättning!

   Radera
  6. Nej då, jag tror vi nu har lite förvirring kring vem som svarade på vad. Självklart är det trevligt om det blir lite debatt mellan olika kommentatorer! Mitt inlägg var svar till Anonym 02:16. Det skulle vara mycket lättare om alla använde någon form av namn eller alias.

   Radera
  7. Jag förstår och håller med dig. Ska försöka använda namn eller alias nästa gång. Vill passa på och tacka dig för en utmärkt blogg, något av dagens höjdpunkt. Det är du, Lars Bern och Erixons blogg som sticker ut. Ni tre är mycket läsvärda.

   Radera
  8. Tobias, Bengt Magnussons berättelser behöver inte ha något att göra med just ditt politiksnack att göra heller.. Men uppenbarligen kände du dig träffad ändå.

   Radera
 7. Bara ren historielöshet gör att ett parti som förnekar sina rötter kan babbla ostört om vikten av ursprung..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många politiker sympatiserade med Tyskland under 2:a världskriget, socialdemokraterna höll på med rasforskning långt in i modern tid. VPK ska vi inte ens tala om..ingen av dessa vill kännas vid sin historia, så kom inte o snacka om historielöshet.

   Radera
  2. Återigen, inlägget handlade inte om SD. Vi känner alla till det partiets historia, men den är idag tämligen irrelevant.

   Radera
  3. Skillnad på rötter och rötter när det dessutom sker IDAG hos SD och har gjort sedan partiets begynnelse och då är partiet inte ens gammalt för den delen.

   I deras officiella partiorgan och medlemstidning (SD-kuriren) jämförde de bl.a. homosexualitet med övergrepp som tidelag och pedofili.

   Rena rama nazityskland enligt min mening. Och detta var inte på 30-talet utan ganska nyligen.

   Radera
 8. Seder ändras med tiden. Julklappar har vi haft länge, men de utdelades av julbocken och vi hade gårdstomte som vaktade djuren och såg till gården. Dock en figur (vätte?) som kunde bli ilsken om han inte respekterades och fick sin julgröt. Kanske ansåg vi att Sankta Claus var mysigare och bytte till honom istället. Skinka är väl svenskt, vi har ätit griskött sedan vikingatiden och i Valhall fanns grisen Särimner. Julen handlade före kristnandet om årets mörkaste dygn och man slog på stort med produkter efter höstslakten och sillfångsten, med ljus och facklor för att hälsa ljusets återkomst! Bara i mörka Norden, kan man fira med ljus med sådan lidelse och andra folk har fått detta från oss! Martyren Lucia från Sicilien har bara namnet gemensamt med svenska Lucia. Här är hon ljusbärerskan av samma anledning att lucianatten är så mörk och kall. Så nog finns här kontinuitet i våra traditioner långt bakåt i historien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: Lussebullarna symboliserar martyren Lucias bröst som skars av henne. Namnet och detta har svenska lucia gemensamt och luciamelodin är hämtad från en italiensk fiskarsång. Allt det andra är unikt svenskt!

   Radera
  2. Glittret symboliserar nog stjärnhimmeln i den mörka natten, i våra ögon!

   Radera
  3. Förresten, julotta är väl nordiskt. Otta, när mörka natten övergår till ljusa morgonen. Det finns t.o.m. historier om att man inte fick komma för tidigt till julottan för då hade de döda sin gudstjänst och ville dra ner de levande som kom in i graven.

   Radera
  4. Magnusson vet inget och går bara på ytan! Sådana som han bör integreras och läsa och förstå historia och hur olika folk lånar från varandra, men sedan omvandlar det till något alldeles eget.

   Radera
 9. Kan man vara kristen och muslim och ateist samtidigt????

  SvaraRadera
 10. En beskäftig och självgod Magnusson föreläser "von oben" för det okunniga folket. Ett skäl så gott som något att göra sig av med TV och säga upp licensen!
  Marie-Louise

  SvaraRadera
 11. Dåligt påläst och historieförvanskare.

  Julbocken och tomtar har en tusenårig tradition i Sverige.

  I stort sett alla germanska kulturer firade "Yule" som inträffade kring midvintersolståndet. Detta firande var kopplat till guden Oden, som kallades för "Julfader" eller "Julner", och diserna.

  SvaraRadera
 12. Hahahaha!
  Jösses!
  En högtravande politiskt korrekt Bengt Magnusson som med sin hesa röst skålar med mångkulturen och talar om för oss att vi är genomskinliga och kulturlösa!
  Allt vi är har vi fått till skänks av andra,bättre, länder.
  Diktläsning som grädde på moset!
  Allt medan han själv satt hemma i sitt homogena område.
  Hahahaha! Orkar inte ens känna sorg, vemod eller frustration längre.
  Det här är enbart komik på hög nivå!

  Ja God Jul då.

  SvaraRadera