torsdag 20 oktober 2011

Skadekontroll från S

Klassisk s-retorik kan göra Juholt starkare än före krisen
Håkan Juholt fick starkast applåder han när han påstod när han lovade att återreglera elmarknaden, järnvägstrafiken och apoteken. Han kan mycket väl gå internt stärkt ur det som varit, skriver socialdemokraten och statsvetaren Ulf Bjereld.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/19/klassisk-s-retorik-kan-g-ra-juholt-starkare-n-f-re-krisen

Jag funderade först på att lägga denna artikel under humor. Den är dock skriven på största allvar och skulle inte kunna vara skriven av annat än en sosse. Jag antar att den är en del av skadekontroll efter Juholts alla äventyr. Låt oss titta på ett par stycken:

"Håkan Juholt fick starkast applåder han när han påstod när han lovade att återreglera elmarknaden, järnvägstrafiken och apoteken."
Socialdemokraterna har länge varit ett parti som tittat bakåt, det är statare hit och Tage Erlander dit. Att detta fick de starkaste applåderna säger väl något om var partiet befinner sig.

"Juholt talade helt utan manus. En riktig förkunnare, och publiken lyssnade andäktigt. Hans retorik och oneliners firade i vanlig ordning stora triumfer: Samhällsnyttan är viktigare än marknadsnyttan. Medborgarvärdet är större än penningvärdet. Starkast applåder fick han när han påstod att han aldrig funderat på att avgå och när han lovade att återreglera elmarknaden, järnvägstrafiken och apoteken. Särskilt den försämrade servicen efter privatiseringen av apoteken upprör, av applåderna att döma, socialdemokratiskt fotfolk."
Oj, nu är språkbruket på rent nordkoreanska nivåer! Och vem är det som beskrivs? Håkan Juholt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar