måndag 31 oktober 2011

Liberaler klappar sig själva


För någon vecka sedan kunde bloggen raljera lite över en debattartikel skriven av en vänsterpartist, som dels gick ut på att Sverige måste öka flyktingmottagandet, men framför allt syftade till att framhäva godheten hos den kommunistiske skribenten. Nu kommer en liknande debattartikel, denna gång från CUF och LUF. Medan vänstern vill öka invandringen i solidaritetens namn, vill dessa skribenter göra det i liberalismens.

"CUF och LUF har nu fått nog och går ut med en gemensam kravlista för en humanare och liberalare flyktingpolitik"

Man blir ju lite cynisk med åren, och jag misstänker faktiskt att författarna själva inte riktigt tror att det är en bra idé att ha en ännu större flyktinginvandring, men att en sådan här debattartikel är ett sätt att profilera sig inför kommande uppdrag i moderpartierna.

Man framhäver i ett par meningar särskilt att Sverige inte bör avvisa några kristna irakier, eftersom de i Irak förföljs av muslimer. Detta är ju säkert sant, men i Irak finns hundratusentals kristna - är lösningen verkligen att de ska bo i Sverige? 

Läs gärna artikeln via länken nedan. Den är dock relativt ointressant; det är helt enkelt en A4-sida med de innehållslösa flosklerna vi kan vid det här laget:

"...som inte ser flyktingar som ekonomiska belastningar, utan som en resurs och möjlighet för det svenska samhället."

"Att den mänskliga rätten till skydd inte alltid efterlevs i Sverige är skamligt"

Och så vidare...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar