söndag 16 december 2012

C vill ha helt fri invandring



Aftonbladet kan idag avslöja att Centerpartiet öppnar för helt fri invandring.

"- Alla som vill ska kunna få skapa sig en framtid här, säger Per Ankersjö, ordförande i partiets idéprogramsgrupp."

Den första tanken blir förstås, precis som när det gäller Miljöpartiet, hur man egentligen tänkt sig att det framtida samhället då ska se ut - ska man helt avskaffa välfärdsstaten exempelvis? Den andra tanken är hur man taktiskt tänker med ett sådant här förslag. Centern är på väg att utraderas ur svensk politik, och jag är övertygad om att mycket få bland partiets kärnväljare uppskattar ett sådant här förslag. Per Ankersjö ser det dock inte så:

"Vi är inte speciellt relevanta i svensk politik i dag. Det här är ett förslag som skulle göra oss relevanta."

Alltså, ett sista desperat förslag för att bli "relevanta", inte för landets bästa. I övrigt är Ankersjös uttalanden en uppvisning i total verklighetsflykt och floskler:

"Då gjordes beräkningar som visade på en framtid med 40 miljoner invånare i Sverige.
– Vi har varit på väg åt det här hållet länge. Det är en naturlig konsekvens för den som tror på människors lika rätt och värde."

"Flera kommuner vill kunna säga nej till flyktingar. Hur ser du på det?
– Det är korkat ur ett nationalekonomiskt perspektiv. Det bygger på ett resonemang att de som kommer hit är en kostnad. Om man tillåter dem att jobba blir de i stället en tillgång."

Ja, om vi bara tillät människor att jobba har vi säkert 40 miljoner lediga platser att fylla. Hur kan en politiker leva så fullständigt isolerad i från verkligheten?

Hej då Centern - jag kommer inte att sakna er!

Artikel i GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar