fredag 4 januari 2013

"Fri invandring är en genomförbar vision"


 

Alfred Askeljung (Förbundsstyrelseledamot Centerstudenter) och Caspian Rehbinder (medlem Stureplanscentern) skriver på Newsmill om den här fria invandringen som man föreslår i Centerns idéprogram. Artikeln är helt ointressant, men jag vill ändå lyfta fram den, dels för att den berör ett av mina intresseområden, dels för att den är ett utmärkt exempel på när politik blir en rent teoretisk övning, bortkopplad från all verklighet. Fördomsfull som jag är, ger bilden och namnen mig intrycket av två privilegierade överklassynglingar, som aldrig behövt ta del av mångkulturens följder.

"Aktiva centerpartister:Ilan Sadé hävdar att förslaget om fri invandring är illa genomtänkt. Förslaget om fri migration är en långsiktig vision. Det är i högsta grad genomförbart och den enda rimliga ståndpunkten om man står upp för människors frihet oavsett var de är födda."

Fri invandring skulle förstås inte fungera i verkligheten, men dessa herrar rör sig på ett högre plan; de står nämligen upp för människors frihet.

"Visioner ska kunna genomföras. Även om de inte anger en tidsram ska de vara genomförbara. Fri migration är fullt möjligt att uppnå och skulle leda till enorma globala välståndsökningar, minskad fattigdom och inte minst friheten för alla att forma sitt liv utan att begränsas av murar och taggtråd."

Det är en liberal grundtanke att största möjliga öppenhet leder till välstånd. Vad de dock inte berör är vilka följder detta skulle få för Sverige. Jag är nämligen övertygad om att redan dagens, på papperet iallafall, reglerade invandring kommer att rasera det svenska samhället. En helt fri invandring skulle bara rasera det lite snabbare.

"Om Centerpartiet på stämman i mars antar idéprogrammet med nuvarande formuleringar så kommer vi göra vårt yttersta för att se till att Sverige blir ett föregångsland i skapandet av en gränslös värld. Vi tänker inte begränsa politiken till att handla om vilka reformer som är genomförbara idag och imorgon utan vi behöver en politik som är hållbar och visionär även om tiotals år."

Det är lite festligt att sådana här personer tror att Sverige skulle ses som ett föregångsland genom vår massinvandring. Vi behöver bara titta på våra nordiska grannar för att förstå att Sverige snarare är ett avskräckande exempel. Att skribenterna sedan i detta sammanhang får med "vi behöver en politik som är hållbar" blir ju fullständigt absurt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar