fredag 18 mars 2016

Var identitetsvänsterns retorik kommer ifrån


Det "separatistiska forumet" Rummet, som har skapats för att
"rasifierade" ska slippa vita. Observera att inlägget givetvis
har fått en engelsk rubrik.


När jag här tar upp olika yttranden och utspel från nyvänstern, brukar jag påpeka det lite ironiska i att dessa fina kommunister och anti-imperialister hämtar hela sitt språkbruk och sin "analys" från USA, och då särskilt från den vänster som finns vid universiteten. Jag har också poängterat att Wikipedia endast har två artiklar om "rasifiering", på engelska och svenska. Vi kan alltså dra slutsatsen att den lilla våg av identitetstänkande, med sin fixering vid "vita män", "rasifierade kroppar", "vita tårar" och så vidare, helt enkelt är ett resultat av vårt lands påtagliga amerikanisering. Det är därför inte heller någon slump att dessa människor rentav vill föra in "Sveriges koloniala historia" i det hela, just därför att en koppling ska finnas till slaveriet i USA, vilket förklarar all rasism även i vårt land.

Idag dök ett lämpligt klipp upp som är en utmärkt illustration av detta. Vid ett amerikanskt universitet hölls ett protestmöte mot Donald Trump och när vi kommer in intervjuar reportern en mexikansk kvinna, men blir avbruten av en aggressiv vit kvinna som använder många av de uttryck vi nu får vänja oss vid här. Reportern bör alltså inte ens få finnas på platsen eftersom han är en vit man och som sådan har ett privilegium. Tanken att han tar upp plats, och därmed förstör för "women of color", är också typisk, liksom det vulgära språkbruket:

Det är som vanligt också intressant hur blinda dessa människor är för andra typer av strukturer och orättvisor, som inte har med ras eller kön att göra. Den rabiata kvinnan ovan inser antagligen inte ens att unga och attraktiva "färgade" kvinnor, som mexikanskan hon så generöst ville beskydda, har ett enormt privilegium gentemot henne själv.

12 kommentarer:

 1. Exakt!

  Detta är verkligen en skämskudde på för den svenska vänstern. Alla deras begrepp, alla deras idéer, alla deras tankegångar, allt deras tankegods, är hämtat från den extrema vänstern i USA, det land där kapitalismen skördat sina främsta framgångar. Hur känns detta Gudrun Schyman och alla andra. Ni är ju faktiskt inget annat än papegojor för dessa extremer i USA. Hur vore det om ni i stället en smula ägnade er åt svenska förhållanden?

  V

  SvaraRadera
 2. Låg kognitiv förmåga kombinerat med bristande impulskontroll är skadligt för individen.

  SvaraRadera
 3. Jag är så fundersam på alla dessa vita feminister som kräver den vite mannens utrotande (dom kanske kan prata med tyskarna om att lära sig hur man gör) hur ser dom på sin egen far eller bror? Kan ju inte kännas så där överdrivet roligt att se sin dotter på TV skrikandes att alla vita män ska dö.
  Sedan undrar jag varför man inte nämner att araberna var de som började slavhandeln med svarta människor. Man tog utgångspunkt i en bibelvers om Noa, tolkade den som att "slaven" skulle vara afrikaner. Och förresten så handlar man med slavar nu också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Araberna höll dessutom på med slaveri ända fram till 1970-talet och det förekommer än idag i en förtäckt form, philipinska barnflickor och hushållerskor som fråntas sina pass och hålls som sexslavar. Västvärldens slavhandel höll på i 300 år medan arabvärldens slaveri har pågått i 1 300 år (från 600-talet till 1900-talet).“Så sent som på 1950-talet uppgick antalet slavar i Saudiarabien till 450.000 personer”,skriver Wikipedia.

   Radera
 4. Hvorfor omfavner feminister muslimer og Islam? Hvilke mentale mønstre eller mekanismer ligger bak offer kulturen vi ser utbre seg på Universiteter - og manifesterer seg i fenomener som "safe-spaces", "mikroaggresjon" og "white-privilege". Og som sagt det merkelige ekteskapet mellom feministenes omfavnelse av masseinnvandring - og ofring av deres muslimske søstres frihet på Nyfeminismens alter.

  Jeg synes selv at beskrivelsen av Ny Feministenes psykologi i denne videoen også er beskrivende for BlackLivesMatter bevegelsen, intifada bevegelsen, anti-rasistene, hele den genus orienterte bevegelsen - kort sagt enhver gruppe på venstre siden.

  Ny-Feminismens psykologi finner vi selvfølgelig igjen i Politiske partier - og intet annet sted i verden, så utbredt som i Sverige.

  En tidligere aktiv feminist - i dag Professor forklarer. Anbefales - rett og slett genialt.

  Professor Janice Fiamengo at the University of Ottawa discusses how feminists display the signs and symptoms of the mental disorder "Victim Mentality."

  https://www.youtube.com/watch?v=_ohyaZrEucM

  Mvh O.v.S.

  SvaraRadera
 5. Jag skäms för att medge det men jag visste inte att tokvänsterns omvända rasism kom från USA. Jag trodde att sovjetkommunismens sammanbrott har lett till att det har uppstått ett tomtum inom vänstern som de nu fyller ut med extremfeminism och rasistspöket dvs att se en rasist i varannan buske. Denna ideologiska tomhet är väl en del av sanningen och efter "murens fall" har de alltså sökt ny identitet hos extremister i kapitalismens förlovade land.
  Deras tanke att vita män tar upp plats och därför ska hålla sig borta från arrangemang som "women of color" påminner starkt om den tid då de fanns särskilda toaletter, parkbänkar och sittplatser i bussar och tåg för svarta och vita. Det är inte antirasism & feminism utan ren och skär nyrasism.
  Hur skulle dessa rabiata tokfeminister och antivita rasister ha reagerat om man på en Första majdemonstration hade jagat iväg araber och negrer för att de "tar plats" genom sitt aparta utseende och inte har någonting med svenska arbetarrörelsens historia att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju det som är det paradoxala och själva förstår de inte längre vad som är rasism och att det är just vad de håller på med. Vill bara påpeka att evenemanget inte hette "women of color", utan var någon form av protest mot Donald Trump och att uttrycket bara användes av den otrevliga gamla batikhäxan som kände någon sorts solidaritet med just "färgade" kvinnor. Att hon själv, som vit dessutom, tog enorm plats och avbröt samtalet med en mexikansk kvinna verkade hon inte heller inse.

   Radera
  2. Jag trodde att "women of color" var någon sorts systerorganisation till Black lives matter, i USA finns det ju massor av organisationer för att amerikaner är mera "do it youtself-minded" än svenskar som förlitar sig mer på statliga insatser och institutioner som t.ex. Expo.
   Undrar hur det är bland vänsterextremister i övriga Europa som t.ex. Frankrike och Nederländerna som du känner väl till, hämtar extremvänstern där också inspiration från Amerika eller är de länderna förskonade från identitetsvänster och istället rabblar Karl Marxs teser som vänstern gjorde i Sverige innan Sovjetimperiet brakade ihop?

   Radera
  3. Nej, den här amerikanska universitetsretoriken har jag inte sett där, även om AFA och liknande förstås finns. Å andra sidan följer jag inte vänstern i dessa länder särskilt noggrant.

   Radera
 6. "Jag trodde att sovjetkommunismens sammanbrott har lett till att det har uppstått ett tomtum inom vänstern som de nu fyller ut med extremfeminism och rasistspöket dvs att se en rasist i varannan buske."

  Nej, nej. Svensk vänster är alltför bortskämd och bekväm för att tänka egna tankar. Därför importerar man hejdlöst det tankegods som kommer från huvudfienden, det fria kapitalistiska USA. Att hela saken leder till syntax-error och att klockorna i Östervåla stannar, bryr sig svensk vänster inte om. Rättare sagt har svensk vänster inte den intelligensen att uppfatta skillnaden.

  V

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade inte så mycket egna tankar på 60-talet heller när de rabblade hundraåriga gamla marxistiska teser från
   Kapitalet (från 1867) vilka var väldigt svåra att förstå vad de hade med dåtidens Sverige att göra.

   Radera
 7. Den vithåriga häxan med mobiltelefonen argumenterar ju precis som hon har lärt sig av hennes nazist islamistiska kompisar.
  'Du har inte tillåtelse att gå omkring här och göra vad du vill, så lämna området'

  SvaraRadera