söndag 23 oktober 2011

Konflikten i Mellanöstern...


Israel-Palestina-frågan...egentligen hade jag bestämt mig för att aldrig kommentera den. Den diskussionen är nämligen väldigt infekterad och väldigt märklig. Är man vänster, står man på palestiniernas sida, är man höger, på Israels. Detta leder till att en vänsteraktivist, som är feminist, anti-religiös, mot förtryck av homosexuella osv - lierar sig med exempelvis ett islamistiskt parti som Hamas.


Det som fick mig att ändå skriva ett par rader var nedanstående artikel. Olofsson är tydligen ordförande i något som heter Göteborgs Palestinagrupp och den som orkar googla hittar honom säkert i allehanda vänstergrupper.

Så stödjer Roxette den sista apartheidstaten


När Roxette i dag spelar i Tel Aviv ger man den palestinska icke-våldskampen, och allt vad demokrati och mänskliga rättigheter heter, en riktig taskspark, skriver Gunnar Olofsson, ordförande i Göteborgs Palestinagrupp.


Roxette har alltså haft en spelning i Tel Aviv. Inget märkligt kan man tycka. Jodå, menar Olofsson, de stöder den sista apartheid-staten och man ger allt vad mänskliga rättigheter heter en taskspark! Om Roxette hade spelat i Ramallah skulle Olofsson inte sagt någonting, för han är just vänster och stödjer därför just palestinierna. Han skulle inte sagt att Roxette då stödjer självmordsbombare och islamister.

Varför sitter människor i Sverige och hetsar upp sig till den här graden av just denna konflikt? Varför finns det inga rabiata Syd- eller Nordkorea-anhängare?


Jodå, det här är Lars Ohly. Han är nämligen vänster och därmed på palestiniernas sida i en konflikt som av någon anledning har allt att göra med var man uppfattar sig på den svenska skalan.


http://www.expressen.se/kultur/1.2181133/david-grossman-pa-flykt-fran-ett-sorgebud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar