tisdag 18 oktober 2016

Anders Lindberg i gammal god form


Lite oturligt för Anders Lindberg hamnade hans alster direkt efter
ett annat om hur det sociala skyddsnätet urholkas i Sverige.

Idag bjuder Aftonbladets ledarskribent på ett inlägg av den typ som gjorde honom ökänd redan för ett antal år sedan. Han är å andra sidan inte den ende vänsterfigur som, så snart inflödet verkade minska, direkt ville se att skärpningarna på migrationsområdet drogs tillbaka, eftersom dessa människor inte riktigt förstår att förra höstens skörd, tillsammans med de föregående årens, kommer att belasta kommuner och socialtjänster under många år framöver. För att inte tala om den problematik som kommer att sträcka sig över generationer. Språkbruket är försåtligt, för att inte säga missvisande:

"Under första halvåret 2016 sökte knappt 23 000 människor asyl i Sverige. Migrationsverket har skurit ner sin prognos till 34 500 för hela året. I stället för systemkollapsen avvecklas nu tillfälliga asylboenden i rasande fart eftersom det kommer för få asylsökande. Bert Karlssons flykting­imperium har varslat hundratals anställda."

Observera hur inte bara ordet "knappt" har petats in, utan dessutom rentav "för få asylsökande". Det är en lite märklig syn på verkligheten, eftersom tillfälliga asylboenden förstås skapades för att kunna hantera de rekordstora volymerna under förra året. Det är rimligare att i så fall säga att det kom för många under den perioden, men visst, jag erkänner utan omsvep att jag tycker att även 34 000 är för många. Det är för övrigt första gången jag har sett någon beskriva motgångar för Bert Karlssons profiterande som någonting illavarslande. Han rör sig sedan ut på en ännu halare is:

"Problemet ute i kommunerna är att flyktingkrisen är på väg in i en ny fas som handlar om integration. Där är frågorna långsiktiga: om bostäder, jobb och samhällsservice och om att ge möjlighet till våra nya landsmän att rota sig här. Paradoxen är att de tillfälliga regler som Sverige införde för att stoppa flyktingströmmen nu främst har ­effekten att de lägger ­krokben för integrationen."

Nej, det sker inte först en särskild fas av inströmning, följd av en särskild fas av integration. Naturligtvis pågår de båda processerna parallellt år efter år. Framför allt är det fantastiskt, om än inte ovanligt, att Anders Lindberg vägrar se volymerna i sig som det största hindret för integration. Han använder verkligen ordet "paradoxalt", trots att han i en text om att inflödet måste öka samtidigt erkänner att integrationsfrågorna är långsiktiga. Tror han att situationen för bostäder, jobb och samhällsservice förbättras eller försämras, för till exempel förra höstens skörd, om kranen åter skruvas på? Vi förstår vilken tillfällig regel som han menar försvårar integrationen:

"Att vi aktivt hindrar återförening av familjer kanske låter som en nödvändig uppoffring mitt i en kris när systemkollaps hotar, men hur rimligt är det tolv månader efter krisen?"

I debatten sägs slentrianmässigt alltid att anhöriginvandring är nödvändig för integration, där tanken är att den anlände annars inte kan slappna av, utan är upptagen av oro för kvarblivna släktingar. Det skulle kunna vara så, och låter fullt tänkbart, men det sägs utan något som helst faktabaserat underlag. Man skulle nästan lika gärna kunna hävda att det för integrationen är bättre att vara alldeles själv, för att tvingas umgås med andra människor, inte heller det belagt med någon empiri. Ärligt talat tycker jag att man har en skyldighet att göra allt för att integreras och lära sig språket, oavsett om man ännu inte lyckats få hit familjemedlemmar. Man skulle också kunna vända på Anders Lindbergs fråga, och undra hur rimligt det är att öka inflödet tolv månader efter en kris där 163 000 personer sökte asyl. Är dessa nu integrerade med arbeten och språkkunskaper, så att vi är redo för 163 000 till?


Malmö. Tydligen är dessa tidigare skördar nu
integrerade och inflödet bör återigen maximeras.


Den vanliga lögnen uteblir inte heller:

"Om Migrationsverket får rätt och antalet asylsökande ligger kring 34 500 är det svårt att se motivet bakom att fortsätta splittra ­familjer. Dessa delar av de tillfälliga stopp­reglerna ­borde ­därmed kunna ­avvecklas redan nu."

Återigen måste jag alltså påpeka att Sverige inte splittrar några familjer, åtminstone inte i andra länder. Det gör den som åker iväg utan de släktingar denne vill leva med, och det går utmärkt att när som helst återförenas med sin familj i till exempel hemlandet. Vi får sedan faktiskt en siffra på den volym Anders Lindberg vill se:

"Sverige skulle förmodligen långsiktigt kunna ta emot och integrera omkring 100 000 människor per år, långt över årets nivå men inte så många som kom 2015."

Det är nästan så att även jag häpnar. Här menar alltså en vuxen människa, som får betalt för att på heltid fundera kring dessa frågor, att 100 000 personer per år kan integreras, dessutom långsiktigt. Det blir en miljon under de kommande tio åren, och då behöver vi inte ens oroa oss för någon integration, eftersom de parallella samhällena då kommer att växa enormt och befolkningen i rask takt byts ut. Varför till exempel lära sig svenska, när en stor del av befolkningen redan talar ens modersmål? Det som kommer att hända är förstås att all samhällsservice och all dokumentation också måste utföras på arabiska. Å andra sidan kommer samhällsservicen i lika rask takt brytas ned, sysselsättningen ligga på irakiska nivåer och klaner ta över samhällets tidigare funktioner. Givetvis kommer svenskarna att förlora, vana som de är vid en stark stat och att inte förlita sig på släktingar. Vi kan också sluta räkna utanförskapsområden, eftersom hela Sverige kommer att bli ett sådant.

Som så ofta har Anders Lindberg tittat ut i världen för att identifiera nya grupper som bör tas till Sverige:

"Situationen i Turkiet är instabil och flyktingströmmen därifrån kan öka. Anfallen mot storstäderna Aleppo och Mosul i Syrien respektive Irak kan driva ytterligare hundratusentals människor på flykt. Och Pakistan har aviserat att de i november troligen kommer att börja utvisa 1,5 miljoner afghaner som vistas i landet. Allt det här kommer att ställa nya krav på Europas gemensamma flyktingpolitik och, förhoppningsvis, driva fram fler gemensamma lösningar än bara högre murar."

Observera hur självklar tanken är att afghaner som utvisas från Pakistan ska till just Europa. Har Pakistan inget ansvar i detta, eller Afghanistan? Varför inte närliggande länder som Iran eller Indien? Eller, i vanlig ordning, rika muslimska länder som Saudiarabien och Kuwait? Föga förvånande är det också ett särskilt land i Europa som bör visa vägen:

"Men tills det händer ­behöver Sverige ta saken i egna händer och hyvla ner de trösklar som finns för att integrera de människor som redan har sökt skydd här. För de flesta kommer till slut att få ­stanna, och bli en del av den mosaik som är ­Sverige."

Vem bad om att Sverige skulle bli en mosaik, och hur fungerar mosaiken i till exempel Irak och Syrien, där befolkningsgrupperna trots allt är mer likartade än den mosaik vi ska skapa här? Jag förbluffas ännu en gång av att vi i Sverige verkligen har tunga röster som menar att ett land längst upp i norra Europa med tio miljoner invånare ska "ta saken i egna händer". Det är också lite intressant att socialdemokraten Lindberg nu talar om att hyvla ner trösklar, när det är liberalernas mantra och vi vet att han själv motsätter sig alla förändringar av arbetsmarknaden, från kollektivavtal till lönedifferentiering. Men det är klart, ser man skärpta regler för anhöriginvandring som den största tröskeln, går det kanske ihop.

Det är ändå lite fascinerande hur människor som Anders Lindberg resonerar, där det blir alldeles uppenbart att inflödet är ett mål i sig. Det spelar tydligen ingen roll att 50 miljoner människor befinner sig på flykt i världen, någon miljard är ytterst fattig, eller att en mängd länder helt saknar asylinvandring; det enda viktiga är att Sverige konstant fyller på med 100 000 personer från specifika regioner. När man läser ett förljuget inlägg av Anders Lindberg, blir man nästan tacksam för att personer som Viktor Banke åtminstone kräver att svenskarna drar ned på sin levnadsstandard och menar att formerna för mottagande är mindre viktiga än att inflödet maximeras. Det är enormt sjukt, men förhållandevis uppriktigt.

22 kommentarer:

 1. Det Anders Lindberg och likasinnade representerar är inte något fint och humant,i realiteten är det samhällsomstörtande verksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana som Anders Lindberg är en sorts lönnmördare som med "humanitet" som täckmantel vill förinta det svenska folket och Sverige som land. Fick sådana som han fria händer hade han säkert byggt förintelseläger. Jag förstår inte varför sådana rasister som bara vill omge sig med araber och afrikaner stannar kvar i Sverige Man kan ju faktiskt emigrera till Afrika eller Mellanöstern om man tycker att det är alldeles för vitt här.

   Radera
  2. Lindberg omger sig nog inte med araber och afrikaner.
   Han är lika verklighetsfrånvarande som kollegan Peter Kadhammar, som nyligen gjorde ett nedslag i Husby dagtid, och tyckte det var jättemysigt. Han till och med tyckte att folk kunde åka förbi och ta en fika, och njuta av de arabiska sötsakerna.
   Man blir trött på dessa ögonblicksnedslag dagtid och att de sedan plitar ned verklighetsuppfattningen i aftonslaskan.
   Att utsätta sina verklighetsuppfattningar kväll eller natt i dessa "mångkulturella" områden kommer inte på fråga för dessa desinformatörer.

   Radera
  3. Nej, på det privata planet omger han sig säkert inte med araber och afrikaner men han vill (ev. omedvetet) se den vita mannen (och kvinnan) sgs helt utplånad i Sverige och ersatt med MENA-folk så att han och hans vita kolleger och grannar i sitt vita reservat blir unika. I framtiden ska man ännu tydligare än idag kunna se på en persons hudfärg vilken samhällsklass denne tillhör, vilken utbildning och inkomst de har och då blir det ju genant med en vit underklass som ser ut precis som den vita eliten i samhället.
   Det kan ju verka paradoxalt att en kulturmarxist vill ha så tydligt markerade klassklyftor men det är säkert mer en grumlig önskebild och okontrollerad drift än en klart formulerad plan. Dagens vänsterextremister är heller inte som de gamla "bokstavstroende" marxisterna som följde Karl Marx`s teser till punkt och pricka.

   Radera
 2. "Sverige skulle förmodligen långsiktigt kunna ta emot och integrera omkring 100 000 människor per år, långt över årets nivå men inte så många som kom 2015."

  Och var ska de bo? Ska de tälta eller bygga kojor i de enormt många och stora skogar som Reinfeldt sett på sin flygturer och av det drar slutsatsen att det finns massor av plats till s.k. nysvenskar...

  Fakta om bostadsbristen kan man få på Hyresgästföreningens sajt i en färsk artikel publicerad 28 juni 2016:
  "94 procent av befolkningen bor nu i en kommun där det råder bostadsbrist.
  Det är en siffra som ökat kraftigt de senaste åren. Bara sedan förra året har antalet kommuner med brist ökat med 57 stycken, eller 31 procent.... Av Sveriges 290 kommuner anger nu 240 att de har brist på bostäder i kommunen som helhet. För tre år sedan var det bara hälften så många.

  Ekonomifakta skrev om arberslösheten den 15/9 i år: " Den senaste månaden uppgick arbetslösheten till 6,6... Totalt uppgick antalet arbetslösa till 349 700 personer"
  Och tokdåren Anders Lindberg vill spä på med ytterligare 100 000 nya arbetslösa på bara ett år.

  Ekonomifakta skriver också om ungdomsarbetslösheten: "Den senaste månaden var 97 100 ungdomar mellan 15-24 år arbetslösa, vilket var 6 100 färre än samma månad föregående år. Det innebär att ungdomsarbetslösheten uppgick till 14,9 procent.... Sedan år 2000 har ungdomsarbetslösheten hållit sig på relativt höga nivåer"

  Det är ju i ungefär den åldern "flyktingbarnen" är i och dessa analfabeter ska alltså konkurrera med förhållandevis välutbildade svenska ungdomar om jobben.

  Och så då lite fakta om arbetslösheten bland invandrare: "I augusti 2016 var knappt 117 822 personer utan gymnasieutbildning inskrivna hos Arbetsförmedlingen. Av dem var drygt 82 331 utrikes födda."
  Det blir 35,5 % utrikes födda bland arbetslösa.

  Anders Lindbergs tal om mosaik är perverst och stötande. Karldjävulen verkar vara mentalt rubbad då han anser att lilla Sverige ska bli en soptipp för större delen av de 1,5 miljoner afghaner som blir utvisade från Pakistan. Han säger det visserligen inte rent ut men det är inte svårt att räkna ut vilka sjuka dagdrömmar som spökar i den förvirrade och fanatiska hjärnan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har glömt hur man räknar procenttal, men nog måste det bli mer än 50 % utrikes födda som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen, eller?

   Radera
  2. Ge alla en såg+yxa, en spade+spett, utsäde samt fårhona+hane så kan de återkolonialisera skogsbygderna i norr. Gör som Karl IX tid, det område du kan ta dig runt och markera i skogen (bläcka träden) på ett dygn får du.

   Radera
  3. Låt för allt i världen inte muslimska "flyktingar" ta hand om kor, får och andra djur i Sverige!
   Detta skulle betyda ett omfattande och mycket grymt djurplågeri med halal-slakt. Den som vill se detaljer om detta kan Googla på sajten "Animalaustralia" och bedtrtakta slaktdjurens svåra lidanden i muslimska länder. Märkligt nog är alla svenska djurskyddsorganisationer knäpptysta om denna slakt.

   Radera
  4. Svar till Stig:
   82 331 utrikes födda / 117 822 personer blir 0,69877

   multiplicera med 100 så blir det 69.877 %

   OCH DETTA ALLTSÅ INSKRIVNA UTAN GYMNASIEUTBILDNING

   Radera
  5. Svar till highcoastbeds:
   Ja, man ser ju direkt på förhållandet 117 822 - 82 331 att det är en bra bit över 50 %.
   "Man tar delen dividerat med helheten för att få fram procenten" ringer i mina öron sedan skoltiden men jag måtte ha halkat på tangenterna när jag fick fram 35,5 %.
   Det blir istället i runda slängar 70 % av de arbetslösa som är utrikes födda.

   Radera
 3. Vänstervridna propagandister som Anders Lindberg ger aldrig upp drömmen om att intensifiera det subtila och lömska folkmordet på det svenska folket och de hoppas givetvis kunna fortsätta att styra politikerna och i synnerhet statsministern.
  Frågan är om ens Löfven kommer att öppna slussarna för en ny flyktingtsunami. Löfven och hans partiledning är säkert väl medvetna om att de i så fall skulle fortsätta att förlora väljare till SD. Flyktingkrisen kom som en välsignelse för sossarna så att de fick ett "legitimt" skäl att skruva åt kranen en aning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveeggat dock hos sossarna. Ju fler asylanter som mycket snabbt blir medborgare desto säkrare sitter Löfven i sadeln. Det är väl runt 80% av asylanterna som röstar på ett vänsterparti. Och för kommunal rösträtt räcker PUT till och med. Mot detta inom (s) tror jag det finns en ganska liten andel av koryfeerna som kämpar emot därför att de inser att det går åt h-e för landet och det i så fall kanske trots allt inte är så trevligt att ha regeringsmakten som tröst.

   Radera
  2. Vilket visar behovet att göra om röstsystemet så att kraven för att s k "nysvenskar" över huvud taget ska få rösta i vårt land HÖJS KRAFTIGT

   Radera
  3. PK-politikerna kännetecknas ju inte av något långsiktigt tänkande utan tänker högst en mandatperiod framåt och på de två år som återstår fram till valet 2018 hinner inte så många "nysvenskar" bli medborgare & sosseröstare att det överväger svenskarnas väljarflykt från S till SD.
   En annan fråga är hur sossarna ska få in nya medlemmar som inte är analfabeter och med en intelligenskvot omkring 70 den dagen 75-90 % av sossesympatisörerna är araber och afrikaner från världens mest primitiva länder. Till och med sådana som Löfven och Sahlin kommer att framstå som genier och då är det riktigt, riktigt illa!

   Radera
 4. Bytes motorsåg mot träben!
  Anders Lindberg mot trasig glödlampa!

  SvaraRadera
 5. Anders Lindberg borde läsa Johan Westerholms blogg ledarsidorna.se. Johan Westerholm har sedan flera år tillbaka skrivit om de konsekvenser av Sveriges invandringspolitik. Johan W är (S) märkt men står med bägge benen på marken och referera till den verklighet som kommunerna lever i.
  För mig har denna sajt varit en källa för att beskriva verkligheten i Sverige. Tyvärr klarar inte många av "medias" journalister av detta.
  /PER

  SvaraRadera
 6. Jag vill inte ta emot enda person till, däremot vill jag avvisa och återkalla beslut för minst en miljon som redan kommit hit på felaktiga grunder. Tragiskt att se hur bostadsbolag och svenskfientliga politiker går hand i hand för att "bygga bort bostadsbristen" som de själva skapat. Mitt Sverige har inte tio miljoner invånare, och jag vill inte se förfulningen fortsätta med skyskrapor, förtätning och nya ledsamma bostadsområden. Vi bör istället återta våra förorter, där ska svenska studenter bo med hyfsade hyror och väl utbyggd kollektivtrafik.

  SvaraRadera
 7. Du har rätt Marie-Louice i att det är mer än 50 % av de arbetslösa som är utrikes födda. Det är hela 70 %. (Jag trodde att jag också glömt hur man räknar ut procenten men jag har halkat på tangenterna. Man tar ju delen dividerat med helheten för att få fram procenten)

  SvaraRadera
 8. Jag tänker på den dryga miljon migranter som kom till Tyskland förra året och de tiotusentals som fastnat i andra länder. Om de misströstar och nyheten att Sverige öppnar sina gränser lär EU:s yttre gränser kännas malplacerade.

  SvaraRadera
 9. Såg igår på sajten "Russia Today" att födelsetalen i Tyskland nu i år är de högsta på 33 år samt att ökningen enbart beror på att flyktingkvinnorna föder många barn.
  Vet inte hur många syrier som fått asyl i Tyskland men senaste året har två (2) syrier fått asyl Ryssland.

  Observatör.

  SvaraRadera
 10. Man blir så otroligt less på dessa rikspuckon som inte begriper någonting. Anders Lindberg talar om mottagningsvolymer som är totalt orealistiska. Eller, rättare sagt, totalt orealistiska om målet inte är att undergräva och förstöra välfärden i Sverige. Det går naturligtvis att ta emot 100 000 flyktingar från tredje världen varje år. Men det kommer att kosta enorma summor. Långsiktigt kommer Sverige att få se en sjunkande välståndsnivå om denna linje drivs igenom.

  Det som typer av Anders Lindbergs slag alltid talar om är att integrationen är nyckeln till framgång. De föreställer sig att integrationen idag är oerhört ineffektiv och att med några små justeringar kan man korta tiden det tar för en nyanländ flykting att etablera sig på arbetsmarknaden. Men det där är bara fantasier. Ingen integrationssatsning som genomförts i Sverige de senaste decennierna har ändrat någonting på ett strukturellt plan. Det finns därför inte anledning att tro att framtida integrationssatsningar kommer att lyckas bättre.

  Anders Lindberg verkar i grund och botten för att underklassen i Sverige ska växa. Det är hans politik. Den invandrarpopulation som kräver en växande andel av samhällets resurser tävlar framförallt om dessa resurser med infödda svenskar i behov av samhällets stöd. Det är de äldre, de psykiskt sjuka, de arbetslösa m.fl. som drabbas när Anders Lindberg och hans gelikar vill vara generösa och goda. Detta är den moderna svenska vänsterns politik.

  SvaraRadera
 11. Miljöpartiet i min hemkommun var på Sabo- konferens, där man enades om att invandrare inte vill integreras. Däremot vill de bli inkluderade. Semantik? Nej, det är en artskillnad mellan integration och inkludering, anser jag. Och Sabo också uppenbarligen, om man får tro miljöpartisten som företräder sitt parti!/V

  SvaraRadera