söndag 28 oktober 2012

Dags för ossSå här på söndagskvällen funderar bloggen på om det ändå inte är dags att fira lite, samt att ägna sig åt lite internt ryggdunkande. Trots en konstant kampanj från media har Sverigedemokraterna vuxit val efter val, och sitter som bekant numera i Sveriges riksdag. Det verkade rimligt att hoppas att vi skulle vara tredje största parti vid valet 2014, men nu är vi redan där! Detta har uppnåtts genom medlemmars och sympatisörers enträgna arbete, trots motstånd och förtal. Det är fortfarande två år kvar till nästa val, men fortsätter vi att tala med människor om vad vi egentligen står för kommer vi att lämna övriga småpartier långt bakom oss, och bli ett uppenbart alternativ till S och M.

Valet 2014 kommer att bli mycket intressant. Vad ska maktpartierna göra vid en situation där SD är vågmästare med 10-15% av rösterna, samtidigt som KD och C försvinner ur riksdagen? Om M blir största parti - skall man då bilda en bred koalition med S? Detta skulle slutligen bevisa för alla att det bara finns ett riktigt oppositionsparti!

Ja, så här har SDs stöd i opinionen sett ut sedan valet 2010. Kan vara festligt att påminna sig att det i media under denna period skrevs att partiet tappade en tredjedel av sina väljare, hade mängder med avhopp osv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar