måndag 9 september 2019

När Erik Fichtelius spelar intellektuell
Erik Fichtelius har arbetat inom SR och SVT sedan 1960-talet och verkar ha ungefär samma högdragna och uppfordrande syn på allmogen som Jan Eliasson. Han får numera skriva krönikor i Fokus, och även om den senaste texten där publicerades den 29 augusti har hans egen påannonsering i dag väckt uppmärksamhet bland oppositionella. Tilltalet är nedlåtande och budskapet direkt idiotiskt.


Fichtelius må tycka att referensen gör honom till en intellektuell, och att det är ett oerhört raffinerat budskap anpassat till massorna genom ett barnsligt språkbruk, men i verkligheten har förstås en fiktiv historia från det antika Grekland inte särskilt mycket med dagens svenska invandringspolitik att göra. Det vi ser är inte besökare från grannstäder, utan en omfattande folkvandring från andra kontinenter. Sedan är det ju så att Sverige faktiskt tar emot dessa människor med en hel del gåvor, vars värde vida överstiger det där vinet och den där oxen som Erik Fichtelius orerar om.

På bland annat Twitter har Fichtelius i dag fått mothugg, från människor mer initierade än han själv:
Uppenbarligen vet dinosaurier som Eliasson och Fichtelius att de ska vara för omfattande asylinvandring, men inte riktigt varför, och då blir det gärna lite dumt. I svaren till Fichtelius nämner många den intervju han gjorde med Kajsa Norman. Den säger också en hel del om hans journalistik:

3 kommentarer:

 1. Så äntligen, efter ett helt liv i ett läsande och skrivande yrke, har Fichtelius äntligen läst den första boken i Västvärldens historia. (Hans undermåliga skolgång krävde uppenbarligen aldrig att han gjorde det redan innan han skaffade sig sitt första "jobb") Och vilken tolkning han gör, baserat på all sin "erfarenhet" som livslångt indoktrinerad obildad tanklös viljelös marxistslav som hela tiden bara agerat regimens knähund med sina vulgära propagandalögner, som blivit allt mer utstuderat naiva med åren.

  SvaraRadera
 2. Karljävelns intervju är ju inget annat än ett förhör. Jävla odugling som aldrig skulle få ett annat jobb än på Stasi-TV. Blodsven

  SvaraRadera
 3. Snabblånserbjudande
  Vi erbjuder lån till privatpersoner och företag som letar efter brådskande lån för personliga ändamål, nystartade företag,

  affärsutvidgning, autolån, studielån och mer. Vi kan erbjuda dig ekonomi utan dröjsmål kontakta oss idag.
  Webb: http://us-nethullrobertloans.webs.com

  E-post oss på hullrobertloanagency@gmail.com ELLER hullrobert.loanagency@outlook.com
  WhatsApp: +1 (812) 221-3888

  SvaraRadera