onsdag 1 juni 2016

Ytterligare ett litet pris till Malena Ernman


Det har nu gått några veckor sedan Malena Ernman sist tilldelades ett pris för sina hjältemodiga bedrifter på Twitter, trots att hon dagligen exponerar sin mycket fina människosyn för alla som inte har blockats efter kritiska kommentarer. Så sent som idag fick vi till exempel veta:

Hennes twittrande har tidigare resulterat i bland annat Sandvikens "Mångfaldspris" och "Martin Luther King-priset", som delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equemeniakyrkan och Sveriges kristna råd. Särskilt imponerade är den suspekta organisationen "Svenska FN-förbundet", som i år tilldelade Malena Ernman "Årets försvarare av mänskliga rättigheter" och året dessförinnan "Diplom för försvar av mänskliga rättigheter". Att hon skulle vara den som gör absolut mest för mänskliga rättigheter, dessutom år efter år, är ju direkt skrattretande.

Det var med andra ord hög tid för fackförbundet Kommunal att göra en markering:Själv följer jag inte Kommunal, men däremot Malena Ernman, vilket gör det omöjligt att missa något tillfälle då hon tar emot ett nytt pris, eftersom hon alltid ser till att även exponera det beröm hon får. Precis som vid varje sådant tillfälle, strömmar de vanliga misstänkta till med samma kommentarer som alltid:


Någon kanske undrar vad nu detta har för allmänintresse och tycker att jag inte borde lägga ned energi på någonting så futtigt. Det spelar förvisso ingen roll hur många pris Malena Ernman tar emot, eller vilka kreativa namn de bär, men jag tycker ändå att dessa utdelningar säger någonting om vårt land och vår samtid. En person skriver någonting fint om migranter och någonting fult om Sverigedemokraterna, vilket följs av nya uppdrag och nya utmärkelser, vilket i sin tur följs av inställsamma kommentarer från andra posörer inom etablissemanget. Jag är nog inte ensam om att längta efter dagen då pendeln byter riktning.
10 kommentarer:

 1. Vi bör nog inte längta efter att "pendeln ska byta riktning", eftersom det torde innebära samma idioti med omvända förtecken. Exempelvis skulle det då räcka med att skriva någon obegåvad invandringskritisk klyscha på Twitter för att belönas med priser för att man "stått upp mot islamiseringen" eller något dylikt. Låt oss istället hoppas på ett samhällsklimat där människor får utmärkelser för att de verkligen utfört något av reellt värde för Sverige och svenskarna, och där ytliga posörer (oavsett politisk hemvist) möjligen uppmärksammas slaskpressens skvallerspalter, men inte i några mera seriösa sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom sandra sidan inte består av posörer hycklare och riktiga svin (med undantag av några ledande SDare med Mattias Karlssons Expofiler i spetsen )är det du förutspår omöjligt

   Radera
  2. Det du skriver ligger i farans riktning på samma vis som en pendel alltid slår lika åt andra hållet. Därför är det viktigt att bryta farliga trender tidigt fast i detta fallet har det varit omöjligt på grund av propaganda och undanhållen information. Det enda vi kan göra, vi som vill ha ett öppet demokratiskt samhälle, är att hålla emot de andra krafterna som vi försökte hålla emot den vänsterliberala agendan.

   Risken med alla Ernmans "utmärkelser" är att hon likt ett söndercurlat barn som applåderats av föräldrar för varje menlös bedrift kommer att stå där andfådd och rödblommig och vänta på mer.

   Radera
 2. Undra hur historiker kommer se på den här tiden? Komiken runt dessa priser och såna som Ernman är påfallande hög. Hur ser dessa människor på sig själva?

  SvaraRadera
 3. Pris bör man väl få för något man gör, inte skriver?

  Vad har Ernman gjort förutom att visa bilder på Twitter och säga några ord på en scen?

  Varit volontär i ett flyktingläger? Tagit emot ensamkommande i sitt hem? Tagit ställning mot sexuella trakasserier, hat mot homosexuella eller hot mot kristna på asylboenden?

  Vissa har en gräddfil till solglansen. Ernman är en av dem.

  SvaraRadera
 4. Ha ha! Ja, Kommunal är ju fyllt av trovärdighet. Vad var priset? En spritresa??

  SvaraRadera
 5. Det handlar väl om inbördes beundran. Den ene är finare än den andre i en evig klättring i finhet.

  De fina orden sällskap (med de onda verkningarna av drunkningsdöd och elände för svenskarn).
  Men man blir för alltid vaccinerad mot deras förbund.

  SvaraRadera
 6. Ernman bor i en stor våning högst upp i ett hus på Kungsholmen i Stockholm. Det är ganska lätt att vara en fin människa där uppe.

  SvaraRadera
 7. Det är inte bara Malena Ernman som kan skryta med att ha fått en massa priser, även Kristna Fredsrörelsen, Equemeniakyrka, Sveriges kristna råd, blufforganisationen Svenska FN-förbundet och fackförbundet Kommunal kan skryta med att ha delat ut priser till madame Malena Ernman så att de får publicitet vilket Ernman gärna hjälper dem med så att hon får ännu fler medaljer att hänga på bröstet så att hon snart ser ut som pansargeneral Patton.

  Personerna inom dessa organisationer är så banalt fåfänga att de tycker att det ger dem själva ett visst skimmer när en operadiva tacksamt tar emot deras priser. Det är ett givande och mottagande av priser som även de "generösa" prisutdelarna drar fördel av - klubben för inbördes poserande med andra ord.

  SvaraRadera
 8. Börjar kanske något påminna om Stalinkulten?

  "Alla matrosers bäste vän", "alla arbetares egen lille far" mm mm.

  Visst säger detta mycket om dagens Sverige.

  Hur det ska gå för denna narcissist när prisen inte längre delas ut kan man ju bara spekulera över.

  Ett hopp från våningen högst upp på Kungsholmen riktning nedåt?

  SvaraRadera