söndag 23 oktober 2011

Lite svartmålning av SD igen
Denna artikel har ju kommit till enbart för att han varit SDare. Hur många sådana här fall finns det inte i andra partier?

Men framför allt visar detta det sjuka med vårt nuvarande system - varför är det tillåtet att behålla sin riksdagsplats efter man lämnat partiet som erhållit mandatet?

Länk till DN-artikel

5 kommentarer:

 1. Håller med om det. Det skulle inte vara möjligt att vara kvar på ett mandat när man inte är medlem längre. Det är partiet som ska ha sina platser och ges till ersättaren vid avhopp. Så enkelt bordet det vara. Sådana här avhopp skadar ett parti oavsett vilket det än är.

  SvaraRadera
 2. Exakt. Argumentet är ju att deras namn står på valsedeln och att de därför är invalda som personer, men i praktiken så lägger ju de flesta sin röst på ett parti.

  SvaraRadera
 3. Ja man har ställt upp och kandiderar för ett parti inte som enskild medborgare. Man lånar helt enkelt ut sitt namn och sin kropp till partiet. Hur svårt kan det vara att ta till sig? Obegripligt. Man kan ju inte kandidera till en plats innan ett val om man inte är medlem så var är problemet sedan?

  SvaraRadera
 4. Andra politiska vildar!

  http://www.dn.se/nyheter/politik/andra-politiska-vildar

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, Matte! Nu lagt till en liten notis om det.

  SvaraRadera