fredag 21 oktober 2011

Bemöt argumenten mot SD

När man möter väljare på gator och torg, eller för all del vänner som är skeptiska är det bra att ha lite motargument mot deras argument. Ofta kommer deras argument direkt ifrån media, och det är ofta samma kommentarer som återkommer. Jag har funderat lite kring vissa av dem, baserat på vad jag har hört från väljare.

"Ni är ju emot invandrare"
"Ni är rasister"
Kanske den vanligaste missuppfattningen. SD är emot den nuvarande invandringspolitiken, och vill skapa ett bättre land för alla som bor här, oavsett bakgrund. Många av våra röster kommer till exempel från jugoslaver som bott här i många år, har sett förfallet, och är oroade över framtiden.

"Ni är borgare, ni röstar med Alliansen i 90% av omröstningarna i riksdagen"
SD tillhör inte något block. Det är ett mittenparti som stöder de förslag man bäst tycker motsvarar partiets politik.

"Ni är högerextremister"
Detta är ett epitet som media använder för att svartmåla SD. Sanningen är att SD är ett mittenparti. Man har också vunnit röster från både Moderaterna och Socialdemokraterna.

"Ni har bara en fråga"
Helt fel. SD har ett program som omfattar alla samhällsfrågor. Däremot är invandringsfråga en ödesfråga inför framtiden som påverkar många andra frågor.

"Ni kan ju inte ens fylla era platser"
Det är sant att SD i vissa kommuner inte kunnat fylla de platser väljarna givit dem. Detta är dock ett resultat av partiets enorma tillväxt och är att betrakta som en barnsjukdom som kommer att försvinna i takt med partiets mognad.

"Vi behöver en stor invandring för att möta problemet med den åldrande befolkningen"
Mycket bra artikel från PI som egentligen säger allt:
http://politisktinkorrekt.info/2011/10/21/invandringen-forsamrar-for-den-aldrande-befolkningen/

Vad har ni själva mött för kommentarer? Hjälp mig att komplettera motargumenten"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar