lördag 7 september 2019

Dagens citat: Afrah Ismail


"För mig handlade det om identitet, jag kom till ett nytt och främmande land och då blev slöjan viktig för att visa att det här är min religion och min identitet."
Lokaltidningen
Afrah Ismail förklarar varför hon har ett behov av att bära islamisk uniform i Växjö. Hon föddes i Somalia och växte upp i Saudiarabien, och uttalandet visar, vilket jag också alltid hävdar, att en slöja i Västvärlden betyder någonting annat än den gör i sedan länge muslimska länder. Vi får som vanligt höra att kvinnor inte nödvändigtvis tvingas att bära slöja, vilket är närmast irrelevant, men Ismail bjuder ändå på det verkliga skälet till att plagget uppfanns:

"Regeln i islam säger att en flicka bör ha slöja efter den första menstruationen, den kan ju komma när man är 10 till 15 år. Håret är en sexuell frestelse för pojkar och män och slöjan ska skydda flickorna och kvinnorna från att bli utsatta."

En sådan kultur håller vi förvisso på att för fullt bygga upp här, men den synen på kvinnor är faktiskt inte vår traditionella. Dessutom berättar denna dam själv att plagget handlar om att visa sin särart. Att det är absolut viktigast när man bosätter sig i ett annat land säger någonting om mentaliteten och väcker återigen frågan varför vi överhuvudtaget ska ha detta inflöde.
1 kommentar:

 1. Snabblånserbjudande
  Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag som letar efter brådskande lån för personliga ändamål, nystartade företag,

  affärsutvidgning, autolån, studielån och mer. Vi kan erbjuda dig ekonomi utan dröjsmål kontakta oss idag.
  Webb: http://us-nethullrobertloans.webs.com

  E-post oss på hullrobertloanagency@gmail.com ELLER hullrobert.loanagency@outlook.com
  WhatsApp: +1 (812) 221-3888

  SvaraRadera