torsdag 8 november 2012

"Jimmie Åkesson är skrämmande"


Aftonbladet Kultur får vi anledning att titta på med jämna mellanrum. För att vara en kultursida ägnar den fantastiskt mycket utrymme åt politik, och då förstås en mycket vänster sådan. I dessa dagar innebär det att försöka bekämpa SD så mycket som möjligt, och inga formuleringar är för grova, inga argument för idiotiska, för att uppnå detta mål. Följaktligen dyker det idag upp en liten dräpa med rubriken "Jimmie Åkesson är skrämmande".

Vad gör då Jimmie så "skrämmande"? Man har hängt upp sig på två siffror som Jimmie använt sig av i debatten - den ena gäller andelen somalier som är analfabeter, den andra hur stor asyl- och anhöriginvandring vi kan vänta oss.

Låt oss börja med somalierna och deras läskunnighet. Jimmie Åkesson hävdar att 85% är analfabeter, Finlands migrationsverk hävdar att 85% av somalierna där är analfabeter, och Aftonbladet hävdar att 85% i själva verket har en riktig utbildning. Någon ljuger. Någonstans borde det finnas riktiga uppgifter kring detta, men under tiden får vi väl gå på historiken, och fundera på vem som brukar vara trovärdig, och vem som inte brukar vara det.

Vidare ifrågasätter man siffran 200 000 asyl- och anhöriginvandrare under åren 2012-2013. Den största invändningen är att detta gäller asylsökande, varav många inte kommer att få asyl. Visst, romer från Balkan saknar alla skäl och kommer troligen att skickas tillbaka, men under tiden befinner de sig här och kostar stora summor varje dag. Dessutom utgör dessa asylsökande inte en majoritet, och så vitt bloggen förstår, så ges i princip alla från Syrien och Somalia automatiskt asyl.

Detta gör alltså Jimmie Åkesson "skrämmande", och mest skrämmande är tydligen att han lagt till att dessa 200 000 skulle vara 200 000 för många. Skrämmande i Aftonbladets kulturvänstervärld, troligen rätt vettigt i de flesta andras.

Skrämmande? Eller kanske mer trovärdig än Aftonbladet Kultur?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar