fredag 1 januari 2016

Den danska "konfiskationen" uppmärksammas ännu en gång
Ett uttalande från den danske polismannen Michael Hansen, som arbetar på Köpenhamns centralstation, har idag skapat upphetsning hos twittervänstern. Till DN ska han ha sagt:

"Om de så säger att vi ska dra ut guldplomberna på flyktingar så gör jag det. Som polis kan jag inte ha någon åsikt, utan följer bara vad lagen säger."

Vänstermänniskorna är naturligtvis förtjusta över detta uttalande, eftersom de direkt när dessa danska åtgärder tillkännagavs började tala om guldplomber och givetvis andra världskriget. Med all sannolikhet var det därför som polismannen gav detta exempel för att göra en poäng. Vad han menar är i själva verket inte alls anmärkningsvärt, utan helt enkelt att han i sin roll inte ska ta ställning till politiska åtgärder. Precis som han säger, är det hans arbete att upprätthålla lagen. I verkligheten kommer knappast de danska myndigheterna att dra ut guldplomber, något som inte heller jag skulle förespråka.

Vänsterpartisten Barbro Sörman lyckas få med både nazireferensen och lite eget poserande:Tillhör man ett parti med kommunistisk historia ska man kanske inte använda för stora ord om mänskliga rättigheter. Vi behöver inte titta på fler vänstertweets i detta ämne, då de alla på något sätt använder referensen ovan. Polismannen Michael Hansen säger också:

"Om flyktingar kommer till Sverige eller Danmark med en stor bunt pengar och man samtidigt tänker på vad det kostar att ta emot dem så tänker jag 'kör, ta det de har'."

Invandringsminister Inger Støjberg, från regeringspartiet Venstre, uttrycker hans poäng på ett mer politiskt sätt:

"Vi har en princip i Danmark att om man kan så försörjer man sig själv."

Det är ju precis detta som åtgärderna handlar om. Har man vissa tillgångar när man anländer, är det kanske orimligt att det istället är danskar som ska betala för ens uppehälle. Dessutom är det nog knappast någon asylsökande som tar med sig tillräckligt mycket ägodelar för att det ska kunna täcka alla kostnader som uppstår i samband med asylprocessen. För vänstermänniskor, som alltid tänker sig att det finns oändligt mycket pengar att hämta hos någon annan, kan principen vara svår att förstå, men som exempel kan nämnas att svenskar inte har rätt till försörjningsstöd om de inte har gjort sig av med samtliga tillgångar.

Det mest intressanta med DN:s artikel är att vi får ett konkret exempel på hur den danska politiken faktiskt leder till färre asylsökande. På Köpenhamns centralstation träffar man även migranterna Arash Salehin, Farzad Barzegar, Arman Nazari och Aroon Khlili. Danmark levde tydligen inte upp till förväntningarna, så nu vill de söka sig vidare till Tyskland:

"Det är bättre i Tyskland, bättre bemötande, polisen är snällare och möjligheterna att jobba bättre."

Vi måste i Sverige vara medvetna om att information om invandringspolitik och förmåner sprider sig i de regioner människor lämnar. Vissa menade att den svenska regeringen, när den föreslog vissa skärpningar, gav sig in i en tävling mot botten. Det är dock en tävling som är värd att vinna.
4 kommentarer:

 1. "Vissa behöver inte fundera över vilken sida de hade stått på under andra världskriget"

  Vissa andra behöver heller inte fundera över vilken sida de hade stått på under Oktoberrevolutionen i Ryssland vilken i praktiken var en statskupp. Barbro Sörman och övriga vänsterpartister hade på Lenins och lite senare Stalins order gjort mycket värre saker än att dra ut guldplomber.

  "som exempel kan nämnas att svenskar inte har rätt till försörjningsstöd om de inte har gjort sig av med samtliga tillgångar."

  Jo, men enligt vänstermänniskor är vita svenskar priviligierade kapitalistsvin även om de är arbetslösa och inte har en krona på banken och vår ljusa hudfärg innebär att vi bär på
  en oändlig skuldbörda till tredje världen och egentligen inte ska ha något försörjningsstöd alls - allt till flyktingarna och "nysvenskarna"!
  Svenska hemlösa står hungriga och fryser på utsidan av Centralstationen i Stockholm och motas bort av de "humana" hjälparbetarna medan "flyktingar" bjuds på kaffe, mackor, massage och kramdjur inne i Centralstationen. Det ger en konkret och tydlig bild av vilken människosyn "antirasisterna" har.
  Dessa rasistiska vänsterdårar hade med glädje ryckt guldplomber ur svenska hemlösa för att finansiera massinvandringen om de hade haft några guldplomber men de har inte ens råd med akut tandvård som är gratis för illegalier.
  Hur det hänger ihop med marxism är en gåta för Karl Marx var varken rasist eller oikofobiker men det är väl en nytolkning ungefär som talibanernas tolkning av koranen.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Har för mig att jag hört nån gång att vallenbergarna handlade med guld från nasisterna undrar var det kom ifrån jag dom ryckte ju ut guldtänderna i koncentrationslägren

  SvaraRadera
 3. De forstår ingenting. Enhver der har været i Mellemøsten ved, at folk opbevarer store værdier i guld og smykker. Alternativt i dollars. Det er den enkle grund til det danske lovforslag.

  SvaraRadera
 4. För att få försörjningsstöd i Sverige har jag förstått att man måste sälja ev bostadstillgångar och redovisa alla tillgångar man har. Har för mig att jag för ett par år sen läste att någon på försörjningsstöd blivit bjuden på en resa till fjällen av föräldrarna och då räknades detta av mot försörjningsstödet?

  SvaraRadera