söndag 7 februari 2016

IS hotar Front National


"Möte för FN:s avgudadyrkare. Första rangens måltavlor."

I det senaste numret av IS nättidning "Dar al-Islam" pekas Front Nationals medlemmar ut som "första rangens måltavlor", tillsammans med bilden ovan. I en ledarkrönika skriver tidningen:

"Frågan är inte längre om Frankrike på nytt kommer att utsättas för attentat [...] De enda viktiga frågorna handlar om kommande måltavlor och datum."

Företrädare för Front National menar att retoriken från politiska motståndare, med bland annat jämförelser mellan FN och IS, har bidragit till det nya hotet. Partiets generalsekreterare attackerade på Twitter premiärministern:

"FN-manifestationer i Islamiska statens skottlinje. Är du nöjd, Manuel Valls?"

Kelly Betesh, ansvarig för FN i Paris 5:e och 6:e arrondissement, har skapat en ny variant på "Je suis"-temat:

"Jag är en första rangens måltavla"


2 kommentarer:

 1. Otäckt!
  Håller med FN om att franska politiker bär ett ansvar för detta.
  Inte de från FN, menar jag.
  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jaha, nu börjar de ge sig på politiska partier. Front National har väl knappst gjort sig kända för att skända pedofeten Muhammed med karikatyrer men de är patrioter och sakligt islamkritiska vilket tydligen räcker för att IS ska mörda dem. Nästa steg kan mycket väl vara att attackera socialister pga att de är ateister och därmed  ännu mer förhatliga i IS ögon än troende kristna. Då kan t.ex. socialisten Manuel Valls komma upp på förstaplatsen på IS lista.
  Ju fler muslimer som väller in i Europa ju mer börjar både moderata och radikala muslimer betrakta Europa som sin världsdel och lägga sig i saker som inte angår dem. Enda lösningen på problemet med all form av islamisering är att skapa en ny järnridå mellan Europa och den muslimska världen och repatriera alla troende muslimer och fira det med att riva alla moskéer.
  F.ö. förstår jag inte varför jämförelser mellan FN och IS skulle bidra till detta hot. IS ser väl knappast FN som en konkurrent eller som en terrororganisation som attackerar radikala muslimer.

  Stig

  SvaraRadera