torsdag 17 januari 2013

Dagens citat: Gérard Depardieu


"Föreställ er om de här kvinnorna skulle gå in i en moské, då hade vi aldrig sett dem igen. De hade inte kommit ut levande."



Den franske skådespelaren Gérard Depardieu kommenterar domen mot medlemmarna i den ryska gruppen "Pussy Riot", som ställde till med en provokation i en rysk-ortodox kyrka i Moskva. Själv har jag inte någon större respekt för någon religion, men uppenbarligen blev många ryssar stötta av aktionen, som av någon anledning genomfördes just i en kyrka. Självklart har dessa tre kvinnor nu blivit någon sorts frihetshjältar i väst, vilket enbart beror på att de angrep just kristendomen. Skulle de istället angripit islam, skulle det kunnat få mycket allvarligare följder, och framför allt skulle de inte ha hyllats i det självföraktande väst.



För övrigt känner jag viss sympati för att Depardieu flytt Frankrike. Självklart går det förstås inte någon nöd på honom, men varför ska de franska politikerna ha rätt till 75% av hans inkomster?

Artikel i Aftonbladet
Artikel i SvD

3 kommentarer:

  1. Depardieu är inte först med en liknande jämförelse. Se:

    http://bloggis.se/danpark/117159

    SvaraRadera
  2. Femen kanske offrar sig:

    http://www.cryptome.org/2012-info/femen-paris/femen-paris.htm

    Många sätter nog skygglapparna på när dom protesterar, men en "jungfruslakt" i en mosk'e skulle nog ruska om lite.

    /Magnus

    SvaraRadera
  3. Vänstern ska inte klaga när Depardieu flyr. Han lever ju i en global värld, och vänstern vurmar ju för globalismen och så här blir resultatet!

    SvaraRadera