måndag 12 november 2012

Nytt rekord igen...


11,2%
 
Dagens Aftonbladet redovisar United Minds opinionsundersökning för november. Och Sverigedemokraterna får där sin högsta siffra någonsin!
 
 
"Det har hänt något dramatiskt i svensk inrikespolitik. I mätning efter mätning går Sverigedemokraterna kraftigt framåt. I förra veckan fick partiet 9,0 procent i Demoskop, och även i Aftonbladets/United Minds senaste mätning når SD sin högsta nivå.
Partiet får 11,2 procent i november och har därmed vuxit sig i princip dubbelt så stort sedan man tog sig in i riksdagen 2010."

Aftonbladet har dock ett halmstrå att gripa efter:

"Trots dagens rekordnivåer är det dock inte säkert att de nu tillfrågade svenskarna verkligen lägger sina röster på SD i valet 2014. Lyftet kan vara väljarnas sätt att signalera sitt missnöje med de mer etablerade partierna."

Nej, så tror jag inte alls att det är. Mer rimligt att tänka sig är att fler och fler väljare upptäcker partiet och finner att det motsvarar deras egna åsikter. Snarare kan siffran vara något underdimensionerad, på grund av den så kallade "skämmighetsprocenten".

Vi är på gång nu!

GP


 

1 kommentar:

  1. Hej allihop! Om detta måste svenska folket få läsa. Därför finns nu totalt 14 nya flygblad uppladdade dagen till ära. De goda opinionssiffrorna sporrar till mer arbete! Läs mer om vilka flygbladen är här:

    http://bit.ly/ZuTy2H

    SvaraRadera